Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Od wczoraj, na 3 urządzeniach, nie działają strzałki do przesuwania ekranu góra dół w przeglądarce w zakładce salescenter.
W innych zakładkach strzałki działają.
Jest to bardzo uciążliwe przy kompletowaniu zamówienia z urzadzeniem w ręku (konieczność używania myszki).
Jak to idzie rozwiązać?
Pozdrawiam
u mnie też nie działa, w jaki sposób mam robić zamówienia i pracować to są jakieś cyrki.
Przesuwanie dół gwraq nie działa.
@WNMSolution czy próbowaliście odinstalować i zainstalować aplikację ponownie? Jeśli po tym kroku problem wciąż występuje, to dajcie proszę znać z jakiego urządzenia oraz wersji oprogramowania korzystacie.
Na komputerze, to się loguje przez przeglądarkę.
Safari latop Mac
@WNMSolution spróbuj proszę wyczyścić pliki Cookie (najszybciej zrobisz to poprzez wciśnięcie kombinacji klawiszy CTRL+SHIFT+DELETE) oraz sprawdź działanie naszej strony w oknie incognito. Jeśli problem wciąż będzie występował, to prześlij proszę nagranie z widocznym problemem i całą stroną (pasek adresowy, datą oraz godziną), na adres spolecznosc@allegro.pl. W treści wiadomości dodaj link do tego wątku. Zweryfikuję wtedy sytuację z działem technicznym.
@WNMSolution dziękuję za przesłany film. @zako-gdansk - zgłosiłam problem do działu technicznego i weryfikuję sytuację. Dam znać tutaj w wątku, gdy ustalę szczegóły. 😊
U mnie też nie działa. Laptop MacBook.
Kamień z serca, byłam wczoraj przekonana że mi laptop umiera :))) a to tylko znowu błąd Allegro :)))
boomerzy mają
@WNMSolution, @zako-gdansk, @Health___Beauty, @991221 dajcie proszę znać czy problem wciąż występuje (również w oknie prywatnym incognito). 😊
@Sa_nova Już jest ok, wszystko działa.