Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Poziom jakości usług @InPost leci w dół.
Od opóźnień, przez gubienie przesyłek na ulicy, doręczanie paczek niewłaściwym odbiorcom, niedotrzymywanie ustalonych godzin odbioru, aż po wczorajszą wisienkę na torcie w postaci niezrealizowanego podjazdu po przesyłki...
W ciągu kilku lat nie było tylu wpadek, co przez ostatnie dwa miesiące.
Efektem jednego dnia jest 6% nieterminowych wysyłek i strata 27 punktów jakości sprzedaży.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@fox_paws Nie siej propagandy. Moderatorki nie naprawią InPostu, ale na pewno zachęcą cię do korzystania z jedynej słusznej i najlepszej metody dostawy czyli Allegro Delivery.
Przecież możesz usunąć InPost z metod dostawy, będziesz szczęśliwy, jakość ci wzrośnie. 😂
@br. Niestety InPost równa w dół, właśnie do Allegro Delivery.
@br. Szczególnie Allegro One Kurier - dostawa jutro 🤣
a później: Kupujący zgłosił zwrot - nie dotarła na czas.
Nadana 19.12 i nieodebrana 23.12
@bosek_2804 allegro łan - mieliśmy dokładnie taki sam przypadek w tym okresie
pełny automat, nie odebrana przesyłka
a później: Kupujący zgłosił zwrot - nie dotarła na czas.
Allegro buduje swoją markę kosztem przerzucania odpowiedzialności na sprzedawców
to oni muszą tłumaczyć ich użytkownikom, że serwis działa syfnie, oszukuje i kłamie
Do tego nie są rozpatrywane reklamacje z tego powodu przez allegro
mimo, że są przepisy określające niewłaściwe wykonanie usługi pocztowej czy transportowej
Ja myślę że za wcześnie na wyroki
tetaz jest czas świat i wszystko wróci do normy po 6 stycznia jak ludzie wrócą na właściwe tory
@Monika__L Jeśli kurier przyjeżdża, wrzuca zwroty za ogrodzenie i odjeżdża, a potem już nikt nie pojawia się po paczki do nadania, to chyba nie jest czas świąt...
Owszem jest
u mnie robił dowozy ale nie odbierał już nic 24 i 31.12
co roku
bo dowozil ale nie wracał już na bazę tylko do sortowni więc odbiorów nie było i trąbił o tym już tydzień naprzód
@Monika__L Umowę masz z kurierem, czy z InPostem?
Jeśli w harmonogramie na dany dzień jest odbiór, to ma być.
Jeśli jeden nie może przyjechać, to powinien przyjechać inny. I tak się zdarzało, że czasem nawet samochodem osobowym ktoś przyjeżdżał po przesyłki.
I odbiory były i 24.12 i 31.12, tyle że rano.
A tak przesyłki gotowe, ale nie odebrane, czyli standard Allegro One.
@fox_paws Ja bym nie generalizował, jakość usług kurierskich poszczególnych firm bardzo się różni lokalnie. Ja na InPost nie narzekam, we Wrocławiu nawet Allegro One działa dobrze, ale DPD w ramach Allegro Delivery to ostatnie dziadostwo (natomiast samo DPD jest OK)
No i InPost dziś do jednych przyjechał, do innych nie, choć wczoraj kurierzy twierdzili, że dziś będą.
A ja od konsultanta Allegro dostałem odpowiedź, że sprawę wykluczenia ze statystyk nieodebranych wczoraj kilkudziesięciu przesyłek mam załatwiać w @InPost
Opiekun handlowy InPost pisze natomiast, że oni nie mogą nic zrobić i żeby załatwiać to z Allegro.
Czy ktoś w końcu tym się zajmie?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@fox_paws Z całą pewnością InPost nie będzie się zajmował statystykami, bo ani ich to nie obchodzi, ani nie mają takiej możliwości. @_HolaOla_ pisała, że Allegro będzie to robić z automatu
@TomBanknoter Ale nikt nie każe InPostowi załatwiać samego wykluczenia, tylko wystarczyłoby potwierdzenie, że kurier nie zrealizował podjazdu ze stałego zlecenia.
Jak widać, nie nic z automatu, poza spychologią.
pisała, że z automatu? czy że będą? bo obstawiam że będą ale na żądanie i zgłoszenie konkretnych numerów zamówień więc zepchną to na was