Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Dzień dobry . Mam pytanie: sprzedałam jako osoba prywatna na Allegro smartphona. Po odebraniu go przez kupujaca , kupujaca napisała mi,ze wszystko jest ok, poza porysowanym ekranem. W związku z tym rządza albo częściowo zwrotu pieniedzy,albo zwrotu towaru. Odpisałam,ze nie zdjela szybki ochronnej . Kupujaca przyznała mi racje i zaraz po tym zaczęła wymyślać,ze telefon jest porysowany i rzada zwrotu pieniedzy. Zalozyla dyskusje po czym poprosiła o pomoc Allegro. Dostałam taka odpowiedz. Na jakiej podstawie Allegro zmusza mnie jako osobę prywatna do zwrotu srodkow . Zakup był na Allegro pomiędzy dwoma prywatnymi osobami bez opcjii Smart. Nie udostępniałam możliwości zwrotu. Będę wdzieczna za odpowiedz.
@medalik_2009 pewnie ale po co jak można przypierd...lić od razu w haubicy i tu i tu tak żeby im się pod dupami zapaliło
@medalik_2009 powiem tak ktoś się w końcu tak wku..wi że jak **piiip**..nie w ten system to ino roz na wszystkich frontach i będą musieli w końcu zmienić politykę postępowania i z kupującymi i z sprzedawcami a przynajmniej nauczą konsultantów czegoś z zagadnień prawa
Otrzymałam taka odpowiedz od Allegro
Obecnie wnioskuje o zwrot za cała obudowę tel ( od 700-900 zł), ponieważ nie ma możliwości wymiany samej ramki. Dodam,ze szyba i tył telefonu jest jak nowa i wymiana całej obudowy byłaby jakaś bzdura. Ale kto wie- może Allegro jej zwroci.
@hiob17 Tzn jaką? Zdjęcia nie widzimy - musi je zatwierdzić moderacja.
Do mnie : miała Pani prawo negatywnie rozpatrzyć reklqmacje i ja odrzucić,dlatego nie będziemy wymagali spłaty. Do kupującej : ma złożyć wniosek do AP i wyslac wycenę naprawy tel.
I powiem szczerze: ode mnie chciała obniżki w kwocie 300 zł a od Allgro chce min 700 zł,bo nie da się wymienić samej ramki tylko cała obudowę. Ekran i tył jest w stanie idealnym jak nowy i nie ma takiej potrzeby. Jeżeli Allegro zwroci za taka wymianę to będzie to absurd.
Spoko wazne ze ciebie nie scigneli co do ap w transakcjach konsume t konsument to allegro zwraca czesc kwoty jeszcze nie zauwazylem by oddali za colosc jak produkt byl drogi skonczy sie pewnie zapowietrzeniem sie kupujacej bo jej zaproponuja x monet na ok 1/3 wyceny naprawy oni nie sa glupi by dac sie w wala zrobic pt zaniesie do serwisu apple i jej zrobia z 4x tyle a potem nawet nie naprawi i kase zgarnie
W dniu dzisiejszym wysłała kupujaca na dyskusji,ze wymiana w Apple będzie kosztowała 2940 zł 😂No cyrk. A ode mnie chciała 300 zł.
To brzmi jak jakiś wał.
@hiob17 przecież pisałem że pójdzie do serwisu apple 😄 żeby dostać **piiip**ylion zwrotu a nie wydać nic wała dostanie 😄
Mam nadzieje 😉
Właśnie otrzymałam ponownego maila od Allegro,ze kupujaca złożyła wniosek do Allegro Protect o wypłatę srodkow. Mam natychmiast udzielić odpowiedzi ostatecznej ,bo inaczej nałożą mi na konto ograniczenia i dolicza wypłacona kwotę do mojego rachunku. Na dyskusji z kolei otrzymałam wiadomosc,ze mam podać ostateczna decyzje odnośnie kuoujacej i,ze jak nie rozpatrzylam reklamacjii to obciąża mnie wypłacona kwota kuoujacej. Przecież dostałam wcześniej od nich wiadomosc,ze miałam prawo odrzucić reklamacje i w przypadku akceptacji wniosku przez Allegro Protect nie zostaną mi doliczone opłaty. To po co teraz takiego maila i wiadomosc na dyskusji pisać????
Prawdopodobnie zadziałał znowu jakiś bot
Mam nadzieje
Po złożeniu wniosku przez kupujacego Ty musisz odpowiedzieć, więc odpowiedz.
Odpowiedziałam.
A czy może być tak,ze mimo,ze odpowiedziałam na reklqmacje i napisali,ze nie obciąża mnie kosztami w przypadku wypłaty z AP,nagle zmienia zdanie i mnie obciąża kosztami? Pytam,bo to jest bezprawne. Musieliby mieć wyrok sądowy,żeby rzadac ode mnie zwrotu wypłaconych srodkow.
Mogą i obciążają.
Przecież to jest bezprawne działanie. Dostałam najpierw odpowiedz,ze mnie nie obciąża to dlaczego nagle maja i na jakiej podstawie? Przecież zgodnie z prawem mam prawo odrzucić reklqmacje i,żeby Allegro rządalo ode mnie spłaty to musiałoby mieć wyrok sądowy. Jestem osoba prywatna i nie sprzedawałam z usługa Allegro Smart albo z możliwością zwrotu.