anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Stawka VAT - zw. nie można ustawić w danej kategorii

PRDevices
#8 Zapaleniec

Dostałem informację od Allegro, że muszę uzupełnić stawki VAT. W przeciwnym wypadku moje aukcje nie będą widoczne dla klientów biznesowych. Ze względu na nie przekroczenie 200tys obrotu korzystam ze zwolnienia VAT. Wystawiam więc faktury ze stawką "zw." i stosowną podstawą prawną. Ale w aukcjach nie mogę ustawić stawki VAT. Niby w opcjach jest "zw" ale otrzymuję komunikat, że nie stawka nie jest dostępna w mojej kategorii.
Proszę o pomoc / wyjaśnienie tematu.

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

mudol
#12 Orędownik

MIESIĄC minął!!! Czy ten mityczny zespół istnieje? Czy to musi zarząd Allegro się spotkać i omówić TAK TRUDNY problem do rozwiązania?

Nie jest wam wstyd pisać, że coś będzie ale niestety nie potraficie tak małej **piiip**oły naprawić?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@mudol Miesiąc? To wcale nie długo. Na obiecane zmiany odnośnie wstawiania terminu zakończenia przerwy w sprzedaży tutejsza ludność czeka już dwa lata 😛
Ja już nie czekam, bo misie już znudziło to badziewie

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@PRDevices @mudol Zwolnienie podmiotowe z VAT nie jest tożsame ze stosowaniem stawki zwolnionej - ale Allegro najwyraźniej nie przewidziało takiej sytuacji

oznacz moderatorów

mudol
#12 Orędownik

To że nie przewidziało to KAŻDY wie, ale mieli to naprawić.

oznacz moderatorów