Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Odrzucono bezpodstawnie moje zgłoszenie dotyczące zarejestrowania marki Autoruso. Przesłałem Państwu wszystkie niezbędne dokumenty wraz z linkiem fo oficjalnej strony z zarejestrowanym naszym znakiem firmowym oraz marka. Dołączyłem również zdjęcia produktów na których widoczny jest nasz znak firmowy oraz nasze własne kody EAN. Ponieśliśmy spore koszty rejestracji marki w urzędzie patentowym, wykupiliśmy własne kody EAN na oficjalnej stronie gs1. Sprzedajemy produkty pod własną nazwa. Urząd patentowy oraz GS1 potwierdzają rejestrację marki. Nie rozumiem więc @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ dlaczego moje zgłoszenie zostało odrzucone. Proszę o wyjaśnienie.
Cześć @Autoruso, poprosiłem o więcej informacji w sprawie Twojego zgłoszenia. Czekam na odpowiedź od dedykowanego działu.
Ok. Mogę przesłać ponownie link do urzędu patentowego lub skany otrzymanych dokumentów jeśli będą potrzebne. Zdjęcia produktów oczywiście też.
@Autoruso, załącz proszę zdjęcia produktów z widocznym logiem marki w odpowiedzi tutaj.
Oczywiście posiadam też również decyzję i dokumenty z Urzędu Patentowego.
Cześć @Autoruso, na przesłanych zdjęciach produkty mają naklejki, jednak brakuje logo umieszczonego bezpośrednio na samych produktach, a takie zdjęcia są wymagane.
Czy możesz przesłać link do strony internetowej zgłaszanej marki, na której można zobaczyć produkty z widocznym logo?
Przepraszam ale w jaki sposób umieścić logo na produkcie, który zawiera szkło. To jest lusterko więc uległo by uszkodzeniu zarówno po jednej stronie jak i pod drugiej. Logo i dane z kodu ean umieszczone są na opakowaniu w inny sposób uszkodziły by się same produkty. Podobne produkty kupione u innych sprzedawców posiadających własną markę również nie mają naniesionego loga na samych produktach tylko na opakowaniu i tam to absolutnie nikomu nie przeszkadza. Ten wymóg jest raczej nie do spełnienia. Musielibyśmy cała partię towaru odesłać do fabryki i to i tak nie wiele by zmieniło bo na tych produktach nie ma możliwości naniesienia logo. Nie ma możliwości wtopienia w szkło logo firmy bo to uszkodziłoby sam produkt.
@Autoruso, dla przykładu podsyłam przykłady lusterek (produktów), po których można zidentyfikować, z jaką marką mamy do czynienia. Musimy mieć pewność, że jej produkty są jasno i czytelnie oznakowane dla konsumenta, aby uniknąć nieporozumień.
Czy posiadasz w portfolio swojej marki inne produkty, na których logo jest widoczne lub stronę z katalogiem swoich produktów?
W takiej sytuacji musiałbym odesłać całą partię towaru do Chin. To nie ma sensu. Nikt prawie oprócz autoryzowanych serwisów i też nie zawsze nie posiada takich oznaczeń na towarze. Prawie żadna z waszych marek nie ma takich oznaczeń bo z reguły jest to niewykonalne. Dlaczego wymagacie tego ode mnie skoro od inni tego nie mają. Można podać wiele takich przykładów waszych marek które takich oznaczeń nie posiadają.
Zleciłem wykonanie logo do produktach. Proszę o cierpliwość.
W przyszłym tygodniu powinniśmy otrzymać pierwsze partie towaru z naszym znakiem firmowym. Czy zdjęcia takich produktów wystarczą już do rejestracji marki?
Akurat marka "Autoruso", nie jest jeszcze zastrzeżona. UPRP nadal prowadzi postępowanie w tej sprawie.
Jest już w pełni zastrzeżona. Dostaliśmy komplet dokumentów z UPRP i przekazaliśmy je już do allegro wraz z certyfikatem. To co widać na stronie jest niezaktualizowane i zgodnie z informacja zawartą na stronie koniec okresu sprzeciwowego nastąpił 10.06.2025. Stosowen dokumenty już otrzymaliśmy.
Tak na stronie UPRP jest info, że 10 czerwca 2025 zakończył się okres sprzeciwu. Natomiast na dzień 22 lipca, nie ma jeszcze ostatecznego potwierdzenia rejestracji, a jej status od 10.06.2025 to "Postępowanie zgłoszeniowe w toku ( po okresie sprzeciwowym)".
Także w urzędowych biuletynach UPRP, nie udało się znaleźć informacji o rejestracji marki autoruso.
Link do strony UPRP https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/pwp-details/Z.577354
Jak chcesz mogę Ci prywatnie wysłać dokumenty i certyfikat z UP do wglądu. Informacje na stronie aktualizowane są z dużym opóźnieniem około polrocznym po uiszczeniu ostatecznej 10 letniej oplaty. W rzeczywistości sprawa jest zamknięta na co mamy już stosowne dokumenty. Marka jest zarejestrowana i nie należy sugerować się wpisami na stronie.