anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sytuacja dotyczącą zwrotu

kontaktD
#10 Popularyzator

Witam, 

w czym problem..

Klient napisał , czy zgodzę się przyjąć częściowy zwrot , pomimo, że czas na jego zgłoszenie uplynał. 

Zgodziłem sie, ale uprzedziłem klienta, że koszty przesyłki są po jego stronie. 

Po czym ów klient robi zamówienie, my je realizujemy, a ten z automatu robi jego zwrot. Już kombinował, by zaoszczędzić na kosztach wysyłki.

Paczka wróciła do nas. Dwa zwroty w jednym. Ale najgorsze jest to, ze elementy z pierwszego zwrotu są brudne, zakurzone i częściowo używane, co widać.

Co zrobić w tej sytuacji?

Mogę zrobić częściowy zwrot, odmawiając zwrotu kosztów za część z "przeterminowanego zwrotu"?

Z dobrego serca czlowiek się zgodził, a teraz mam dopłacać do tego?

Sławek

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kontaktD Proszę, podaj numery zamówień, których to dotyczy. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

854ec600-7331-11f1-ba15-99aad3c9b3fb 

da5bb760-5839-11f1-954e-3b07f15049d9

Dla pierwszego dokonaliśmy zwrotu. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

To już wiesz, że "dobre serce" nie idzie w parze z biznesem. Co nie zmienia faktu, że nawet jak na patologiczne standardy Allegro trafił Ci się wyjątkowo bezczelny delikwent. Zwracasz 1 zł za bezwartościowy zwrot i bierzesz na klatę 2 negatywy.

oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

Dzisiaj klient napisał:

w zasadzie mógłby Pan mi ze 6 sztuk odesłać -czy jest taka mozliwość ?

Toż ludzie chyba kpią! 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kontaktD w sytuacji w której otrzymałeś towar o pomniejszonej wartości masz jak najbardziej prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu do kupującego. Niezależnie od tego, czy przyjąłeś odstąpienie od umowy po czasie. Ze swojej strony sugeruję, żebyś poinformował o tym klienta, przed realizacją zwrotu, opisz powody swojej decyzji. 

Alicja
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@Syrena_zT  nie zapomnij wspomnieć, że takie zgodne z prawem pomniejszenie zwrotu skończy się  dwoma negatywami, których allegro nie usunie, bo "klient ma prawo do subiektywnej oceny".

oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator
Zaczyna się "zabawa" z wyjątkowo trudnym klientem..

Kolejna wiadomość, cyt.:

"proszę odesłać mi te haki i i po temacie"

"jak Pan wiedzy chcę otrzymywać te haki"
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kontaktD  i oczywiście masz odesłać na swój koszt? 🙂

oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

Nie mam takiego zamiaru wysyłac na swój koszt. Na razie nie wchodzę w żadne dalsze konwersację.

Rano miał grzecznie, aczkolwiek stanowczo napisane, co zrobił i miał podany powód decyzji odmownej za przedmioty dodatkowo zwrócone. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Health___Beauty nie wiem, czy kupujący wystawi w związku z tym negatywy, więc o tym nie wspominam. Co do usunięcia, to tak, klient ma prawo wystawić ocenę do transakcji i jeżeli jej treść nie będzie spełniała wymienionych w regulaminie wyjątków, nie będziemy mieli możliwości jej usunięcia czy wykluczenia. 

Alicja
oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

W tej sytuacji klient może wszystko i zawsze będzie górą?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kontaktD nie, nie może wszystkiego i nie zawsze będzie górą. 

Alicja
oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

Ponowne wygenerowanie etykiety na Allegro Automat DHL , w tym przypadku to koszt 10,49 ? 

Mogę mu napisac, że po opłaceniu kosztów, możemy wysłać. Tak, a ten pózniej mi zrobi zwrot w czasie i  zmusi do oddania pełnych kosztów i dostanie co chciał.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kontaktD @Nie może drugi raz zrobić zwrotu do tego samego zamówienia. Stawiam, że zrobi trzecie zamówienie, poprosi o odesłanie zwrotu razem z zamówieniem a zamówienie zwróci 😉 

oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

Zwrócę mu 8-10 zł z tego zamówienia, dodając adnotację, iz reszta była eksploatowana  i nie nadaje sie do powtórnej  sprzedaży.

A jeżeli faktycznie pokusi sie o kolejny zakup, to..nie zrealizuje go, z powodu braku dostępnego towaru.( pomimo, że widzi stan magazynowy przy kupnie)

oznacz moderatorów

kontaktD
#10 Popularyzator

Czy tylko mnie się trafił taki ciekawy klient?

"Odsyła Pan czy mam powiadomić prokuraturę o zawłaszczeniu"

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kontaktD  Jeśli zwróciłeś mu choćby 1 zł to wyślij mu link do ustawy o prawach konsumenta i poinformuj że zgodnie z nią nie jest już właścicielem zakupionych produktów i nie ma do nich żadnych roszczeń. Jeśli odrzuciłeś zwrot to daj mu czas (np. Tydzień) na przesłanie opłaconej etykiety nadawczej i tyle. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty nie ma czegoś takiego jak odrzucenie zwrotu 😞 

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kostas11  no popatrz, a ja dziesiątki razy odrzucałam. 

oznacz moderatorów