Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Od kiedy nie będzie można już wystawiać produktów tymczasowych w kategorii "Moda"?
@N_Nitka28 Precyzuję, w kategorii Moda przestały powstawać od paru dni produkty tymczasowe. Dodatkowo dostaliśmy przez tą nieoczekiwaną i niezapowiedzianą zmianę upomnienie i ograniczenie na ilość tworzenia produktów. Z przekroczonym limitem i brakiem produktów, do których możemy podpiąć oferty (ponieważ dotychczasowe były tymczasowe i ograniczone do danej oferty) zostaliśmy pozbawieni możliwości wystawiania ofert.
Odpisuje tutaj, ponieważ zostałem absolutnie zlany w odpowiedzi na zgłoszenie "53181332" i odpisano mi jedynie, że wyślą mi listę duplikatów. Nie rozwiązuje to zamrożenia sprzedaży ani nie pomoże mi, gdy nie mogę efektywnie wystawiać ofert.
Proszę mi doradzić tutaj, jeżeli wasza obsługa klienta się tym nie chce zająć - co mamy z tym zrobić?
@rezispl odpowiadając na Twoje pytanie z tytułu tego wątku - już nie można dodawać produktów tymczasowych, a docelowo znikną całkowicie. Jeśli chodzi o korespondencję 53181332 to widzę, że czekasz na odpowiedź od naszego pracownika, natomiast jeśli chodzi o wystawianie nowych ofert, to nie ma innego rozwiązania niż zakup nowych kodów lub podanie kodu EAN z tych już istniejących. Przykro mi, ale nie ma innych możliwości. Bez kodu EAN nie wystawisz na Allegro nowej oferty.
Docelowo od kiedy mają zniknąć całkowicie? Dobrze byłoby wiedzieć takie rzeczy wcześniej. O wielu Państwo informują zmianach, jednak takowa chyba mi gdzieś umknęła. Można prosić o podanie odnośnika?
@ClothesHolic na ten moment nie mamy jeszcze konkretnej daty.
Czemu więc Państwo blokujecie już sprzedaż pojedynczych ofert?
@_HolaOla_ Proszę o zapoznanie się z tematem przed napisaniem sugestii.
Z kodem EAN też nie wystawimy oferty, ponieważ wystawienie oferty wiąże się ze stworzeniem produktu, które to wcześniej tworzyliście automatycznie jako tymczasowe dla naszych ofert. A obecnie osiągnęliśmy limit tworzenia produktów, więc nawet nie możemy utworzyć nowego produktu z EANem, choćbyśmy go kupili z GS1.
A nie podepniemy się pod inne produkty, bo zdecydowanej większości na portalu nie ma.
Do końca lipca nasz asortyment będzie powoli wygasał na portalu, ponieważ wprowadziliście znikąd zmiany, których nie zapowiadaliście.
Pytam jeszcze raz, co możemy zrobić w sytuacji, kiedy Allegro wprowadziło zmiany bez ostrzeżenia, które zablokowały naszą możliwość wystawiania aukcji?
Do końca roku sprzedaż używanych produktów będzie wyłączona ze sprzedaży na allegro
@rezispl na ten moment w kategorii moda powinieneś mieć możliwość wystawienia oferty z produktem tymczasowym. Proszę Cię o sprawdzenie, czy problem z utworzeniem nadal występuje. W zeszłym tygodniu faktycznie przeprowadzane były testy w związku z planowanymi zmianami w kategorii moda, jednak obecnie są wstrzymane.
@Syrena_zT
Wasza komunikacja i narracja jest żałosna, tutaj obiwązkowe tutaj testy… To obowiązkowe czy testy? i kto normalny testuje na produkcji? I co ja mam zrobić jako sprzedawca płyt winylowych? Wynieść się z allegro czy czekać na wasze rozwiązanie? Nie otrzymaliśmy klarownego komunikatu.
@vinyloveplyty moja wypowiedź odnosiła się wyłącznie do kategorii moda. W sprawie płyt winylowych zmiana została wprowadzona i obecnie wymagane jest podanie kodu EAN. Na ten moment rozwiązaniem jest wyszukanie EANu dla konkretnej płyty i utworzenie produktu w katalogu, o ile na ten moment taki produkt nie istnieje. Weryfikujemy jeszcze kwestię produktów bez kodu EAN. Wrócimy do was z informacją w tej sprawie jak tylko będziemy mieć dalsze wieści.
@Syrena_zT napisz może jeszcze jak można wyszukać EAN dla produktu, który nigdy nie miał kodu EAN?
Nie rozumiem twojego problemu. Skoro nie mozna tego wystawic to po co na siłę to sprzedajesz. Zamknij aukcje i sprzedaj gdzie indziej i masz problem rozwiazany.
@Autoruso
Jednak trochę czasu minie zanim przeniesiemy oferty i się do tego dostosujemy, oraz klienci przejdą. Allegro dawało dostęp do rynku teraz z dznia na dzięń bez infomracji to odbiera.
@ja_Nitka zakładam, że to pytanie retoryczne. W swojej poprzedniej wypowiedzi napisałam, że kwestię produktów bez kodów EAN (czyli właśnie takich, które kodu EAN nigdy nie posiadały) jeszcze weryfikujemy. Natomiast nie wszystkie produkty, które do tej pory były wystawiane bez kodu EAN tego kodu nie posiadają. Stąd też moja sugestia, aby najpierw sprawdzić, czy produkt posiada jednak kod EAN.
@Syrena_zT nie jest to pytanie retoryczne, bo kwestia produktów bez kodów EAN (czyli właśnie takich, które kodu EAN nigdy nie posiadały) nie jest nowa. Mimo że doskonale wiecie, że wiele produktów używanych nigdy nie miało swoich kodów EAN, to od lat już tych kodów wymagacie!
I przypomnij swoim kolegom i koleżankom z działu produktyzacji, że problem takich właśnie produktów bez EAN w kategorii zabawki /figurki rozwiązują już od trzech lat!
...
Zagadka - jak w Allegro skutecznie rozwiązać problem w produktyzacji? Nie rozwiązywać go wcale! Wystarczy skutecznie udawać, że go nie ma! W końcu to nie wasz problem 🤣
Sprzedaję płyty winylowe, które mają lat 50 i więcej. Niektóre tytuły były lub są wznawiane wspołcześnie ( z kodem EAN), ale to są zupełnie inne produkty! To mydlenie oczu! Tu wcale nie chodzi o te EANy, ale Allegro chce się pozbyć tych sprzedawców, dzięki, którym jest tym, czym jest na rynku. I mówię tutaj o sytuacji sprzed 20 lat. Prywaciarze - nasz czas minął i spodziewać się uczciwych dla nas warunków to naiwne.
@Syrena_zT Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że problem nadal występuje. Dla kategorii chociażby "Sukienki" odbijam się od limitu utworzonych produktów, mimo że powinien powstać produkt tymczasowy (nie podaje kodu EAN).