anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z wystawianiem ofert - kategoria oferty nie pasuje do kategorii produktu

Apteka_nad_Warta
#8 Zapaleniec#

Czy spotkaliście się z takim problemem? "

Kategoria oferty (258370) nie pasuje do kategorii produktu (258462)

Wystawiam krem w kategorii uroda, w kategorii sugerowanej przez allegro, nic nie kombinuję a tu taki komunikat. Problem jest i przy wznawianiu oferty jak i przy wystawianiu nowej. Pomoc allegro trwa już 4 dni i tylko każą sobie wysyłać screeny. Zmianiałam nawet kategorie ale w przypadku Urody I Zdrowia muszą te produkty być w katalogu. Zgłaszanie błędu też nic nie daje bo nie ma co zmieniać, wszystko jest ok. 

Można jakoś to obejść?

Z góry dzieki!

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Apteka_nad_Warta taa... prawdopodobnie chodzi o ean , usuń produkt z oferty , wyszukaj produkt z katalogu za pomocą frazy i połącz z ofertą 

oznacz moderatorów

Apteka_nad_Warta
#8 Zapaleniec#

niestety nie pomogło. I EAN i kategoria i cała reszta jest poprawna a pojawia się  

"Błąd

Nie możesz umieszczać ofert w innej kategorii niż ta, której dotyczy sprzedawany towar. Utrudnia to kupującym wyszukiwanie interesujących ich przedmiotów. Wystaw przedmiot w prawidłowej kategorii."

a umieściłam w kategorii którą sugeruje allegro....

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Apteka_nad_Warta Podaj EAN produktu, który próbujesz wystawić. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Apteka_nad_Warta
#8 Zapaleniec#

EAN (GTIN): 5901887008644

EAN (GTIN): 5901887040033

EAN (GTIN):5901887008514

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Apteka_nad_Warta Konsultuję Twoją sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

krumik_pl
#7 Wielbiciel#

nie mogę wystawić produktu Ean: 5900117978603 .

Błąd: , "Nie możesz umieszczać ofert w innej kategorii niż ta..." ale przy obowiązkowym łączeniu produktu z katalogiem jest dostępna tylko "ta" kategoria.. Błędne koło

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@krumik_pl Prześlij proszę zrzut całego ekranu z występującym błędem (uwzględnij na zrzucie pasek adresowy strony, datę oraz godzinę). 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

krumik_pl
#7 Wielbiciel#

próba z dziś 17.02.2025, godz.11

Kategoria zgodna z sugerowaną i komunikat o błednej kategorii

kategoria3.jpg

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@krumik_pl na zrzucie nie ma widoczne daty oraz godziny - jest to niezbędne do weryfikacji zgłoszenia z odpowiednim zespołem.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

krumik_pl
#7 Wielbiciel#

w zał. widoczne: data, godz. kategoria4.jpg

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@krumik_pl Proszę Cię o zrzut, na którym widoczny będzie zarówno komunikat błędu, jak i pasek adresowy strony oraz data i godzina.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Apteka_nad_Warta
#8 Zapaleniec#

to już naprawdę skandal, ciągle tylko chcecie wiecej screenów, to samo na allegro kontakt( pięc  maili o screeny, za każdym razem inne jakby nie można poprosić o wszystkie naraz). Ponad tydzień czekam (jak widać nie tylko ja) na rozwiązanie problemu,  który sami stworzyliście! 

oznacz moderatorów

krumik_pl
#7 Wielbiciel#

Teraz zapisuje bez komunikatu, po czym- po czasie przenosi go do "szkic" i tak w kółko

kategoria6.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Apteka_nad_Warta oferty z produktami marki Ziaja Med powinny znaleźć się w kategorii Zdrowie-Dermokosmetyki.
@krumik_pl u Ciebie z kolei produkty marki Jantar nie powinny być w kategorii Dermokosmetyki, ale w Urodzie. 
@mojacera_pl tutaj potrzebujemy kody EAN produktów, przy których pojawia się taki komunikat, ale jeśli są w kategorii Uroda, spróbuj proszę zmienić je na Zdrowie lub odwrotnie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Apteka_nad_Warta
#8 Zapaleniec#

???

oznacz moderatorów

Apteka_nad_Warta
#8 Zapaleniec#

na jakim etapie jest rozwiązanie mojego problemu?

oznacz moderatorów

mojacera_pl
#8 Zapaleniec#

Witam,

U nas ten sam problem, od ponad tygodnia wyłączone zostało 35 ofert.  Inni sprzedawcy mają aktywne te produkty które my mamy wyłączone i je normalnie sprzedają. Zgłoszenie sprawy w allegro to kpina, za każdym razem odpowiada ktoś inny i nie ma konkretnej instrukcji jak to naprawić mimo tłumaczenia i przesyłania zrzutów ekranu. Po ustawieniu w produkcie poprawnej kategorii (takiej samej jak u innych sprzedawców w aktywnej aukcji) nadal wyświetla się błąd. Ja rozumiem, że allegro chce dobrze dla kupujących aby mogli lepiej wyszukiwać ale dlaczego tego nie robią sami tylko wyłączają oferty, których jak wnioskuję od ponad tygodnia sami nie potrafią włączyć..

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Allegro ponad 2 tygodnie temu zaczęło mieszać między kategoriami kosmetyki i dermokosmetyki. Generalnie od tego czasu nie da się wystawić nic w kategorii peelingu (bo zawsze jest ten sam błąd) jak i niektórych marek - ja wisze z kosmetykami marki dermalogica które nijak w tej chwili nie są wystawialne. Zgłosiłam to od razu do Allegro - do dziś żadnego sensownego rozwiązania. Wiedza, pracują i guzik z tego wynika. 

oznacz moderatorów