@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ \
Chcę wystawić krem EAN (GTIN):3600010006725 i pojawia mi się taki komunikat. Sprawdziłam listę safetygate i są tam 2 kremy revitalift ale żaden nie jest tym, który chcę wystawić. Inni sprzedawcy ten krem oferują więc to chyba jakiś błąd. Proszę o sprawdzenie.
Produkt, których chcesz wystawić znajduje się na liście niebezpiecznych towarów nieżywnościowych działającej w ramach unijnego systemu Safety Gate, którego celem funkcjonowania jest ochrona europejskiego konsumenta przed nabyciem produktów niebezpiecznych. Więcej informacji na temat systemu Safety Gate - narzędzia ochrony Europejczyków przed niebezpiecznymi produktami i udziału Allegro w inicjatywie Product Safety Pledge znajdziesz na naszej stronie https://allegro.pl/zobacz/safety-pledge
@Health___Beauty konsultuję to i wrócę z informacją.
@Sa_nova dzięki, czekam.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy coś się udało ustalić? Produktu nadal nie da się wystawić z w/w powodu.
Cześć, @Health___Beauty. Jeszcze to wyjaśniamy, bardzo dziękuję za cierpliwość. Wrócimy do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją dostaniemy.
@Health___Beauty, do produktu o wskazanym kodzie EAN odnosi się ten alert z Safety Gate: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10096406
@MiMary ale to nie jest ten krem. To jakiś czeski krem (Country of origin: Czechia)
According to the list of ingredients, the product contains 2-(4-tert-butylbenzyl)propionaldehyde (BMHCA)
W składzie tego kremu (drugie zdjęcie) tego składnika nie ma.
Krem, który ja chcę wystawić jest made in Germany i jest dostępny w sprzedaży we wszystkich Rossmannach w Polsce, na allegro tez inni sprzedawcy go mają:
@Health___Beauty, produkt z podlinkowanej oferty ma inny kod EAN niż ten, który próbujesz wystawić.
Dopytuję jeszcze o ponowną weryfikację i niedługo wrócę do Ciebie z rezultatem.
@MiMary no rzeczywiście, czyli tak to się robi na Allegro 😄
edit: ale krem o tym EAN też jest
@Health___Beauty, wracam z odpowiedzią - jeśli posiadasz produkty z partii, które nie zawierają niebezpiecznych składników wskazanych w alercie, to proszę, podeślij własnoręcznie podpisane oświadczenie, w którym zadeklarujesz, że sprzedawane przez Ciebie produkty nie są objęte alertem SR/03901/25. Dokumenty podeślij nam przez formularz, drogą mailową.
@MiMary czyli jeśli krem 1,5 roku temu trafił na listę, a producent od tego czasu zmienił jego skład to Allegro i tak będzie blokować jego sprzedaż? W dodatku na liście jest jakaś partia wyprodukowana w Czechach a krem sprzedawany w Polsce jest wyprodukowany w Niemczech. Zgodnie z radą @mdrogeria sprzedam go gdzie indziej. Myślałam, że to jakiś bug i da się to szybko naprawić ale jeśli nie to dzięki, ja nie będę pisać oświadczeń i PROSIĆ o możliwość sprzedaży.
@Health___Beauty a ja głupi pisałem, ściągałem od producenta oświadczenie ,przesyłałem zdjęcia z numerami serii z produktu oraz kartonów zbiorczych zgodnych z oświadczeniem producenta , pomogła mi ...🥀.....,a ostatecznie znowu usunęli produkt z katalogu , potem miałem jeszcze ze 3 przypadki , ale odpuściłem i z powodzeniem sprzedałem na innych kanałach , ostatecznie odpuszczam allegro , dla mnie starego to zbyt stresujące , odbudowałem stacjonarny , trochę se pomogę netem i do emerki jakoś się doczołgam .
@Health___Beauty wystaw gdzie indziej ,przerabiałem to .... niby przywrócą produkt w katalogu po batalii ,ale ostatecznie po 2 - 3 tygodniach znowu usuną , =-=- żyć się tu nie chce.