anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

System ocen

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Wniosków pewnie było wiele ale kolejny. Zmieńcie wreszcie system oceniania, kupujący bezustannie wystawiają według kaprysu negatywne oceny które małemu sprzedawcy rujnują całą sprzedaż. W ogóle nie weryfikujecie ocen, negatywa może wystawić każdy bez powodu bo ma taki kaprys. Nawet jak sprzedawca zrobił wszystko idealnie. Ingerujecie tylko w kilku przypadkach z sufitu których nikt nie prezentuje.

Usunęliście mozliwosc oceniania kupującego, co spowodowalo ze teraz kazdy jest bezkarny i robi na zlosc bo nie ma zadnych konsekwencji.

Co z tego ze pierwszy negatyw nie liczy się do jakości sprzedaży skoro i tak wpływa dalej na % poleceń. Klienci na to patrzą robiąc zakupy, najlepiej mieć w zasadzie  min. 98%  żeby miało sens.

Dodatkowo traci się SS przy tak minimalnym spadku. Ogólnie sprzedaż pada.

Jak ktoś ma mały sklep lub zaczyna i ma np. 100 ocen to 2 negatywy już niszczą wszystko. Przecież to absurd.

Dodatkowo jeszcze ocena taka wisi ponad rok i nie da się z tego wyjść, jak ktoś chce mieć 100% to musi czekać ponad rok nawet jak ma już wszystkie inne oceny świetne. Wszystko z powodu jednej oceny..

Czy kiedykolwiek zmienicie ten system aby pomóc ludziom czy tylko będziecie ich lekceważyć?

I nie piszcie że wam przykro i że tak wygląda regulamin bo to jeszcze dobitniej pokaże brak szacunku do sprzedawców.

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@pinsplash  Wiem, że było i wiem, że nic się nie zmieni. Tylko nie rozumiem dlaczego Allegro tak bardzo nienawidzi sprzedawców 😉 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@gdvorek  Przecież wy jako Allegro wiecie najlepiej jaki % kupujących wystawia oceny. Znikomy. I co robicie? Nic. Hodujecie patologię która ma świadomość że wystarczy sprzedawcy napisać że „albo dostanę rekompensatę albo wystawię negatywa”. A jak wam się to zgłasza łącznie z przesłaniem screenów to piszecie „nie wnikamy w prywatne ustalenia między państwem”. Kurtyna. 

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  po raz kolejny ZMIEŃCIE SYSTEM OCEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po raz KOLEJNY wypisuje do mnie klient który mnie obraża,ubliża,straszy organizacjami i oczywiście że da negatyw i wszystko wyłuszczy. A to dlatego że odesłał rozerwany i używany produkt a ja uprzejmie zaproponowałam zwrot połowy kwoty. Choć ktoś inny nie przyjąłby. I za chwilę dostanę negatywa niezasłużonego,bo klient to znowu kolejny wariat który słowo klient pisze cyt. "klijęt" 😬 co pokazuje jaki to osobnik i szuka po prostu kogoś aby się wyżyć przed którym nas nie chronicie w żaden sposób. Tacy wariaci mogę bezkarnie dawać negatywy bo wystarczy że da bez treści i już napiszecie że nie ma podstaw do usunięcia. Taka korespondencja którą mam powinna być wystarczającym dowodem a też zawsze piszecie że was nie obchodzi..

oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

znam twój ból. Wszyscy walczymy z takimi ludzmi. to prawda, ze allegro nie reaguje na obelgi w strone sprzedawcow, ale powiedz tylko słowo na kupujacego to zablokuja ci konto. Taka jednostronna sprawiedliwosc. Mozna sie choroby psychicznej nabawic.

oznacz moderatorów

ploma
#11 Animator#

Najgorsze, że Allegro kompletnie nie jest zainteresowane wprowadzeniem jakichkolwiek zmian. Za każdym razem ta sama śpiewka, żeby zgłaszać pomysły. Temat wałkowany od kilku lat. To właśnie przez ten system jest coraz więcej osób szantażujących negatywem. Śmiem twierdzić, że są klienci, którzy się "wyspecjalizowali" w tego typu praktykach. Allegro doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Tyle, że chce być tak pro klienckie, że zapomina o zwykłej uczciwości i obiektywnym podejściu do transakcji.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @petinek_pl. Zasady naszej ingerencji w komentarze są takie same w każdym przypadku. 
Jeśli masz pomysł na zmiany w tym systemie, to zachęcam, abyś napisała o tym na forum Zgłoś swój pomysł. Przeanalizujemy Twoją sugestię! 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador#

@MiMary a prosze bardzo, wszystko dodałam na forum. Ale to nic nie da i nikt nie przeczyta. Sprzedawcy proszą o to samo od lat i jakoś nic się nie zmieniło.. po co takie gadanie że to ktoś przeanalizuje..

oznacz moderatorów