anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obowiązkowe dane o bezpieczeństwie

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   próbuję wystawić produkt w kategorii karmy i przysmaki dla gryzoni (przez integrację), nie chce go puścic i wyświetla komunikat,obojętne czy zaznaczam wprowadzone po 13.12 czy przed to samo się dzieje :

Użycie opcji "Produkt nie zawiera informacji o bezpieczeństwie" jest niedozwolone

Przecież karmy i przysmaki są wyłączone z tego obowiązku!

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @petinek_pl, z informacji, które uzyskałem, rodzaj sprzedawanego asortymentu nie ma znaczenia dla DAC7. Jeśli dostałaś prośbę o uzupełnienie danych, to muszą zostać one uzupełnione.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@matt_rose  napisał(a):

Cześć @petinek_pl, z informacji, które uzyskałem, rodzaj sprzedawanego asortymentu nie ma znaczenia dla DAC7. Jeśli dostałaś prośbę o uzupełnienie danych, to muszą zostać one uzupełnione.

@matt_rose Ja rozumiem że jest niedziela, ale co ma DAC-7 do GPSR, o którym tu mowa?

Cyberius_VP
#9 Pomysłodawca

Najczęściej właśnie w taki sposób są (WNIKLIWIE) rozpatrywane wszelkie problemy zgłaszane przez sprzedających. W wielu przypadkach nie są czytane a jeśli już to pobieżnie - czytane bez prób zrozumienia, po czym następuje odpowiedź zazwyczaj nie związana z sednem problemu i ukierunkowana na obarczanie sprzedające błędami.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@drekenzes Racja, mój błąd, przepraszam 🙏
Zgłosiłem zapytanie dotyczące występowania komunikatu we wspomnianej kategorii do odpowiedniego działu. Gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę tutaj niezwłocznie.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam @petinek_pl.
Otrzymałem informację, że w tej kategorii dane GPSR nie są wymagane, ale jeśli zostanie podana chociaż jedna dana, to wymagamy wtedy podania wszystkich danych w poprawnym formacie, stąd otrzymany przez Ciebie komunikat.
Czy masz możliwość przesłania zrzutu ekranu, który przedstawia Twój formularz wystawiania produktu? W ten sposób sprawdzimy, która rubryka powoduje wyświetlanie komunikatu.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@matt_rose prosze jeszcze o informacje dlaczego zmieniliscie wymagania gpsr, do tej pory była mozliwosc wybrania opcji "Produkt nie zawiera informacji o bezpieczenstwie" teraz pomimo ze jest dostępna po wybraniu jej pisze że nie podanie tych informacji jest niedozwolone.. jakoś do tej pory było. Zresztą co mam tam wymyślać skoro producent nie zawarł takich informacji.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@petinek_pl wyjaśniliśmy tą kwestię w tym wątku, zachęcam do zapoznania się z punktem 2. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów