anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sami włączacie wyróżenienia?

lewgorzkowski
#11 Animator#

Przypadkiem odkryłem, że mam ofertę wyróżnioną! Ja nic takiego nie włączałem! elastyczne za 0zł do 12.10, ale oczywiscie dodatkowo prowizja naliczana! Czy ktoś wie o co chodzi czy jakiś chochlik mi to włączył?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @lewgorzkowski
[Edycja] 
Przepraszam za podanie błędnej informacji. Darmowe wyróżnienie dotyczy tej akcji promocyjnej. Jeśli na Twoim koncie pojawiły się dodatkowe prowizje, związane z tym wyróżnieniem, to niedługo zostaną skorygowane. Pracujemy nad listą ofert, dla których wykonamy zwrot naliczonej prowizji. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#11 Animator#

ale w aukcji było, że dodatkowa opłata przy sprzedaży, wyróżnienie 0zł na szczęście, 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@MiMary Oczywiście że allegro włącza wyróżnienia za sprzedających, jeśli oferta spełni pewne kryteria. Wtedy nie ma dodatkowej prowizji od sprzedaży ani opłaty za wyróżnienie.

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@MiMary  rozumiemy, że jesteś nowa w zespole moderacji ale jeśli czegoś nie wiesz to może warto to sprawdzić przed wprowadzeniem kogoś w błąd. Od 30.09 Allegro włącza samo promowania i nie pobiera za to ani opłaty, ani dodatkowej prowizji - sama o tym nie wiedziałam, też zapytałam na forum i na szczęście któraś z dziewczyn była bardziej zorientowana.

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#11 Animator#

"nie pobiera za to ani opłaty, ani dodatkowej prowizji "

to 1 się zgadza, ale co do drugiego nie jestem pewien. U mnie normalnie się wyświetlały dodatkowe opłaty prowizyjne przy sprzedaży. Moze pobierają i potem oddają? Wolę nie ryzykować, pewnie coś skopali znowu...zresztą jak widać sami nie są pewni czy to jest czy tego nie ma...ogólnie temat "wyróżnień" to dla mnie scam i unikam tego jak ognia, więc się zdziwilem, że coś mam w ofertach

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@lewgorzkowski  zwracam honor. W poprzednim wątku wrzucałam screeny potwierdzające, że nie ma opłat dodatkowych 

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/automatycznie-w%C5%82%C4%85czone-wyr%C3%B3...

a teraz wygląda to tak:

IMG_6440.png

IMG_6441.png

  

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#11 Animator#

no właśnie! taki niemały skandal bym powiedział...

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Health___Beauty  nie wiem co pokazuje kalkulator niemniej w tej promocji w rozliczeniach z allegro mimo że jest pozycja "prowizja od sprzedaży oferty wyróżnionej" to jej wartość wynosi 0zł

Naliczana jest tylko standardowa prowizja od sprzedaży

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@_Likos_  Wejdź w wątek który podlinkowalam wcześniej - tam jest opłata za sprzedaż oferty wyróżnionej 0,00 zł a tu normalna prowizja. Sprawdzę później w rozliczeniach jak to wygląda bo mi się włączyło sporo tych promowań 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Health___Beauty  sprawdzałem. Nalicza tylko standardową prowizje. Nie ma ani opłaty za wyróznienie ani dodatkowej prowizji ( są pozycje w rozliczeniach ale ich wartośc to 0zł)

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@_Likos_  masz rację, w rozliczeniach jest prowizja za sprzedaż oferty wyróżnionej 0,00 co nie zmienia faktu, że ta informacja w edycji oferty wprowadza w błąd.

oznacz moderatorów