Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Właśnie dostałem taki email. Wygląda prawie jak od allegro ale rażące błędy składniowe i logiczne (tłumaczenie jak translator) praktycznie utwierdzają mnie w przekonaniu że to "podszywka"
@kytorr W takich sytuacjach należy przede wszystkim zwrócić uwagę na adres nadawcy.
Nie skupiałem się na tym, wyglądał dziwnie więc wywaliłem 🙂 Jeśli to prawdziwy email (w sensie od allegro) to jego poziom jest żenująco niski i nie powinien ujrzeć światła dziennego...
@kytorr Nie wstawiłeś tutaj całości, ale jeśli mail pochodzi z adresu powiadomienia@allegro.pl i nosi tytuł "Wiadomość od prezesa Allegro, François Nuytsa" to jest on prawdziwy.
Dzięki, dziennie dostaję kilka emaili od "Prezesów" CEO, CFO, ICO Managerów itd. więc tytuł itd NIC na mnie nie robi. Bywały śmieszniejsze tak na marginesie 🙂 Mail jest tak sztuczny i napisany "nie po polsku" że wzbudził moje podejrzenie. Pozdrawiam
@kytorr Jeśli codziennie dostajesz tyle wiadomości od takiego grona osobistości, to gratuluję znajomości 😁 Te najśmieszniejsze pochodzą też od nas?
A czy to Wy wysyłacie takie maile:
@DMotylinska Nie, nie jest to mail od nas. Nie klikaj w link dostępny w tej wiadomości.
@DMotylinska W polu "od" widać adres nadawcy obsluga.klienta313398(at)obsluga.klienta71359.pl - jak myślisz, czy to mogło zostać wysłane przez allegro.pl?🤔
Już nawet nie będę pytał, jaki ciekawy link się wyświetla po najechaniu kursorem na "rozwiązanie problemu" (bodaj w to nie klikaj).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Nie jestem aż taką **piiip**ką, nie klikam w takie cósie, wstawiłam to tu raczej żeby się upewnić i ewentualnie ustrzec kogoś przed zrobieniem głupoty.
Też taki dostalem dzisiaj
@kytorr Też dostałeś mejla od samego prezesa allegro?😁
Mejl przyszedł z adresu powiadomienia@allegro.pl więc to nie jest fałszywka.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Może i tak, ale nie brzmi dobrze. Stąd miałem podejrzenia, że to jednak coś "lewego"
Można prezesa dodać do spamerów i będzie spokój. Patrz na samym końcu listu, w stopce.
Jeśli nie chcesz więcej otrzymywać tego typu powiadomień, kliknij tutaj.
ja tam zostawię sobie tą wiadomość w końcu jest to pierwszy meil od prezesa tej korporacji do mnie widocznie coś się źle dzieje że prezes chce nas przekonać by zostać na allegro i dalej dla dobra ogółu zarabiać
To prawda, to tak jakby Orędzie do Narodu Allegrowego.
Nie sądzę żeby to była dobra wiadomość, raczej jest to zapowiedź problemów.
@br.Oj tam, czarnowidztwo uskuteczniasz.
Jest dobrze, Trzymajmy się razem i będzie jeszcze lepiej, a COVID - 19 sam zniknie z tej ziemi za sprawą Allegro
Teraz to jest obowiązująca "narracja": jak się sam nie pochwalisz to nie masz co liczyć że pochwalą cię inni.
Przy takiej fali phishingu. Taki "koślawy" email wygląda żałośnie i podważa wiarygodność samego prezesa oraz firmy..