anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewidywany czas na wysyłkę dla produktów z różnym czasem wysyłki.

promolodz
#11 Animator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dzień dobry.

Proszę o odpowiedź, jak został wyliczony czas na zamówienia 1e872e40-16b6-11f0-ac4f-639ea24ab8fc.

Zakup został zrobiony w piątek po godzinie granicznej wysyłki tego samego dnia.

Wybrane zostały dwa przedmioty. Jeden ma deklarowany czas wysyłki 1 dzień, drugi ma deklarowany czas wysyłki 2 dni.

Allegro wyliczyło sobie, że zamówienie ma być wysłane w poniedziałek a przewidywany czas dostawy to wtorek.

Może ja nie potrafię liczyć, ale zakup zrobiony w piątek po godzinie granicznej i deklaracji na wysyłkę 1 dzień wyświetlacie czas na wysyłkę na poniedziałek.

Skoro w paczce jest przedmiot z deklarowanym czasem wysyłki 2 dni to czas na wysłanie powinien być obliczony na wtorek.

Raz jest wyliczane dobrze a za kilka dni źle. Algorytm wyliczający miał gorszy dzień?

Zamówienie b926aa10-0e65-11f0-aeaf-fb1c916b357c  z 31 marca. 

Jeden ma deklarowany czas wysyłki 1 dzień, drugi ma deklarowany czas wysyłki 2 dni.

W tym wypadku czas na wysyłkę został wyliczony na 2 kwietnia czyli zgodnie z moją deklaracją.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Podobno algorytmy wyliczają czas dostawy na podstawie wysyłek z ostatniego okresu .

oznacz moderatorów

promolodz
#11 Animator#

Jak mnie kiedyś poinformowano... gdy walczyłem ze sztucznie opóźnianym przewidywanym czasem wysyłki... jest to okres 3 miesięcy.

Dlatego proszę o wyjaśnienie.

Zakup zrobiony 31 marca wyliczany jest zgodnie z moją deklaracją a zrobiony 12 dni później już ma wyliczenia z kosmosu.

"Podobno algorytmy wyliczają czas dostawy na podstawie wysyłek z ostatniego okresu"

Przepraszam, ale takie odpowiedzi to powielanie stwierdzeń konsultantów, które nie rozwiązują problemów. I jeszcze słowo " podobno"... czyli nie wiesz tego na 100%.

Ja podałem konkretne przykłady i oczekuję od moderatorów konkretnych odpowiedzi.

oznacz moderatorów