Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam.
Sprzedalem w 2023r 2 telefony do wysylki ktorych nie doszlo. Pieniadze mozliwe ze zwrocono.
Natomiast ja zostalem zatrzymany za art o oszustwo. Jak sie z tego wyplatac? Dodam ze mam schizofremie I bylem w zlym stanie psychicznym przez ten czas. Teraz man aktualnie zablokowane konto co utrudnia mi nawet odpowiedni kontakt z allegro. Wiec aktualnie mam firme windykacyjna co chyba swiadczy o tym ze pieniadze zwrocono kupujacym. I sprawe na etapie zlozenia wyjasnien na policji o oszustwo. Oczywoscie nie mialem zamiaru nikogo oszukac, po prostu towar ulegl uszkodzeniu przed wysylka a mi brakowało czasu na wyjaśnienie.
Co najlepiej zrobic?
@_RtHm_ allegro pewnie kupującym wypłaciło rekompensatę , teraz Ty musisz to zrekompensować allegro wraz kosztami windykacji, innej drogi nie ma , jak tego nie robisz , któregoś pięknego dnia stanie w Twoich drzwiach komornik ,ale jego roszczenie bardzo zaboli .
Dzieki za info, tak tez uczynie.
A jesli chodzi o policje I sprawe z tytulu oszustwa? To chyba allegro zlozylo zawiadomienie, czy jesli oplace do sprawy te kwote to czy wycofaja zarzut? Szkoda mi isc do wiezienia za glupote sprzed lat:/ zdaje sobie sprawe ze oplacenie tego to na pewno plus podczas postepowania
@_RtHm_ raczej nie bezpośrednio allegro, to był wymóg postawiony Twoim klientom / niedoszłym klientom / , prawdopodobnie złożenie zawiadomienia było warunkiem do otrzymania rekompensaty .
Czy jesli sprzedaz miala miejsce w czasie w lutym 2024, to czy mam dzis jakas mozliwosc kontaktu z nimi?
Dodam ze w zakladce sprzedazy pusto, ani nickow rownież nie pamietam
@_RtHm_ Proszę, udziel odpowiedzi na wiadomość mailową od naszej doradczyni. W tytule wiadomości znajdziesz numer zgłoszenia - 49672521.
Właśnie tutaj mam problem bo stracilem dostep do emaila.
Twraz zeby zmienic email na allegro musze miec najpierw odblokowane konto. ;/
@_RtHm_ poprosiłem odpowiedni zespół o kontakt z Tobą. Proszę o cierpliwość.