anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o odbiory paczek DPD i allegro one DPD

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mam techniczne pytanie, czy kurier DPD zabierze wszystkie paczki przy odbiorze. Nadaję w tej chwili allegro kurier DPD i allegro pick up dpd, ale zostają jeszcze paczki boxowe obsługiwane przez DPD, czyli allegro one dpd box/punkt itd. Czy kurier mając codzienne odbiory da radę wszystko zabrać, czy trzeba robić osobne zlecenie na te paczki do zielonych boxów ?

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mikeza 

Ja może do końca nie odpowiem. Do mnie DPD dostarcza codziennie paczki i jak mamy jakiś Box DPD to bierze nawet bez zlecenia. Nadmienię że mój kurier DPD to świetny człowiek i rzetelny pracownik, w porównaniu do firmy w której pracuje.

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@serwis-texas no i o to mi chodzi, czyli kurier nie marudzi i zabiera. Dzięki za info 🙂

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mikeza Ciężko jednoznacznie powiedzieć. Zalecałbym wypełnić zlecenie odbioru dla wszystkich paczek, żeby mieć pewność, że kurier nie odmówi odbioru paczek na których nie ma zlecenia.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matt_rose pracownik allegro nie wie jak działa allegro - trochę to smutne

allegro tak porozumiało się z dpd by maksymalnie  łupić sprzedawców

@mikeza kurier dpd Ci wszystko odbierze, ale policzy Ci extra za odbiór przesyłek

przy 1 zleceniu allegro łany i przesyłki są liczone jako osobne podjazdy

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED też jestem w lekkim szoku, że moderator nie ma podstawowej wiedzy na temat funkcjonowania odbiorów paczek, a odpowiedź jest z tego typu, napiszemy cokolwiek, że pytający i tak nie uzyskał konkretnej odpowiedzi.

Tak na marginesie, allegro wszędzie sugeruje, że nie ma konieczności zlecania odbiorów każdej paczki z osobna i kurier ma obowiązek zabrać wszystkie. A tutaj mamy głos moderatora, który temu przeczy. Pozostawię to bez komentarza.

GWDAfishing
#9 Pomysłodawca

U mnie odbiera wszystkie bez problemu. Paczka DPD to paczka DPD 😅

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@GWDAfishing sprawdź sobie rachunki za te usługi - wtedy zrozumiesz o co nam chodzi

oznacz moderatorów