anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rejestracja marki

Autoruso
#10 Popularyzator#

Dzień dobry. Odrzucono bezpodstawnie moje zgłoszenie dotyczące zarejestrowania marki Autoruso. Przesłałem Państwu wszystkie niezbędne dokumenty wraz z linkiem fo oficjalnej strony z zarejestrowanym naszym znakiem firmowym oraz marka. Dołączyłem również zdjęcia produktów na których widoczny jest nasz znak firmowy oraz nasze własne kody EAN. Ponieśliśmy spore koszty rejestracji marki w urzędzie patentowym, wykupiliśmy własne kody EAN na oficjalnej stronie gs1. Sprzedajemy produkty pod własną nazwa. Urząd patentowy oraz GS1 potwierdzają rejestrację marki. Nie rozumiem więc @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dlaczego moje zgłoszenie zostało odrzucone. Proszę o wyjaśnienie.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Autoruso, poprosiłem o więcej informacji w sprawie Twojego zgłoszenia. Czekam na odpowiedź od dedykowanego działu.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

Ok. Mogę przesłać ponownie link do urzędu patentowego lub skany otrzymanych dokumentów jeśli będą potrzebne. Zdjęcia produktów oczywiście też.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Autoruso, załącz proszę zdjęcia produktów z widocznym logiem marki w odpowiedzi tutaj.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

wkład LP W163.jpgwkład Mini.jpgwkład PP W163.jpg

oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

Oczywiście posiadam też również decyzję i dokumenty z Urzędu Patentowego.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Autoruso, na przesłanych zdjęciach produkty mają naklejki, jednak brakuje logo umieszczonego bezpośrednio na samych produktach, a takie zdjęcia są wymagane.
Czy możesz przesłać link do strony internetowej zgłaszanej marki, na której można zobaczyć produkty z widocznym logo?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

Przepraszam ale w jaki sposób umieścić logo na produkcie, który zawiera szkło. To jest lusterko więc uległo by uszkodzeniu zarówno po jednej stronie jak i pod drugiej. Logo i dane z kodu ean umieszczone są na opakowaniu w inny sposób uszkodziły by się same produkty. Podobne produkty kupione u innych sprzedawców posiadających własną markę również nie mają naniesionego loga na samych produktach tylko na opakowaniu i tam to absolutnie nikomu nie przeszkadza. Ten wymóg jest raczej nie do spełnienia. Musielibyśmy cała partię towaru odesłać do fabryki i to i tak nie wiele by zmieniło bo na tych produktach nie ma możliwości naniesienia logo. Nie ma możliwości wtopienia w szkło logo firmy bo to uszkodziłoby sam produkt.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Autoruso, dla przykładu podsyłam przykłady lusterek (produktów), po których można zidentyfikować, z jaką marką mamy do czynienia. Musimy mieć pewność, że jej produkty są jasno i czytelnie oznakowane dla konsumenta, aby uniknąć nieporozumień.
Czy posiadasz w portfolio swojej marki inne produkty, na których logo jest widoczne lub stronę z katalogiem swoich produktów?

lusterko audi (1).pnglusterko mercedes.png

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

W takiej sytuacji musiałbym odesłać całą partię towaru do Chin. To nie ma sensu. Nikt prawie oprócz autoryzowanych serwisów i też nie zawsze nie posiada takich oznaczeń na towarze. Prawie żadna z waszych marek nie ma takich oznaczeń bo z reguły jest to niewykonalne. Dlaczego wymagacie tego ode mnie skoro od inni tego nie mają. Można podać wiele takich przykładów waszych marek które takich oznaczeń nie posiadają.

oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

Zleciłem wykonanie logo do produktach. Proszę o cierpliwość.

oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

W przyszłym tygodniu powinniśmy otrzymać pierwsze partie towaru z naszym znakiem firmowym. Czy zdjęcia takich produktów wystarczą już do rejestracji marki?

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@Autoruso

Akurat marka "Autoruso", nie jest jeszcze zastrzeżona. UPRP nadal prowadzi postępowanie w tej sprawie.

oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

Jest już w pełni zastrzeżona. Dostaliśmy komplet dokumentów z UPRP i przekazaliśmy je już do allegro wraz z certyfikatem. To co widać na stronie jest niezaktualizowane i zgodnie z informacja zawartą na stronie koniec okresu sprzeciwowego nastąpił 10.06.2025. Stosowen dokumenty już otrzymaliśmy.

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@Autoruso

Tak na stronie UPRP jest info, że 10 czerwca 2025 zakończył się okres sprzeciwu. Natomiast na dzień 22 lipca, nie ma jeszcze ostatecznego potwierdzenia rejestracji, a jej status od 10.06.2025 to "Postępowanie zgłoszeniowe w toku ( po okresie sprzeciwowym)".

Także w urzędowych biuletynach UPRP, nie udało się znaleźć informacji o rejestracji marki autoruso. 

Link do strony UPRP https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/pwp-details/Z.577354

oznacz moderatorów

Autoruso
#10 Popularyzator#

Jak chcesz mogę Ci prywatnie wysłać dokumenty i certyfikat z UP do wglądu. Informacje na stronie aktualizowane są z dużym opóźnieniem około polrocznym po uiszczeniu ostatecznej 10 letniej oplaty. W rzeczywistości sprawa jest zamknięta na co mamy już stosowne dokumenty. Marka jest zarejestrowana i nie należy sugerować się wpisami na stronie. 

oznacz moderatorów