anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Program Ochrony Kupujących: zwrot koszli nocnej

MAMY ROZWIĄZANIE!
jolantab
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Nie przyjęłam zwrotu koszuli nocnej. Oczywiście w ofercie oznaczenie o ograniczonej możliwości zwrotu, a bielizna wysłana w zapieczętowanym opakowaniu.

Zwrot bielizny rozpakowanej, kupująca potwierdziła, że ją przymierzała.

Więc - ZWROT nie został przyjęty.

Kupująca otworzyła dyskusję CZTERY razy.

Trzy razy doradca allegro ją zamykał, przyznając mi prawo do ODMOWY przyjęcia zwrotu.

Za czwartym razem już nie....

Co więcej, AOK - wypłaciło kupującej zwrot za tą bieliznę, a mnie OBCIĄŻYŁO tą płatnością!!!

W trakcie korespondencji z AOK, jak i w samej dyskusji przytoczyłam argumenty na zasadność odmowy przyjęcia zwrotu. Nawet załączyłam prtscr wypowiedzi @la_nika tutaj na forum.

1000091052.jpg

Załączyłam wypowiedzi innych konsultantów Allegro w podobnych sytuacjach (z innych dyskusji z kupującymi). 

Na żaden z argumentów nie uzyskałam odpowiedzi. Prosiłam o uzasadnienie decyzji, a przedstawione mi uzasadnienie brzmi: 

"Odzież nocna (koszula nocna, czy piżama spodnie i koszulka) są jak normalna odzież typu bluza, bluzka, spodnie, zatem nie widzimy podstawy prawnej do wyłączenia zwrotu z powołaniem na produkt higieniczny. Nie jest to bielizna. " 

??? Serio?

Wyjaśnijcie mi proszę tą logikę. Jaka "odzież nocna"?? Takie określenie po prostu NIE ISTNIEJE. Jest za to BIELIZNA NOCNA. Jak się ma do tego kategoria Allegro, gdzie wystawione są piżamy i koszule nocne? Jest to kategoria: "Bielizna damska". 

Na pytanie o ten fakt Doradca Allegro stwierdził: "Nie ma to w tym przypadku znaczenia. Kategoria nie zmienia faktu, że nie jest to bielizna."

Tak działa allegro? Kategoria nie ma znaczenia? 

Obciążanie mnie kosztami zależy od decyzji losowego konsultanta, który ma opinię odmienną od dotychczasowo prezentowanych przez innych konsultantów i Ciebie - tutaj na forum?

Zacytuję tutaj kilka z KILKUDZIESIĘCIU informacji od innych konsultantów:

"sprzedający ograniczył zwrot w tej ofercie co oznacza, że nie ma on obowiązku przyjmowania otwartego towaru, który jest produktem higienicznym."

"Informuję, że w tej sytuacji sprzedający ma prawo odmówić przyjęcia zwrotu, jeśli produkt jest higieniczny. Widzę, że oferta zawierała ograniczone prawo do zwrotu."

"Według regulaminu piżama, jest zaliczana do produktów higienicznych, dlatego odstąpienie od umowy jest niemożliwe."

"w tej sytuacji sprzedający może odmówić przyjęcia odstąpienia od umowy. Informował w ofercie o wyłączeniu możliwości odstąpienia bez podania przyczyny, dlatego że jest to towar higieniczny."

"w tej sytuacji sprzedający może odmówić przyjęcia odstąpienia od umowy. Informował w ofercie o wyłączeniu możliwości odstąpienia bez podania przyczyny, dlatego że jest to bielizna."

"Sprzedający prawidłowo odmówił przyjęcia produktu, zawarł również tę informację w ofercie"

zwrot z Allegro Ochrony Kupujących [730062-1769778332]

Proszę o wyjasnienie.

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @jolantab. Zapoznałam się z treścią Dyskusji oraz korespondencją mailową, którą prowadziłaś z doradcami.
W zgłoszeniu o numerze 58694968 wyjaśniliśmy dlaczego ograniczenie możliwości zwrotu w tej konkretnej ofercie nie powinno mieć zastosowania - tym samym przedstawiliśmy dokładne uzasadnienie naliczenia na Twoim koncie rekompensaty z Allegro Ochrona Kupujących. 
Ten produkt nie spełnia kryteriów produktu higienicznego, który mógłby zostać wyłączony z prawa do zwrotu.

Doradca przedstawił w korespondencji mailowej dalsze kroki, które możesz podjąć i sposób odwołania się od naszej decyzji. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MiMary o tym czy coś ma mieć wyłączony zwrot czy nie ma decyduje sprzedawca zamieszczając ofertę i narażając sie na konsekwencje prawne ze strony konsumenta z ewentualnym wsparciem rzecznika a nie allegro. Porażką jest że 3 x z rzedu stwierdziliście co innego, a 4 raz zmieniacie własną decyzję. Oświadczenie woli to się składa jedno i nie można go sobie zmieniać ot tak skoro nie potraficie wyszkolić personelu tak by udzielał merytorycznej zgodnej z prawem odpowiedzi to powinniście błędy tego personelu brac na klatę i go przeszkolić by błędów nie robił. Nawet nie wspomnę o tej głupocie że w każdym prawie, kodeksie etc przysługuje 1 słownie JEDNO odwołanie do instytucji w celu zmiany metodyki jej postępowania bo jakbyśmy mieli otwierać 2 mln dyskusji o to samo to każdy system prawny by się rozkraczył a na decyzję czekałyby prawnuki.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jolantab trafiłaś na osobę, która ma w domu piec węglowy, -5 stopni w sypialni i toaletę  w sławojce za domem, a piżamę nakłada jako ostatnią warstwę ubioru na cebulę, by dobrze na zdjęciach wyglądać

i nie rozumie jak to działa

znalazłem wątek sprzed 2 lat

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/odmowa-zwrotu-pieni%C4%99dzy-koszula-nocn...

MODERATORKA ALLEGRO PISAŁA TAK:

w ofercie jest zaznaczone ograniczenie zwrotu z powodów higienicznych.
Natomiast jeśli produkt nie został otwarty, to możesz go zwrócić.

lub tak

my nie mamy takich kompetencji, aby oceniać czy jest to zgodne czy niezgodne z prawem, natomiast produkt higieniczny powinien być dostarczony w zapięczętowanym opakowaniu i to dopiero jego rozerwanie powoduje, że nie można go zwrócić.

użyję pytań użytkownika  @cFiat skłądanych do allegro w innym wątku

"Co się zmieniło w prawie od sytuacji sprzed 2 lat ?
Co się zmieniło w prawie od sytuacji sprzed roku ?
Co się zmieniło w prawie teraz?

oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

I tu jest pies pogrzebany.

Nie zmieniło się nic.

Decyzje pracowników Allegro są uznaniowe, absolutnie nie podyktowanie uwarunkowaniami prawa.

W zależności na kogo trafisz - decyzja może być inna. W tej jednej sytuacji - Allegro zdanie zmieniało już 5 razy.

Ostatnia wiadomość z wczoraj:

"Przepraszam za błąd, właśnie złożyłam w Państwa imieniu odwołanie od decyzji w sprawie wniosku. O dalszych krokach będziemy Państwa informować w wiadomości mailowej o numerze "

A dzisiaj już ponownie: " Po dokładnym zapoznaniu się z przebiegiem transakcji oraz tokiem dyskusji nie mogę uznać Pani reklamacji."

I co im zrobisz? Mają przyzwolenie z góry na takie działanie, to tak działają.

oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Nie przyjęłam zwrotu koszuli nocnej. Oczywiście w ofercie oznaczenie o ograniczonej możliwości zwrotu, a bielizna wysłana w zapieczętowanym opakowaniu.

Zwrot bielizny rozpakowanej, kupująca potwierdziła, że ją przymierzała.

Więc - ZWROT nie został przyjęty.

Kupująca otworzyła dyskusję CZTERY razy.

Trzy razy doradca allegro ją zamykał, przyznając mi prawo do ODMOWY przyjęcia zwrotu.

Za czwartym razem już nie....

Co więcej, AOK - wypłaciło kupującej zwrot za tą bieliznę, a mnie OBCIĄŻYŁO tą płatnością!!!

W trakcie korespondencji z AOK, jak i w samej dyskusji przytoczyłam argumenty na zasadność odmowy przyjęcia zwrotu. Nawet załączyłam prtscr Twojej wypowiedzi, tutaj na forum. Załączyłam wypowiedzi innych konsultantów Allegro w podobnych sytuacjach (z innych dyskusji z kupującymi). 

Na żaden z argumentów nie uzyskałam odpowiedzi. Prosiłam o uzasadnienie decyzji, a przedstawione mi uzasadnienie brzmi: 

"Odzież nocna (koszula nocna, czy piżama spodnie i koszulka) są jak normalna odzież typu bluza, bluzka, spodnie, zatem nie widzimy podstawy prawnej do wyłączenia zwrotu z powołaniem na produkt higieniczny. Nie jest to bielizna. " 

??? Serio?

Wyjaśnij mi proszę tą logikę. Jaka "odzież nocna"?? Takie określenie po prostu NIE ISTNIEJE. Jest za to BIELIZNA NOCNA. Jak się ma do tego kategoria Allegro, gdzie wystawione są piżamy i koszule nocne? Jest to kategoria: "Bielizna damska". 

Na pytanie o ten fakt Doradca Allegro stwierdził: "Nie ma to w tym przypadku znaczenia. Kategoria nie zmienia faktu, że nie jest to bielizna."

Tak działa allegro? Kategoria nie ma znaczenia? 

Obciążanie mnie kosztami zależy od decyzji losowego konsultanta, który ma opinię odmienną od dotychczasowo prezentowanych przez innych konsultantów i Ciebie - tutaj na forum?

Zacytuję tutaj kilka z KILKUDZIESIĘCIU informacji od innych konsultantów:

"sprzedający ograniczył zwrot w tej ofercie co oznacza, że nie ma on obowiązku przyjmowania otwartego towaru, który jest produktem higienicznym."

"Informuję, że w tej sytuacji sprzedający ma prawo odmówić przyjęcia zwrotu, jeśli produkt jest higieniczny. Widzę, że oferta zawierała ograniczone prawo do zwrotu."

"Według regulaminu piżama, jest zaliczana do produktów higienicznych, dlatego odstąpienie od umowy jest niemożliwe."

"w tej sytuacji sprzedający może odmówić przyjęcia odstąpienia od umowy. Informował w ofercie o wyłączeniu możliwości odstąpienia bez podania przyczyny, dlatego że jest to towar higieniczny."

"w tej sytuacji sprzedający może odmówić przyjęcia odstąpienia od umowy. Informował w ofercie o wyłączeniu możliwości odstąpienia bez podania przyczyny, dlatego że jest to bielizna."

"Sprzedający prawidłowo odmówił przyjęcia produktu, zawarł również tę informację w ofercie"

zwrot z Allegro Ochrony Kupujących [730062-1769778332]

Proszę o wyjasnienie.

oznacz moderatorów
-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

sprzedaz na tym portalu - to igranie z ogniem - zatem ja sie pomału wycofuje.

Jak mam być wypożyczalnią dla "Grażynek" - to serdecznie dziekuję.

Do tego gó.. zarobisz bo Allegro ogoli prowizjami  - a na zwrotach jesteś pod kreską.

A ludzie są bez kultury - potrafią oddać w worku po śmieciach - bo im WOLNO

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jolantab widzę, że w sprawie wniosku prowadzisz już z nami korespondencję, gdzie otrzymałaś informację o naszym stanowisku. Jeżeli nie zgadzasz się z decyzją, to odwołanie możesz przesłać przez ten formularz

W kwestii rozbieżnych informacji, które otrzymałaś w prowadzonej dyskusji - taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Przekazałam ten temat do naszego działu jakości obsługi. 

Sandra
oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

Odesłanie mnie do formularza odwołania od decyzji NIE ROZWIĄZUJE PROBLEMU

Oczekuję wyjaśnienia - we wszystkich wskazanych przeze mnie aspektach tej sytuacji. TUTAJ. NA TYM FORUM.

Bo, jak wiesz @Sa_nova, w korespondencji którą z allegro prowadzę, tych odpowiedzi nie ma.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jolantab na forum nie rozpatrujemy wniosków oraz nie odnosimy się do podjętych decyzji w ich sprawie. Prawidłowe miejsce do złożenia odwołania oraz zgłoszenia wątpliwości, co do zasadności podjętych działań - zostało już wskazane i jest to formularz kontaktowy

Sandra
oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

Nie proszę tutaj na forum o rozpatrzenie przez ciebie wniosku.

Proszę o odpowiedzi na pytania, na które do tej pory odpowiedzi nie mam.

Dla ułatwienia zadam je ponownie:

1. W jakiej kategorii na allegro wystawiany jest produkt: "KOSZULA NOCNA"

2. Co oznacza słowo "bielizna"?

3, Czy moderatorka @la_nika pisząc w tym wątku "w ofercie jest zaznaczone ograniczenie zwrotu z powodów higienicznych.  Natomiast jeśli produkt nie został otwarty, to możesz go zwrócić. "

oraz:

"my nie mamy takich kompetencji, aby oceniać czy jest to zgodne czy niezgodne z prawem, natomiast produkt higieniczny powinien być dostarczony w zapięczętowanym opakowaniu i to dopiero jego rozerwanie powoduje, że nie można go zwrócić. "

- NAPISAŁA NIEPRAWDĘ?

4. Proszę o wskazanie w jakimkolwiek słowniku wyjaśnienia pojęcia: "ODZIEŻ NOCNA"

5. Czy Allegro ma już kompetencję Sądu - aby oceniać odmowę zwrotu pod kątem zgodności z prawem?

6. Czy wypowiedzi doradców: 

SĄ KŁAMSTWEM?

odpowiedz mi proszę

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jolantab odniosę się do Twoich pytań ogólnie. Powołujesz się na kategorię główną, w tej kategorii znajdują się różne rzeczy, także np. skarpetki. To, że dany przedmiot jest w tej (głównej) kategorii nie oznacza że jest bielizną. Z resztą, nie o nazewnictwo tu chodzi a o to, czy jest to produkt higieniczny czy nie. Osobiście nie spotkałam się ze sklepem stacjonarnym, który ograniczałby możliwość przymierzenia piżamy/koszuli nocnej ze względów higienicznych. 
Samo dodanie zapisu w ofercie nie oznacza, że wyłączenie jest skuteczne.
Zachęcam Cię do przedstawienia swoich wątpliwości w odwołaniu do decyzji, z naszej strony (moderatorów forum) nie mamy możliwości zmiany decyzji czy rozpatrzenia Twojego odwołania.

Alicja
oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

Dlaczego odnosisz się do moich pytań "ogólnie"?

Odpowiedz proszę KONKRETNIE I WPROST na każde z pytań.

Obciążyliscie mnie kosztem AOK, a nie potraficie tego nawet uzasadnic?

Pytania są proste. Oczekuję odpowiedzi.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jolantab odniosłam się do Twoich pytań ogólnie, ponieważ większość z nich nie wnosi nic do sprawy, a ja nie chcę kłócić się z Tobą o semantykę. 

Ale zgodnie z życzeniem odpowiem na Twoje pytania punktowo: 
1. W jakiej kategorii na allegro wystawiany jest produkt: "KOSZULA NOCNA"

Produkty te są wystawiane w różnych kategoriach, jeżeli masz na myśli główną kategorię, to jest to kategoria Moda > odzież, obuwie, dodatki > bielizna nocna, ale także np. kategoria Dziecko > odzież  (nie oznacza to, że koszula nocna jest dzieckiem).

2. Co oznacza słowo "bielizna"?

Na te pytanie najlepiej odpowie Ci google. Zachęcam jednak do spojrzenia też na artykuł w wikipedii, wśród bielizny wymienia także bieliznę pościelową oraz stołową. Co wnosi ciekawy kontekst dla postawionych przez Ciebie pytań. 

3. Czy moderatorka @la_nika pisząc w tym wątku [...] - NAPISAŁA NIEPRAWDĘ?

Nie. Monika nie napisała nieprawdy. Jeżeli klient nie otworzył zapieczentowanego opakowania zawierającego produkt higieniczny, sprzedający powinien przyjąć zwrot. 

4. Proszę o wskazanie w jakimkolwiek słowniku wyjaśnienia pojęcia: "ODZIEŻ NOCNA"

Niestety nie udało mi się takowego odnaleźć. 

5. Czy Allegro ma już kompetencję Sądu - aby oceniać odmowę zwrotu pod kątem zgodności z prawem?

Nie, Allegro nie ma kompetencji sądu. Działamy w poszanowaniu przepisów prawa. |

6. Czy wypowiedzi doradców [...] SĄ KŁAMSTWEM?

Nie, nie są kłamstwem. Natomiast w tym przypadku są błędne. 

Alicja
oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

No dobrze...

wypowiedzi doradców nie są kłamstwem, są błędem,

damska koszula nocna może być wystawiana w kategorii DZIECI,

nie istnieje pojęcie "odzież nocna" - co nie przeszkadza doradcom allegro się nim posługiwać,

nie macie kompetencji Sądu, ale wydajecie wyroki skutkujące OBCIĄŻENIEM finansowym Sprzedającego....

I TU SIĘ ZATRZYMAJMY.

Obciążenie nastąpiło w ramach wniosku kupującego z programu Allegro Ochrona Kupujących.

https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/9

W sytuacji, kiedy w ramach Dyskusji założonej przez Kupującego - Sprzedający wypowiedział się odpowiadając na zarzuty Kupującego - takie obciążenie jest NIEZGODNE z Regulaminem AOK.

Regulamin AOK precyzuje w p. 9

Zawarcie umowy*, o której mowa w powyżej następuje wyłącznie w przypadku, gdy Sprzedający nie wyjaśni w ramach Dyskusji zgłoszonych przez Kupującego zastrzeżeń dotyczących Transakcji będących podstawą wypłaty rekompensaty Kupującemu na podstawie przesłanek określonych w pkt 1 Części I. **

*Z chwilą dokonania przez Spółkę wypłaty rekompensaty, o którą wnosił Kupujący, dochodzi do zawarcia pomiędzy Spółką a Kupującym umowy przystąpienia do długu w ramach której:

... b) Sprzedający nie zostaje zwolniony z obowiązku zwrotu Spółce kwoty w wysokości odpowiadającej zapłaconej Kupującemu rekompensaty,

**Spółka w ramach Allegro Ochrony Kupujących umożliwia zarejestrowanemu Kupującemu ubieganie się o rekompensatę, w przypadku gdy:
a) zapłacił za Towar, ale go nie otrzymał;
b) otrzymał Towar niezgodny z zawartą umową, posiadający wartość istotnie niższą od Towaru opisanego w ofercie;
c) otrzymał niekompletne zamówienie;
d) otrzymał Towar uszkodzony;
e) skorzystał z możliwości zwrotu Towaru lub anulowania Transakcji i nie otrzymał zwrotu należnych świadczeń.

Oznacza to, ża Allegro w sposób świadomy i z premedytacją wykorzystuje swoją pozycję dominującą wobec Sprzedającego, uszczuplając jego majątek, a działanie takie nie dość, że jest wbrew prawu, to równocześnie jest sprzeczne z własnym Regulaminem Allegro.

Możesz to wyjaśnić? 

oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

UWAGA WAŻNE!

Program Allegro Ochrona Kupujących.

Wielu ze Sprzedających zostało OBCIĄŻONYCH w ramach AOK.

AOK - wypłaciło kwotę Kupującemu, a następnie obciążyło tą kwotą rachunek Sprzedającego.

W sytuacji, kiedy w ramach Dyskusji założonej przez Kupującego - Sprzedający wypowiedział się odpowiadając na zarzuty Kupującego - takie obciążenie jest NIEZGODNE z Regulaminem AOK.

Regulamin AOK precyzuje w p. 9"

Zawarcie umowy*, o której mowa w powyżej następuje wyłącznie w przypadku, gdy Sprzedający nie wyjaśni w ramach Dyskusji zgłoszonych przez Kupującego zastrzeżeń dotyczących Transakcji będących podstawą wypłaty rekompensaty Kupującemu na podstawie przesłanek określonych w pkt 1 Części I. **

*Z chwilą dokonania przez Spółkę wypłaty rekompensaty, o którą wnosił Kupujący, dochodzi do zawarcia pomiędzy Spółką a Kupującym umowy przystąpienia do długu w ramach której:

... b) Sprzedający nie zostaje zwolniony z obowiązku zwrotu Spółce kwoty w wysokości odpowiadającej zapłaconej Kupującemu rekompensaty,

**Spółka w ramach Allegro Ochrony Kupujących umożliwia zarejestrowanemu Kupującemu ubieganie się o rekompensatę, w przypadku gdy:
a) zapłacił za Towar, ale go nie otrzymał;
b) otrzymał Towar niezgodny z zawartą umową, posiadający wartość istotnie niższą od Towaru opisanego w ofercie;
c) otrzymał niekompletne zamówienie;
d) otrzymał Towar uszkodzony;
e) skorzystał z możliwości zwrotu Towaru lub anulowania Transakcji i nie otrzymał zwrotu należnych świadczeń.

https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/9

Oznacza to, ża Allegro w sposób świadomy i z premedytacją wykorzystuje swoją pozycję dominującą wobec Sprzedającego, uszczuplając jego majątek, a działanie takie nie dość, że jest wbrew prawu, to równocześnie jest sprzeczne z własnym Regulaminem Allegro.

Czy ten proceder Was również spotkał? 

oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

Wyjaśnij proszę dokładniej to: "uzasadnienie naliczenia na Twoim koncie rekompensaty z Allegro Ochrona Kupujących"

Bo zgodniez Regulaminem AOK, obciążenie Sprzedajacego następuje wyłącznie w przypadku, gdy Sprzedający nie wyjaśni w ramach Dyskusji zgłoszonych przez Kupującego zastrzeżeń dotyczących Transakcji będących podstawą wypłaty rekompensaty.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jolantab 

Już wczoraj otrzymałaś jasną informację od Sandry - w tej sprawie masz kontaktować się wyłącznie przez formularz kontaktowy. Decyzja została podjęta i przekazana w korespondencji mailowej w zgłoszeniu nr 58694968. Na forum nie będziemy dalej prowadzić tej rozmowy ani ponownie analizować zgłoszenia.

Kolejne wiadomości i nowe wątki dotyczące dokładnie tego samego tematu są traktowane jako spam i naruszenie regulaminu społeczności.

Jeśli będziesz dalej powielać wpisy i zakładać kolejne wątki w tej samej sprawie, będziemy musieli nałożyć blokadę konta zgodnie z naszym regulaminem.

Zachęcam do kontaktu mailowego.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
jolantab
#10 Popularyzator

Z jakiego powodu mój wpis - NOWY WĄTEK został podpięty pod temat zwrotu koszuli nocnej?

I bez odpowiedzi, ani jakiegokolwiek wyjaśnienia został zamknięty?

Nowy wpis dotyczy Regulaminu AOK, a nie zwrotu koszuli nocnej.

Uprzejmie proszę o przywrócenie mojego wpisu.

Rozumiem, że nastąpiła tu cenzura, a grożenie mi blokadą konta za poruszenie tematu Regulaminu AOK daje do myślenia.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jolantab 

Przypominam, że kolejne wiadomości oraz nowe wątki dotyczące dokładnie tego samego tematu są traktowane jako spam i naruszenie regulaminu społeczności.

Twój nowy wątek nie został usunięty ani ocenzurowany - został połączony z istniejącą dyskusją, ponieważ dotyczy tej samej sprawy i tego samego zgłoszenia. 

W tej dyskusji zamykam możliwość dalszego komentowania, ponieważ każda kolejna Twoja wiadomość nie wnosi nic merytorycznego do sprawy, a stanowisko zostało już wielokrotnie przekazane. Dalszy kontakt możliwy jest wyłącznie przez formularz kontaktowy.

Wyjaśniam też, że nie jest to "grożenie blokadą", tylko informacja o konsekwencjach naruszania regulaminu. Jeśli naruszenia będą się powtarzać, skutkiem będzie ograniczenie dostępu do konta Allegro Gadane, zgodnie z zasadami społeczności.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów