anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

promowanie a reprezentant produktu

MAMY ROZWIĄZANIE!
kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_

Witam. Dlaczego mimo najniższej ceny oferty promowanej moja oferta nie wyświetla się jako reprezentant produktu. Wyświetla się oferta konkurencji która ma większą sprzedaż lecz ma większą cenę. Jeżeli chodzi o promowanie produktów to najważniejszą rolę odgrywa cena. Jeżeli wprowadzę nowy produkt do sprzedaży i będę chciała go wypromować to tylko ceną. Wiadomo że w stosunku do ilości sprzedanych sztuk stoję na przegranej pozycji ale po to jest promowanie. Zrozumiałabym jeżeli cena produktów promowanych u 2 sprzedawców byłaby taka sama i wtedy reprezentantem byłby produkt z większą liczbą sprzedanych sztuk. Lecz w tym momencie przy obecnej sytuacji nie widzę sensu promowania i walczenia z ceną.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@kadus_ms_fb Jako reprezentanta danego produktu wyświetlamy ofertę, która jest najkorzystniejsza, na co składa się wiele aspektów, nie tylko cena. Pozwolę sobie dodać cytat z artykułu na ten temat.

"Podczas wyboru Top oferty bierzemy pod uwagę wiele różnych czynników, które możemy podzielić na kilka głównych grup:

cenę – im niższa, tym lepiej. Oznaczenie Gwarancja najniższej ceny dodatkowo zwiększa Twoje szanse na pozycję Top oferty.
promowanie oferty – nadaje priorytet w wyborze Top oferty

jakość oferty:
stan produktu – nowe produkty mają większe szanse na pozycję Top oferty
format sprzedaży – oferty z opcją Kup teraz mają większe szanse na pozycję Top oferty
pierwsze zdjęcie w ofercie, które spełnia nasze wymagania
czy oferta ma uzupełnione parametry obowiązkowe
jakość sprzedaży

zaangażowanie kupujących, na przykład:
jak często oferty pojawiały się na liście wyników wyszukiwania
ile razy kupujący je wyświetlili
ile razy klienci zrobili w nich zakupy
przewidywany czas dostawy – oferty z szybszym przewidywanym czasem dostawy mają większe szanse na pozycję Top oferty."

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Ja to rozumiem. Odpisujecie regułkami które wszyscy znamy i rozumiemy. 

Cena -jest najnizsza

Promowanie -jest

stan -nowy jest

Kup teraz -jest 

Wiec dla mnie pozostaje ilosc sprzedanych szt ktora nie powinna byc brana pod uwage. Tak naprawde to niby wszystko jest ale nie jest. Jedno jest pewne że na wszystko jest regułka i koniec.

oznacz moderatorów
kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Przeanalizowałam i zauważyłam że problem dotyczy ofert z programu "Wyróżniamy Dobre Ceny" i ''Wyróżniamy Dobre Ceny Dla Gwarancji Najniższej Ceny". Poprostu te oferty z Wyróżnieniami od Was się nie wyświetlają i nie działają. 

oznacz moderatorów