Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie!
26 marca zauważyłam zmianę ikonek: pomarańczowa torebka się zmieniła na niebieską kopertę. W tym dniu strona Allegro w ogóle nie działała sprawnie.
Od tej pory mam drastyczny spadek sprzedaży. Właśnie spadła liczba wizyt, mimo że wyróżnionych ofert jest więcej niż zwykle.
Na drugim koncie nie ma zmiany piktogramów. Jest jak zawsze (słabo rozwinięte).
Jak u Was z tym?
Proszę uprzejmie o informację od Moderatorów. Co to za podział? Co się stało jeszcze z kontem oprócz widocznej zmiany ikonek?
Pozdrawiam
Cześć @Elegance_style, zmiana ikonki jest jedynie kosmetyczna i nie powinna mieć żadnego wpływu na liczbę wizyt.
W jaki sposób strona Allegro nie działała poprawnie?
Cześć! Tak, rozumiem, że ikony nie powinny mieć takiego wpływu.
Strony się zawieszały: publikacja nowych ofert, nadawanie rabatów, oferty wielowariantowe – wszystko strasznie się zawieszało i nie udawało się zrobić za pierwszym razem.
Odnośnie liczby wizyt: to jest fakt, że spadły na tle więcej wyróżnionych ofert 😞
Czy naprawdę nie wszystkie konta mają te zmiany kosmetyczne, czy może zależy to od przeglądarki? (mam 2 konta w różnych przeglądarkach)
Dziękuje , nie mam informacji o niepoprawnym działaniu Allegro w dniu wczorajszym ale zweryfikuje to jeszcze.
Zmiana ikony dotyczy SalesCenter i jeśli nie jest ona jeszcze widoczna na innym koncie, to w najbliższym czasie się to zmieni 🙂
Dziękuję za odpowiedź. Allegro źle działało nie wczoraj, lecz 26 marca, podczas zmiany ikon.
Właśnie od tej chwili zauważyłam problemy. Wyróżnienia nie pomogły, strata kasy.
Czy mógłby Pan podzielić się doświadczeniem - ile czasu potrzebuje system od momentu włączenia wyróżnienia do pierwszej wizyty? Ta informacja jest istotna, żeby je zaplanować.
Mój błąd, przepraszam.
Nie widzę jednak aby 26.03 zgłaszano nieprawidłowości w działaniu Allegro, także mógł to być jednorazowy przypadek. Mogę zapewnić, że zmiana ikony nie miała wpływu na odwiedziny lub sprzedaż w długoterminowym aspekcie.
Nie ma niestety jednoznacznej odpowiedzi na to kiedy można spodziewać się pierwszej wizyty przy wyróżnieniu. Ma na to wpływ wiele czynników jak np. popularność danego produktu, ilość podobnych promowanych ofert, czy też jakość obsługi jaką oferuje sprzedawca, opinie które posiada produkt czy szybkość nadania przesyłek. W tym wypadku polecam zajrzeć do Akademii Allegro, myślę, że możesz tam znaleźć cenne wskazówki które mogą pomóc 🙂
@matt_rose wydawać grube pieniądze na promowanie koloru pomarańczowego by kojarzył się jednoznacznie z allegro - a potem to zmieniać - brawo allegro!