Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
No i stało się , pierwsze Łone i teraz zagwostka .... pomóżcie jeśli możecie
Gdzie mam zaznaczyć formę danania , a konkretnie chodzi mi o nadanie w automacie .
nerrrrwę mam jak diabli .
@serwis-texas i tak Ci nie dam , moja ulubiona przekąska po nadaniach paczek .
@mdrogeria napisał(a):
@mix-mce noe , po zmianie też wyskakuje błąd , ale kicha
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i co ??? mam teraz zrobić ??
musisz nadać na własną rękę, lub niech kupujący anuluje to i zakupi ponownie z inną metodą 🙂
@mdrogeria W Hiszpanii by powiedzieli, że włączając Alle Łone masz niezłe Cojones (wym. "Kochones").
Mogę powiedzieć, że jestem zielona w tym temacie 🧟:symbol_recyklingu:🌳
@ha, skończyło się tylkosięgapienie 😜
Jeśli chcesz nadać w punkcie/automacie, to po prostu nie zamawiasz podjazdu kuriera.
Choć my dzisiaj nadaliśmy w automacie paczkę nieodebraną przez kuriera od czwartku i mimo zamówionego podjazdu zielony guanotomat pochłonął paczkę.
@mdrogeria my włączyliśmy w niedziele ale tylko one box/punkt bo kurier u nas nie działa.
W niedziele juz sobie napisałem wzory dwóch pism reklamacyjnych jedno do ONE drugie do allegro na spadek jakości sprzedaży.
Póki co wczoraj były dwie paczki ONE i dzisiaj były dwie kolejne . Powiem Ci że jestem mile zaskoczony . Kurier przyjechał i to nawet w wyznaczonych godzinach . Co prawda przedział mamy duży bo od momentu nadania do 15 ale miedzy 14 a 15 był i wczoraj i dziś
Z rozmowy z kurierem wynikło że mają ogromne naciski z firmy na paczki ONE - aby były poodbierane i dostarczone - zdaje sie że po poprzednim falstarcie Allegro sie wymieniło paroma pismami z UPSem i póki co naprawde przynajmniej na odbiory nie moge narzekać.
Tak że moja rada jako "doświadczonego" DWUDNIOWEGO nadawcy ONE . Włączyć tylko one punkt /box i dawac zlecenie podjazdu . Jest ono darmowe nawet dla pojedynczej paczki .I mam nadzieje że będziesz mógł sposkojnie bułeczki wcinać 🙂
Smacznego
@_Likos_ gratuluję w Twoim rejonie spoko kuriera UPS. W Częstochowie też nie narzekam, natomiast Zawiercie - https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-one-dla-sprzedawc%C3%B3w/allegro-one-historia-nieodebranej...
@_Likos_ To nie rozwiązuje mojego problemu ,potrzebny mi jeszcze jeden kurier .... DPD odpada bo wiadomo , na DHL nie chę patrzeć , pozostaje UPS ,obawiam się o podjazdy , mam po drodze 2 punkty E-Paka , może to by załatwiło sprawę . UPS- a da się nadać bez umowy prze WzA ?
@mdrogeria zdaje sie że jest cos takiego jak allegro UPS i on zdaje sie kwalifikuje do smarta i nadaje sie przez WZA. Tylko że tam jest już zdaje sie minimum paczek lub dopłata do podjazdu. My póki co mamy pocztex i dpd juz od jakiegoś czasu i nie narzekamy.
O allegro UPS musiałbyś poczytać
@mdrogeria tak, wszystkie Allegro Standard można nadawać przez WzA. Ograniczenia są jedynie przy Inpoście, gdzie musisz mieć umowę własną, no i Poczta bez podjazdów.
@medalik_2009 dzięki , pozostaje ta opcja , mam nadzieję ,że nie będzie znowu jakiegoś ZONK - a , pozostaje podjechać do punktu nadań i pogadać . Pocztę oraz Inpost mam od początku jeszcze nie zacząłem ząbkować .😁
@mdrogeria zgadza się, najlepiej dowiedzieć się u źródła jak to wygląda. Mamy np. 100 m od siebie 2 Żabki ale latamy nadawać przesyłki DPD 300 m dalej, do DPD Pickup w świecie alkoholi. Bo w ŚA kurier paczki zbiera zwykle ok. 15-ej, w Żabkach rano o 8-ej. Chyba, że wleci paczka DPD po 15-ej, to wtedy leci paczucha do Żabki.
@mdrogeria z DPD nie ma problemu, znaczy się jest ale tylko za pośrednictwem Allegro. Żeby było OK nadaje max o paczki 60x60x60 i nie mam porąbanych dopłat - waga oczywiście obliczana gabarytowo.
Większe paczki robię jako normalnie płatne i też się sprzedaje
Ostatnio wkradł mi się błąd przy wystawianiu oferty gdzie dałem Allegro DPD rozmiar paczki 80x40x8 i dopłata za paletę 19.99zł 🤣
@mdrogeria ja właśnie szykowałem jako drugi kurier UPS, nadajesz przez WzA i zanosisz do punktu, otworzyli mi punkt więc mam problem z głowy, tu poczytaj opinie https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/opinie-o-allegro-ups/m-p/652476
Skorzystałem z Allegro One od pierwszego dnia i polecam. Nigdy nie miałem żadnych problemów ani z kurierami, ani z dostawami do klientów. 😎
@Lolino a ile tych paczek nadałeś ?
Dużo, na pewno 2000+
Policz sobie przez rok co najmniej 10 szt. dziennie
To bardzo cieszące. Jeżeli ktoś mówi że jest OK to musimy to przyjąć do wiadomości.
Poczyniłbym tylko trochę głębszą analizę. Sprawdziłem Jomardyan i są z Łodzi. Wiadomo że paczki idą do One Box w dużych miastach czyli
duże miasto => duże miasto.
Może być gorzej (większa ilość opinii na AG) gdy mamy wysyłkę,
odbiera UPS (mała miejscowość)
punkt nadania (mała miejscowość)
Tak bym to analizował. Obiło mi się jeszcze o oczy że @_Likos_ chwalił chyba One Box Kuriera ale nie wiem skąd on jest.
@serwis-texas nie one box kuriera lecz one box / punkt . Obsługiwany przez UPS. Jestem z małej miejscowości 🙂
I może nie tyle chwaliłem co jestem mile zaskoczony że kurier sie regularnie pojawia po odbiory. U nas UPS widac raz na rok i miałem mnóstwo obaw czy w ogóle bedzie podjeżdzął do każdego zlecenie czy też pokaże sie raz na tydzień. Lecz póki co naprawde nawet jak były dwie paczki to odbiór mieliśmy regularny i to w zadeklarowanych godzinach. Wiec póki co z tym nie ma problemów.
Lecz One włączyliśmy dopiwro w ostatnią niedziele wiec jakieś szersze wnioski bedzie można wyciągnąć pod koniec roku. Ale jak na początek mam pozytywne wrażenia.
Dobrze zapamiętałem że to Ty i "chyba" też prawidłowo użyłem bo nie miałem pewności czy to zwykły box czy kurierowy. Ja na razie wożę do automatu i punktu odbioru UPS bo mam mega blisko. Zamawiać kuriera z poziomu WzA mi się nie chce. Pobawię się jeszcze do końca tygodnia i będę kombinował stały podjazd. Trzymajta się wszyscy z tym zielonym 🙂