anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

od dziś Allegro Finance – jako operator usług płatniczych – obsługuje wpłaty, wypłaty i zwroty pieni

mmfashion2
#9 Pomysłodawca#

Witam

w moim salescenter allegro nie ma właczonych tych operatorów ?:(Dlaczego ?A od dzisiaj maja byc wpłaty i wyplaty wg. nowych operatorów ,takiego otrzymałam maila.

Otzrymalam takiego maila od allegro

Co to dla Ciebie oznacza

W zakładce Środki i historia operacji zobaczysz operatorów:

• Allegro Finance pod nazwą:
    • PayU – Allegro Finance – jeśli przy wpłacie pośredniczył operator PayU
    • Przelewy24 – Allegro Finance – jeśli przy wpłacie pośredniczył operator Przelewy24
  • PayU

• Przelewy24.

Jednak od teraz pieniądze ze sprzedaży będą wpływać jedynie na saldo operatora Allegro Finance, znajdziesz je pod nazwą PayU – Allegro Finance i Przelewy24 – Allegro Finance.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@br. Na ten moment jest to nowa usługa, którą rozwijamy. Nie mam żadnych innych szczegółów. Proszę Cię o cierpliwość. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

25.03.2025, 14:26
zwrot Przelewy24

szczegóły zwrotu
-50,00 zł
0,00 zł
przeniesienie środków na saldo Przelewy24

przeniesienie środków z salda Przelewy24 - Allegro Finance na poczet zwrotu na saldo Przelewy24
szczegóły zwrotu
50,00 zł
50,00 zł
przeniesienie środków z salda Przelewy24 - Allegro Finance

przeniesienie środków z salda Przelewy24 - Allegro Finance na poczet zwrotu na saldo Przelewy24
szczegóły zwrotu
-50,00 zł
84,00 zł

możecie mi wyjaśnić co to jest ? ja robię z tego zestawienia, a wy teraz taki burdel robicie ? 

oznacz moderatorów

AquaJungle
#9 Pomysłodawca#

A co z srodkami zarezerwowanymi na zwroty?

Bo na obecna chwile mam zarezerwowane 100zl na Przelewy 24 i 100zl na PayU. I jeszcze sa troszke mneijsze kwoty, po pobraniu oplat za smarta za wczoraj wysłane paczki.

I teraz tak, mam juz dwa zamowienia i nowa pozycje Przelewy 24- allegro finance.

Moje pytanie: czy srodki zarezerwowane na Przelewy24 nie powinny przejsc na Przelewy24 allegro finance? Czy ja mam sobie recznie te zarezerwowane kwoty wyplacic?

Bo mam nadziej ze nie znikna😁.

Czy mam te zarezerwowane srodki recznei wyplacic, skasowac rezerwacje i ustawic nowa rezerwacje na Przelewy24 allegro finance? Bo na obecna chwile mam Przelewy 24 z zarezerwowana kwota 100zl (jest 96zl - i juz sie nei zwiekszy przeciez) i Przelewy 24 allegro finance bez rezerwacji.

Prosze o szczegolowa odpowiedz. To sa rozliczenia pieniezne i tu powinno wszystko byc krystalicznie jasne od samego poczatku. Absolutnie nie zarzucam allegro ze te pieniadze gdzies zagina, ale no to powinno byc jasne, zeby bylo wiadomo....a nie "pracujemy nad tym, szczegoly wkrotce"

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@AquaJungle rezerwacja pieniędzy na potrzeby zwrotu do klienta pozostaje bez zmian - w tym artykule znajdziesz informacje na ten temat.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

Proszę Was wszystkich jeszcze o cierpliwość. Szczegóły tej zmiany będą wkrótce. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GasparPL
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  czy już coś wiadomo?

Chciałbym dopytać o zwroty wpłat za zwracane zamówienia? Przy realizacji zwrotu próbuje pobrać z konta PayU a tam już nie ma środków i rozumiem że już się nie pojawią? Mamy teraz ręcznie doładowywać? 

Nie mogę znaleźć na poczcie żadnego maila z wyjaśnieniem tego wszystkiego co i jak. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@GasparPL jeśli na saldzie PayU lub Przelewy24 nie masz odpowiedniej kwoty na zwrot wpłaty – przeniesiemy pieniądze z salda Allegro Finance na saldo danego operatora, a następnie zlecimy zwrot do kupującego. Możesz również samodzielnie zasilić saldo PayU lub Przelewy24 – wtedy zlecimy zwrot pieniędzy do kupującego.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów