anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z klientem, odrzucona reklamacja - brak zwrotu i ponowna reklamacja na to samo

springaz
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, mam problem z klientem.

Klient złożył reklamację , wysłałam mu opłaconą etykietę zwrotną, on mnie poinformował że nie odeśle bo uszkodzony towar wyrzucił, w związku z tym odrzuciłam reklamację z powodu nie odesłania reklamowanego produktu w celu weryfikacji.

klient ponownie złożył reklamację na ten towar, ponownie wysłałam mu opłaconą etykietę, ale pewno ponownie nie odeśle towaru bo jak twierdzi go nie posiada. w związku z tym mam pytanie...ile razy klient może składać reklamację na to samo, skoro reklamacja została odrzucona ?? 

czy tak bez końca ?? ile razy mam wykupować etykietę zwrotną ? jeśli i tak jej nie wykorzysta ??

co mogę zrobić w tej sytuacji, żeby nie ponosić dodatkowych kosztów generowania etykiet zwrotnych ??

czy w takim przypadku należy z automatu odrzucić reklamację, powołując się na twierdzenie klienta z pierwszej reklamacji, że przedmiotu nie odeśle bo go nie ma ,- wyrzucił...

jakieś rady ??

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@springaz nie możemy ograniczyć klientowi możliwości złożenia reklamacji. Ma do tego prawo w ciągu 2 lat od momentu zakupu. Co do odrzucenia, skoro już wygenerowana została etykieta, lepiej wstrzymać się do momentu aż klient określi się w sprawie wysyłki towaru. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

JADEN_SKLEP
#9 Pomysłodawca

A można reklamować towar, którego się nie ma, który się wyrzuciło  ? Moim zdaniem nie bo jak sprzedawca ma sprawdzić wadę?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT ale sobie nadinterpretujecie ustawę konsumencką i kodeks cywilny

podaj paragrafy na wstrzymać się i określi się

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@springaz  jakieś rady?

My zawsze przed wysłąniem etykiety prosimy klienta o przygotowanie paczki i podanie jej wagi i wymiarów.  Jest to potrzebne do prawidłwego przygotowania etykiety. Jeśłi klient nie miałby towaru to nie mógłby zrobić paczki i podac jej wymiarów wówczas nie musialbyś niepotrzebnie generować etykiety.

oznacz moderatorów