Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie. Od 18.06 wyskakuje mi codziennie, ze poziom mojej jakosci sperzedazy wymaga poprawy. Widze, ze chyba chodzi o nierozwiazana dyskusje a mianowicie klient zlozyl reklamacje, której nie uznalem. poprosiłem go.o zakończenie dyskusji. Czy moge to reklamować do allegro żeby przywrócili mi te punkty? Nie moge promować ofert bo jakosc spadła poniżej neutralnego
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Stelmach91 poprosiłam o wypowiedź pracownika Allegro w tej dyskusji i podjęcie decyzji, czy możemy ją zakończyć.
Na przyszłość powinieneś wydać ostateczną decyzję reklamacyjną zgodnie z terminem i dopiero po zapoznaniu się z wszystkimi informacjami.
Tutaj najpierw zaproponowałeś obniżenie ceny lub wymianę produktu, co wskazuje na uznanie reklamacji, później pisałeś, że to kupujący powinien wysłać do Ciebie zniszczony produkt, natomiast w przypadku reklamacji z powodu niezgodności z umową (kupujący otrzymał zniszczony produkt), kupujący powinien udostępnić sprzedającemu towar do naprawy lub wymiany. Sprzedający jest zobowiązany odebrać towar na własny koszt.
Poczekaj proszę na wypowiedź pracownika Allegro w dyskusji.
Bo tak od razu pomyślałem. Lecz dlaczego ja mam być stratny przez nieudolność przewoźnika. InPost powinien zaakceptować reklamację. Pan zamowil druga figure, ktora juz dojechała cała.
@Stelmach91 Jesteś przedsiębiorcą , to na Tobie / nie na przewoźniku / spoczywa obowiązek dostarczenia klientowi przedmiotu zgodnego z umową
No wporzadku ale dlaczego ja mam odpowiadać za to, ze firma zniszczyła przesyłkę? Klient mi napisal, ze była owinięta czarnym streczem czyli cos sie wydarzyło bo ja streczem nie owijalem. Po prostu walczę o swoje.
Hallo ludzie. Coś z tym zrobicie czy ja mam płacić za to że firma kurierska rozbiła zawartość. Po co jest ubezpieczenie. Proszę to załatwić. W przeciwnym razie zglosze to na policję. Nie uważam, że odpowiadam za działania firm kurierskich