anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawa o oszustwo

_RtHm_
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Witam.

Sprzedalem w 2023r 2 telefony do wysylki ktorych nie doszlo. Pieniadze mozliwe ze zwrocono.

Natomiast ja zostalem zatrzymany za art o oszustwo. Jak sie z tego wyplatac? Dodam ze mam schizofremie I bylem w zlym stanie psychicznym przez ten czas. Teraz man aktualnie zablokowane konto co utrudnia mi nawet odpowiedni kontakt z allegro. Wiec aktualnie mam firme windykacyjna co chyba swiadczy o tym ze pieniadze zwrocono kupujacym. I sprawe na etapie zlozenia wyjasnien na policji o oszustwo. Oczywoscie nie mialem zamiaru nikogo oszukac, po prostu towar ulegl uszkodzeniu przed wysylka a mi brakowało czasu na wyjaśnienie.

Co najlepiej zrobic? 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_RtHm_ allegro pewnie kupującym wypłaciło rekompensatę , teraz Ty musisz to zrekompensować allegro wraz  kosztami windykacji, innej drogi nie ma , jak tego nie robisz , któregoś pięknego dnia stanie w Twoich drzwiach komornik  ,ale jego roszczenie bardzo zaboli .

oznacz moderatorów

_RtHm_
#7 Wielbiciel#

Dzieki za info, tak tez uczynie.

A jesli chodzi o policje I sprawe z tytulu oszustwa? To chyba allegro zlozylo zawiadomienie, czy jesli oplace do sprawy te kwote to czy wycofaja zarzut? Szkoda mi isc do wiezienia za glupote sprzed lat:/  zdaje sobie sprawe ze oplacenie tego to na pewno plus podczas postepowania

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_RtHm_ raczej nie bezpośrednio allegro,  to był wymóg postawiony Twoim klientom / niedoszłym klientom / , prawdopodobnie złożenie zawiadomienia było warunkiem do otrzymania rekompensaty .

oznacz moderatorów

_RtHm_
#7 Wielbiciel#

Czy jesli sprzedaz miala miejsce w czasie w lutym 2024, to czy mam dzis jakas mozliwosc kontaktu z nimi? 

Dodam ze w zakladce sprzedazy pusto, ani nickow rownież nie pamietam

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@_RtHm_ Proszę, udziel odpowiedzi na wiadomość mailową od naszej doradczyni. W tytule wiadomości znajdziesz numer zgłoszenia - 49672521. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_RtHm_
#7 Wielbiciel#

Właśnie tutaj mam problem bo stracilem dostep do emaila. 

Twraz zeby zmienic email na allegro musze miec najpierw odblokowane konto. ;/

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@_RtHm_ poprosiłem odpowiedni zespół o kontakt z Tobą. Proszę o cierpliwość.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów