Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
nie rozumiem w jakim celu klient może do jednej transakcji wysłać kilka procedur reklamacyjnych. Jedna po drugiej co 5 minut. Taki system jest bez sensu. kient zgłasza reklamację, po czym po 5 minutach zgłasza identyczną reklamację dotyczącą tego samego produktu. I ja mam odpowiadać w obydwu reklamacjach i po uznaniu tej pierwotnej, mam uznać kolejną taką samą. Kto to wymyślił z allegro ??
@mikeza chodzi o jedno i to samo zamówienie?
@_HolaOla_ dokładnie, są złożone 2 takie same reklamacje dotyczące tego samego zamówienia, na dodatek o tej samej treści. Pomimo, że reklamację przyjąłem, to system wymusza na mnie teraz decyzję w drugiej reklamacji dotyczącej tego samego. Paranoja jakaś.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
proszę rzucić na to okiem, 2 takie same reklamacje o innym numerze w systemie: 977117/2025, 977376/2025
reklamacja dotyczy tej samej transakcji i tego samego produktu, dlaczego system pozwala składać więcej niż jedną reklamację oczywiście dotyczącą tego samego problemu ?
@mikeza oczywiście poproszę o sprawdzenie ich, ale czy możesz podać mi numer zamówienia, którego dotyczą?
@_HolaOla_ 083ae680-ba3b-11f0-a1d7-afc13e3d19fc
na tą chwilę wydałem 2 decyzje reklamacyjne o tej samej treści, ale to trochę dziwne dla mnie.
@mikeza dziękuję, sprawdzę to z zespołem.
@mikeza dostałam już potwierdzenie, że to błąd po naszej stronie. Pracujemy nad jego rozwiązaniem, ale przepraszam za te niedogodności.
Powiem Ci tak - sama składałam w tym tygodniu reklamację i ten system jest tak niejasny że też byłam przekonana, że ta reklamacja nie została zapisana i powinnam ją jeszcze raz złożyć. Nie ma tej reklamacji w dyskusjach tylko jest w centrum wiadomości, w dodatku wygląda to tak jak wiadomość której nie przepuściła Alina. Więc nie dziwię się że kupujący puszczają formularz x razy, bo naprawdę można mieć wrażenie, że reklamacja nie została złożona.
@Health___Beauty dokładnie to wygląda jak opisujesz
kompletnie nie wiem co to w tym chodzi allegro
po kiego diabła było to zrobione
1 reklamacja wygląda jak reklamacja umieszczona w wiadomościach ale z udziałem allegro
dopiero druga składana w sposób identyczny pojawia się w reklamacjach
kompletny bezsens