anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzeczne informacje doytyczące statusu przesyłki

mdrogeria
#21 Demiurg#

Mowa o jednej przesyłce , monitoring allegro po swoim numerze wskazuje na to ,że przesyłka nie została podjęta przez przewoźnika , natomiast po numerze UPS jest w drodze  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  proszę o wyjaśnienie 

Bez tytułu.png

Bez tytułu.png

004.jpg

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Client:44052296
#21 Demiurg#

@mdrogeria weź poprawkę na wiat i opóźnienie na światłowodzie 😅

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:44052296 ok , stawiam kszynkę piwa ,że ta paczka zgodnie ze wskazaniami allegro nie ruszy dzisiaj w drogę ,a jak widać UPS paczkę podjął .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  myśle że to opóźnienie w systemach.

Kiedy dpd przywozi mi zwroty to także przesyłka jako dostarczona jest dopiero kilkanascie-kilkadziesiąt minut po faktycznym jej zczytaniu przez kuriera.

zdarzało sie że paczka ze zwrotem miała status "w doręczeniu " albo nawet "w drodze" a kupujacy juz otrzymał maila że zwróciliśmy środki 🙂

Zresztą po współpracy z PP przez kilka lat to sie można do opóźnien systemu przyzwyczaić 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ nie , to nie pierwszy raz , nie zależy mi bo nie muszę dzisiaj nadać  ,po allegrowemu w drogę ruszy dopiero jutro .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  ale na trackingu UPS jest dopisek

"przesyłka znajduje sie w acces point i JEST PLANOWANE JEJ PRZEKAZANIE DO UPS"

Czyli de facto UPS jeszcze przesyłki nie podjął ( jest w punkcie partnerskim) ergo to system allegro pokazuje poprawnie

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria Jak od wczoraj czekam na kuriera DPD do odbioru łonka, bo akurat sklep do ich odbioru ma inwentaryzację i nie pozwolili mi się do nich włamać w celu nadania paczki w punkcie Allegro One.

W końcu się wkurzyłem, idę do Żabki, może akurat odbiorą, choć nie ma ich na liście. Choć DPD obsługują... Wchodzę do Żabuli, słyszę żaden problem, skan, potwierdzenie nadania do ręki, baj.

Oczywiście w śledzeniu po Allegrowym numerze - paczka nie nadana. Panika. Ale po numerze numeru DPD z tego samego listu -  jest nadana. Ale numer Allegrowy w DPD już jest uznany za nieprawidłowy.

kostas11
#21 Demiurg#

@drekenzes problem jest taki że jak żabka to przyjmie to kurier nie dostaje zlecenia, jak zabierze przy okazji innych to ok ale może się zdarzyć że będzie tam leżała 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@kostas11  napisał(a):

@drekenzes problem jest taki że jak żabka to przyjmie to kurier nie dostaje zlecenia, jak zabierze przy okazji innych to ok ale może się zdarzyć że będzie tam leżała 😞

No to zarąbiście, to po co przyjmują?

Ode mnie mieli zlecenie odbioru i też cisza.

kostas11
#21 Demiurg#

@drekenzes bo jest etykieta DPD i wchodzi 😄 był tu wątek stąd mam taką informację, z tego co pamiętam to autor musiał ją zabrać bo kurier nie miał zlecenia i se leżała 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria serio czy Ty nie masz co robić 😄 paczka przygotowana 12:42 a 12:43 w drodze, zaniosłeś do punku ? pewnie system allegro zmieni status jak paczka wyjedzie z sortowni lub kurier ją przytuli bo wtedy będzie tak naprawdę w drodze 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kostas11 Widzisz wyraźnie w/g wskazań systemu UPS jest w drodze , allegro nie widzi podjęcia przez przewoźnika

serio .... mam pełny sklep ludzi , paczki to margines 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@mdrogeria tak tylko każdy ma inne statusy, może allegro pomija któryś, tak samo jak nadajesz w paczkomacie, dopiero jak kurier odbierze jest info że w drodze, tyle na allegro i się nie nauczyłeś że mają wszystko porobione prawie a może 70 % dobrze 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

🤣

mdrogeria_0-1732625632153.png

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@mdrogeria zobacz lepiej jaki syf jest na zwrotach z takiego czegoś

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@RED Dokładnie.Zwrot Allegro Orlen paczka ale po numerze przesyłka nie istniała.Na szczęście zwrot dotarł.Nawet kurierka dzwoniła że ma dla mnie zwrot, co było miłym zaskoczeniem.Jednak brak widoczności statusu zwrotu jest lekkim stresem.Bardziej dla kupującego, bo to on jest za zwrot odpowiedzialny :).

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria Był problem z aktualizacją statusu paczki. Teraz się zgadza.

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów