anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O Allegro Gadane

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

Witajcie,

Niniejszy wątek powstał w celu zebrania w jednym miejscu wszystkich dyskusji i propozycji związanych z Allegro Gadane: strukturą, wyglądem itp. To tutaj jest właściwe miejsce na umieszczanie sugestii zmian, postulatów pytań i uwag dotyczących serwisu https://spolecznosc.allegro.pl.

Wcześniej tego typu wątki pojawiały się w komentarzach pod wpisami na naszym Blogu, jednak ze względu na brak kilku istotnych funkcjonalności taka metoda nie zdała egzaminu.

Docelowo, jeżeli takich spraw będzie wiele i ich liczba będzie się utrzymywać przez dłuższy czas, przeanalizujemy założenie osobnego forum poświęconego tej tematyce.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
215 ODPOWIEDZI 215

pogotowie-it
#13 Ambasador#

@msniezek 

Ja mam taka cichą nadzieję, że będziesz częściej się tutaj pojawiał, a nie tylko jak ktoś Cię wywoła do tablicy 😉

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@pogotowie-it gdyby obecność pracowników była tu bardziej zaznaczona, społeczność zamieniłaby się w miejsce typu "zapytaj pracownika Allegro", a takich mamy już sporo (formularz, czat, ale też choćby nasz profil na FB). Allegro Gadane to przestrzeń, w której użytkownicy Allegro pomagają sobie wzajemnie. Co nie znaczy, że nie będę tu zaglądał 🙂

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pogotowie-it
#13 Ambasador#

@msniezek

ja to wszystko wiem. Powiedziałem to z pewnym przymrużeniem oka  😉

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Vryko  już też jesteś Zapaleńcem 🙂

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pogotowie-it
#13 Ambasador#

@pinsplashja chyba byłem równocześnie z Tobą. Tylko @Vryko był chwilę za nami 😉

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@msniezek @_HolaOla_ Przy otrzymaniu powiadomienia ( np W Punkt) o kumikat o tym pojawia się dwa razy ( było już zgłaszane, ale ciągle jest)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pogotowie-it
#13 Ambasador#

@pinsplash 

A nawet 3 razy 😕

oznacz moderatorów

kogut_m
#8 Zapaleniec#

Mógłbyś Macieju ten temat również przykleić podobnie jak Witamy Zaawansowanych Sprzedawców, bo się pomyliłem i sugestię nie tutaj dałem 😉

1. Przycisk ODPOWIEDZ mógłby być na każdej ze stron tematu, co by się nie cofać do pierwszej strony.
  2. Można by dodać opcję usuwania komentarzy z informacją: "usunięte przez administratora" lub "usunięte przez użytkownika" - bo na przykład chciałbym usunąć odpowiedź na temat, bo źle coś napisałem i się zorientowałem w czas (mea culpa) NA PRZYKŁAD 😉 Mógłby być też podany powód usunięcia.
oznacz moderatorów

pogotowie-it
#13 Ambasador#

@kogut_m 

Usunięcie odpowiedzi do posta by się przydało. Tak samo jak usunięcie posta głównego

@msniezek 

oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@msniezek Jak sam widzisz - ludziska przychodzą a i wracają. Każdego dnia widać nowe/stare nicki. Serio, przydałby się całkiem osobny dział do popitolenia na każdy temat. Teraz mamy kilka wątków powitalnych, a mydli się w każdym. A tak - będzie (mam nadzieję) jakiś większy porządek. I można by wtedy poprzerzucać wątki średnio związane z Allegrowym handlem w jedno miejsce i można by tez napisać, że luźne gadanie odbywa się w Gadalni.. i to egzekwować. 

Vryko
#18 Luminarz#

No to czas na kolejny durny pomysł - wpunkty. A może by tak przydzielać je nie jak na fejsie - bo tak mi się podoba, to se lajknę - a za np. rozwiązania? Wtedy były by coś warte a i świadczyły by o np. fachowości danego odpowiadacza. Bo teraz świadczą jeno o tym, że mam tu trochę znajomych...

Vryko
#18 Luminarz#

Po wejściu w https://spolecznosc.allegro.pl/t5/kudos/kudosleaderboardpage/timerange/one_month/page/1/tab/authors 

nie działa podgląd profili z lewokliku. Można jedynie kliknąć prawym i otworzyć w nowym oknie. 

W10 pro, Chrome.

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Vryko dziękuję. Błąd związany z brakiem podglądu profili mamy już zapisany i pracujemy nad jego rozwiązaniem. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

A szlag by to...i te malutkie szla(g)czki też. No. Ledwo się dokopałem do tego wątku, a nie chcę śmiecić kolejnymi. I owszem, zamarudzę - za mało działów!

Ale ja w sumie nie o tym. Pytanie mam - skąd rozbieżności w "w punkt-ach"? Na karcie głównej jest co innego, niż w profilu. Czy to ma związek z wycofaniem "wpunktów"? W sensie że system zlicza wszystko i pokazuje w profilu użytkownika sumę, łącznie z wycofanymi, a na głównej liczy poprawnie?

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Pokaż nam te rozbieżności na zrzutach. Sprawdzimy skąd się wzięły.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@nat_notOne są od początku i to na każdym jednym profilu z głównej

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@pinsplash zerknij, czy działa Ci wstawianie zdjęć

pinsplash
#21 Demiurg#

@nat_not @Vryko Vryko ma rację - dodawania zdjęć padło ( u mnie Lisek - FF)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Vryko
#18 Luminarz#

@nat_not 

Bez_tytułu_1.jpgChętnie...ale nie działa wstawianie zdjęć 😕  Klikam w aparacik i nic się nie dzieje. Win10, Chrome.

Edit: Po edycji wpisu - działa. W sensie że można dodać dopiero po zedytowaniu. Wtedy otwiera się okno do wklejenia fotki, wcześniej - nie.

Vryko
#18 Luminarz#

large_sterowiec_allegro_1.jpgTo teścik se strzelę.

Po edycie - cały czas nie działa tutaj dodawanie zdjęć. Działa dopiero po edytowaniu wpisu.