Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie,
Niniejszy wątek powstał w celu zebrania w jednym miejscu wszystkich dyskusji i propozycji związanych z Allegro Gadane: strukturą, wyglądem itp. To tutaj jest właściwe miejsce na umieszczanie sugestii zmian, postulatów pytań i uwag dotyczących serwisu https://spolecznosc.allegro.pl.
Wcześniej tego typu wątki pojawiały się w komentarzach pod wpisami na naszym Blogu, jednak ze względu na brak kilku istotnych funkcjonalności taka metoda nie zdała egzaminu.
Docelowo, jeżeli takich spraw będzie wiele i ich liczba będzie się utrzymywać przez dłuższy czas, przeanalizujemy założenie osobnego forum poświęconego tej tematyce.
Jak zapewne sam widzisz, jest całkiem sporo do zrobienia/zmiany/poprawienia na Allegro Gadane. Sugestie pojawiały się tak często, że bez sensu, bym pisał to samo kolejny raz. Z ciut innej beczki więc - kilka pytań mam.
1. Pisałeś, że nie spodziewasz się tu wątków bardzo rozbudowanych. Jak sam widzisz - w sporym procencie przypadków nie do końca się to sprawdziło. Wątków, w których jest kilkadziesiąt wpisów, jest całkiem sporo, a przybywają kolejne. Obecny kształt forum chyba jednak bardziej zniechęca, niż zachęca. I piszę tu o starych wyjadaczach. A co z nowymi? Jak niby ktoś nieoblatany ma znaleźć tutaj coś konkretnego? Przecież po półgodzinnym przewijaniu wątku machnie na to ręką i niczego się nie dowie.
Nie wiem, kto projektował ten konkretny układ forum, ale i dla nas i zapewne dla Was - jest to kłopotliwe i wkurzające, jak mniemam. W tym przypadku stare Cafe bije ten wynalazek na głowę.
W związku z tym pytanie - czy, a jeśli tak, to kiedy, choćby w dużym przybliżeniu, będzie tu jakaś zmiana? Czego oczekują ludzie, wiadomo - drzewo, inne niż obecnie, mniej pustych przestrzeni, działająca wyszukiwarka i ogólnie - jakaś większa intuicyjność. Być może Wy - moderatorzy/admini macie jakies lepsze instrumenty do poruszania się tutaj. My nie mamy i jest to dla nas mała tragedia. Serio.
2. Działy tematyczne.
Jak pokazuje wiele wpisów, oraz ogólny bałagan na forach, wydaje mi się, że jednak są one tu potrzebne. W tej chwili wszystkie wątki zlewają się w jeden wielki bełkot szaleńca i strasznie trudno jest się tu odnaleźć. A to raptem dwa tygodnie od premiery. Co będzie za miesiąc, czy pół roku - aż się boję pomyśleć. Działy tematyczne pozwoliły by, jak sądzę, uporządkować nieco tą stajnię Augiasza. Pod warunkiem oczywiście kilku zmian technicznych, poprawiających przejrzystość - patrz pkt1.
3. Błędy techniczne.
Jest ich tutaj całkiem sporo i zgłaszamy je oczywiście w ramach dobrze pojętej współpracy.
Jeżeli coś zgłaszam - to oznaka tego, że jestem żywo zainteresowany i w jakiś sposób mi zależy. Byłbym niesamowicie wdzięczny ( a i zapewne inni także) za jakiekolwiek informacje od czasu do czasu. Czy sprawie został nadany bieg, czy jest szansa na poprawkę, jakiś przybliżony termin. Co się udało, co nie i - o ile to możliwe - dlaczego. Skoro poświęcamy swój czas i zaangażowanie, byłoby miło, gdyby odwdzięczono się choć szacunkiem dla naszych starań i poinformowano choć czasem.
I tu dodam - wpunkty jakoś mnie nie jarają; w roli marchewki u mnie sprawdzają się jakby średnio.. ;). Poza tym i tak działają wadliwie - pytałem o rozbieżności, nie otrzymałem odpowiedzi, więc - j/w.
4. Wiem, że Allegro Gadane mamy zajmować się sami, a modzi/admini mają pojawiać się wyłacznie w ramach wyższej konieczności. Dobrze by było, by prostowali czasem nieprawdziwe/błędne informacje. jajko miejscowa najwyższa instancja. Czasem zdarzają się błedne, a wręcz szkodzące wpisy, które mogą komuś zaszkodzić. I idąc dalej - wiem, że jest możliwość zgłaszania nieodpowiednich postów. Niestety, nie ma żadnej informacji zwrotnej od Was. W efekcie nie wiem, czy zgłoszony wpis wisi dalej i bruździ, czy został wywalony w kosmos. Tak, mogę zapisywać te wątki, ale, jak wspominałem wcześniej - znalezienie tu czegoś graniczy z cudem. Można by pochylić się nad jakąkolwiek informacją - choćby taką, czy zgłoszenie zostało przyjete.
I na razie to tyle.
dziękuję za sugestie - cieszymy się, że zwracasz uwagę na wiele kluczowych spraw. Mam nadzieję, że dzięki temu Allegro Gadane stanie się miejscem praktycznym i wygodnym - dla nas wszystkich
@cloudcloud A ja się cieszę, że Wy się cieszycie. A cieszyłbym się jeszcze bardziej, wręcz jak wariat, jakby padła z jedna odpowiedź na moje pytania.. 😉
Jeszcze raz - to nowe miejsce i siłą rzeczy musimy nauczyć się go, a także wypracować procedury na różne sytuacje. Będziemy się doskonalić, jeżeli dacie nam te rządowe 100 dni, powinniśmy już mieć wszystko opanowane 🙂
@msniezek Wątek założony.
W kwestii zauważenia tego, że poprawiacie w/w błedy - bez wątpeina będziemy to widzieć o wiele wyraźniej, gdy dostaniemy jakieś info 😉
Duże dzięki za informacje o działach, myślę, że warto poczekać. Mam tylko nadzieję, że ci, którzy teraz jojczą - wrócą i będą normalnie się udzielać. Bo choć ich rozumiem - jako że forum jest, jakie jest - to jednak mam wciąż nadzieję na reaktywację starej ekipy.
Resztę wyjaśnień rozumiem, przyjmuję do wiadomości i dzięki raz jeszcze za podzielenie się nowymi informacjami.
PS - ja Cię proszę - nie wspominaj tu rządu... 😛
Skoro pojawiają się poradniki, proponowałbym je podpiąć - ewentualnie zrobić osobny dział dla tychże.
@Vryko jakie poradniki masz na myśli? Posty na blogu czy materiały z zakładki "polecane"?
@_HolaOla_ Ola - nie wiem. Wchodzę (z PC - nie używam telefonu) na stronę główną i widze kilka poradników Maćka. Za godzinę już ich nie ma - spadły pod kreskę. Jakby były podpięte na głównej, byłyby widoczne. Zakładka "polecane"? A gdzie ona? Też jej nie widzę 😛
Edit - widzę. Jest pod "wpunktami. Ale ja z zasady rzadko przewijam stronę w dół, więc jej nie widzę. Może by te nieszczęsne "wpunkty" dać niżej..? To w końcu mało istotna informacja.
Kurde, mało czasu na edycję.. Chodzi mi o to, by "w punkt" było pod zakładką "Polecane". jako że ta druga jest bardziej istotna, niż info o tym, kto ma ile punktów.
@Vryko bardzo ciekawa uwaga, zapisane 🙂 Pięknie dziękuję i jak będziesz miał kolejne, pisz śmiało.
Widzę, że zmienione. Tak jest bez wątpienia lepiej. Miło, że coś udało mi się podpowiedzieć 🙂
Tak @Vryko, dziękujemy za Twoje uwagi, były bardzo pomocne 🙂
@_HolaOla_ Ale nie do końca to wyszło, zerknij: 🙂
To bardzo ciekawe, bo u mnie widok jest zupełnie inny. Czy mógłbyś sprawdzić, czy po odświeżeniu strony te powiadomienia wyglądają tak samo?
Jest OK!
Po odświeżeniu (ctrl+r i F5) to samo. Chyba wyłapaliśmy kolejny błąd.. Proszę:
@Vryko przekazane dalej 🙂 Czy możesz przypomieć mi z jakiej przeglądarki korzystasz?
@_HolaOla_ Chrome, Win10
Się przyszłam przywitać i obściskać stare/znane mordki. Jakże miło je zobaczyć. Na razie trudno mi się tu poruszać i trafić tam gdzie chce trafić. No ale to dopiero pierwsze minuty pobytu tutaj. Może jakoś się odnajdę choć nie mogę obiecać.
W każdym bądź razie cieszę się widząc starych znajomych. Brakowało mi Was.