anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Strzał w kolano ?

mdrogeria
#21 Demiurg#

Nie oznaczę Was wszyskich , więc  najlepiej nie oznaczę nikogo , ale piszcie co myślicie.

Kilkakrotnie allegro dzwoniło do mnie ,ale zbywałem różnymi wymówkami i nie podejmowałem tematu , dzisiaj jadnak zrobiłem na przekór sobie i wysłuchałem co ma do powiedzenia ,,Panienka na drucie ,,

Krótko żeby Was nie zanudzać - promowanie ,ads-y , wyróżnienia .

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

serwis-texas
#21 Demiurg#

@mdrogeria 

A nie mogłeś jej zastrzelić i zapytać, po co mi Adsy, promowania, wyróżnienia, firma w której Pani pracuje idzie w produktywizację.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@serwis-texas ot , to samo powiedziałem tylko innymi słowami , określiłem to pakowaniem kasy w promowanie ofert , które siłą rzeczy w takiej sytuacji mają niższą cenę .

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

A o łonkach nie było?

serwis-texas
#21 Demiurg#

@drekenzes 

O łonkach mi się trafiło ale Pani nie wiedziała o co chce zapytać 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@drekenzes nie , pewnie już  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  rozdmuchały ,że dla mnie to drażliwy temat 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria E tam drażliwy temat, dowiedziałbyś się  rzeczy, których nie wiesz na ich temat....że to najlepsza forma wysyłek na Allegro, najbardziej pożądana przez klientów, najszybsza, najbardziej niezawodna..... (....) 😄

mdrogeria
#21 Demiurg#

@drekenzes pożądana jak dodają monety ... po weekendzie miałem AŻ 5  łonów - REKORD !!!  .

Dzisiaj 0 / słownie : zero / pewnie się miedziaki skończyły 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  co ja myśle?

1) wyróżnienia - nie korzystam trzeba płacić i za wyróznienie i dodatkową prowizje w zasadzie to nie korzystam nawet z "darmowych" bo prowizja już pokazuje jakie one są darmowe

2) ADS właczaliśmy express przed produktyzacją - sprawdzał sie. Po uruchomieniu katalogu wyłączyliśmy dokłądnie z tego powodu o tórym napisałeś - ADS to koszt wiec podnosi cene towaru wiec bez sensu było reklamowac aby ktoś wszedł do nas i kupił" najtaniej od" kogos innego

Teraz na produktach popularnych skupiamy sie na zaoferowaniu jak najniższej ceny. Jeśli na popularnym produkcie mieścimy sie w top 3 w "najtaniej od" to jest to lepsze niż reklama

4 Natomiast ADS właczyliśmy w od jakichś dwóch tygodni ale tylko i wyłącznie na marce własnej. Nie mamy tutaj konkurencji a i reklame łatwiej w marże włożyć kiedy nie musisz patrzeć trzy razy dziennie czy konkurencja nie obnizyła cen. Natomiast ponieważ produkt mamy bardzo dobry lecz nie najtańszy to wprowadzając go na rynek aby mieć szanse z markami istniejącymi po kilkanaście- kilkadziesiąt lat właczenie reklamy było jedynym sensownym rozwiązaniem.

Wiec podsumowując. Reklama tak ( zwłaszcza ADS) lecz tylko na własnych produktach

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ klient , szczególnie stały bywalec nauczył się jak znaleść korzystną ofertę to naświetliłem ,, panience na drucie ,, wspominając o cenie jako priorytecie w wyborze oferty . Panienka / chyba mi się przedstawiła , ale jakoś nie pamiętam / probowała mnie podebrać stwierdzeniem ,że nie we wszystkich ofertach mam ,, supercenę ,, ale na prośbę o wskazanie choć 1 użytkowniaka , który ma komplet oznaczeń zmienila temat .

Krótko i na temat , produktyzacja ucięła im wpływy z promek ......strzał w kolano.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  myśłe że w znacznej części obcięła wpływ z reklam. Czy nadrobili to konkurencyjnością ? nie wiem.

Na pewno będą reklamować jeszcze nowi użytkownicy ( dopóki nie zobaczą kosztów) oraz wprowadzający marki własne - a to coraz częstsze przynajmniej w naszej branży

Ja gdybym miał teraz otwierać działalnośc na allegro to skupiałbym sie wyłącznie na produktach niszowych lub markach własnych. Tylko wówczas jeszcze marże pozostają na rozsądnym poziomie no i wtedy reklama ma sens

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

a ja dziś sobie czekam w poczekalni do lekarza i widzę artykuł pt allegro zaczyna sprzedawać alkohole na swojej platformie... i pierwsze co pomyślałem o tych reklamacjach pt wypiłem 3/4 flaszki i stwierdziłem że nie dobre reklamacja oddaj ta kasę

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

Dla zainteresowanych flaszką od Allegro:

Allegro chce sprzedawać alkohol on-line

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria Być może w niektórych branżach to działa, ale dla mnie te wszystkie "promocje" to wyrzucanie pieniędzy. Moim zdaniem najważniejszy jest dobry towar, nawet niekoniecznie musi być najtańszy.

oznacz moderatorów

AGD-RTV-IT
#13 Ambasador#

@mdrogeria do nas dzisiaj kolejny raz dzwonili odnośnie sprzedaży na rynkach czeskim i słowackim. Pracownik, który odebrał telefon w pewnym momencie parsknął śmiechem. Po przekazaniu Pani, że dziękujemy bardzo, ale wielokrotnie informowaliśmy, że sprzedaż poza Polską nas nie interesuje, usłyszał "a nie chcieliby Państwo chociaż spróbować, tak na próbę?". 🤣🤣🤣

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

A do mnie nie chcą dzwonić .

oznacz moderatorów

FishBeat
#12 Orędownik#

Widzę, że  próbują już wszystkiego żeby tylko nakłonić do wystawiania ofert na czeskim i Słowackim rynku. Teraz tylko czekać aż pojawi się nowa miara jakości "udział na rynkach zagranicznych".

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

To by było bardzo nie fer ,nie każdy sprzedaje towar który regulamin pozwala na wysyłki do Czech czy Słowacji . U mnie żadna oferta się do tego nie kwalifikuje i co mam być oceniany negatywnie za to co regulamin zabrania a ja się do niego stosuję .

oznacz moderatorów

FishBeat
#12 Orędownik#

Po Allegro można się wszystkiego spodziewać. Już przecież była bezsensowna miara "udział w promocjach" czy jakoś tak - niby nie była obowiązkowa ale pozwalała zdobyć dodatkowych ileś tam punktów.

oznacz moderatorów