anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

numer telefonu odbiorcy jest nieprawidłowy

Alegoria24_pl
#10 Popularyzator#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

mamy zamówienie, nr płatności 5c2ac1ff-e8e7-11ef-ae2f-8b4117539515 Niestety, przy próbie wygenerowania etykiety pojawia się komunikat "Numer telefonu odbiorcy jest nieprawidłowy". Rzeczywiście, rzeczony numer wygląda dosyć dziwnie, zaczyna się od +16 XXX-XXX-XXX (z kreseczkami). Próbowaliśmy dzwonić (także bez kierunkowego), ale taki numer nie istnieje. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Alegoria24_pl Temat wraca jak bumerang - dlaczego nie wprowadzicie prostej walidacji numeru telefon przy składaniu zamówienia, tak jak to robią na cywilizowanych serwisach?

oznacz moderatorów

Alegoria24_pl
#10 Popularyzator#

dodajmy, że wprowadzenie takiej walidacji w naszym sklepie zajęło mniej więcej 45 minut

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Alegoria24_pl wysłaliśmy do Ciebie prawidłowy numer klienta, w wiadomości mailowej (numer zgłoszenia to 49479894). 😊

@TomBanknoter rozumiem, że takie sytuacje są dla was jako sprzedających niekomfortowe i angażujące. Na ten moment, formularz działa w ten sposób, że nie blokuje takich numerów. Oczywiście zgłosiłam waszą sugestię w tej sprawie do zespołu, który odpowiada za proces składania zamówień - jednak nie mogę wam nic obiecać. Kiedy dowiem się więcej w tej sprawie, to napewno wrócę z informacją. 😊 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Sa_nova Nie tylko dla nas, Wy też macie z tym kupę niepotrzebnej roboty 😎

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Alegoria24_pl spróbujemy skontaktować się z klientem, żeby uzyskać prawidłowy numer telefonu do zamówienia. Dodam też, że w takim przypadku kiedy nie możesz zrealizować zamówienia, przez nieprawidłowy numer telefonu podany przez klienta - to będziemy mogli wykluczyć zamówienie z Jakości Sprzedaży. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@Sa_nova To oczywiście bardzo miłe z Twojej strony, ale nie chodzi i jednostkowe interwencje, na które czas tracimy i my, i Wy. Wciąż powraca pytanie, dlaczego system przyjmuje zamówienia bez prawidłowego numeru telefonu. Jak tu nie raz było pisane, taka walidacja jest łatwa do wprowadzenia, i wiele firm kurierskich, serwisów sprzedażowych czy sklepów on-line ją od dawna stosuje. Chyba nie przerasta to możliwości Allegro?

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@TomBanknoter To jest postulowane od lat..... @Sa_nova pewnie jak się popytasz do dostaniesz odp typu : Wprowadzenie tego byłoby korzystne dla kupujących/sprzedających i przewoźników - dlatego nie zrobimy tego...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@pinsplash Wiem że od lat, ale mówią, że kropla drąży skałę. Tylko nie wiem, czy beton też 😎

oznacz moderatorów