Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy kupujący ma prawo odesłać produkt kosmetyczny?w tym przypadku konkretnie rzęsy.w opisie jak byk napisane produkt kosmetyczny nie podlega zwrotowi
@Ewa-Shop-PL Proszę, podaj numer zamówienia, o które chodzi.
8e92a200-b80f-11f0-848f-a91fe6b62b90
@Ewa-Shop-PL W ofercie nie ma informacji o ograniczonej możliwości zwrotu, dlatego klient ma prawo do zwrotu towaru.
@w_kiwi informacje o braku zwrotu się pisze w ofercie? mam wrażenie, że w info o sprzedającym, ale nie jestem pewna. Sprawdź to proszę.
@w_kiwi zapewne miała na myśli warunki zwrotu, które są integralną częścią oferty.
@Ewa-Shop-PL jeśli produkt nie miał w warunkach zwrotu ograniczenia jak pisze @w_kiwi to musisz przyjąć zwrot, jeśli produkt jest używany i nie nadaje się do dalszej sprzedaży to możesz zwrot pomniejszyć (i oczywiście na 99,99% przyjąć negatywa w pakiecie;) ).
Jeśli te rzęsy nie były robione na konkretne zamówienie i pod specyfikację klienta to nie możesz wyłączać prawa do zwrotu, możesz je tylko ograniczyć. Ale kupujący musi mieć taką informację w momencie zakupu.
ograniczenie zwrotu musi być w zakładce warunki zwrotu, więc oddaj kasę i popraw wszystkie oferty jak trzeba bo sobie krzywdę zrobisz, a allegro ci poprawi chroniąc janusza zakupowego
Czekam na Pani odpowiedż,ponieważ kupująca założyła mi spór.
@Ewa-Shop-PL Możliwość ograniczenia zwrotu / na pewno nie wyłączenia !/ dotyczy produktów fabrycznie zapieczętowanych co dalej daje klientowi możliwość rezygnacji z zakupu jeśli nie naruszył fabrycznego opakowania / folia czy naklejka zabezpieczająca / , jeśli produkt nie posiada fabrycznych zabezpieczeń nie masz prawa w żaden sposób ograniczyć konsumentowi prawa do zwrotu .