anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

to jakieś nowe standardy w Allegro Protect

mikeza
#21 Demiurg#

Mam dyskusję, w której klient ma problem z odesłaniem produktu, który mu nie przypadł do gustu. Zakup był w smart, ma darmowy zwrot, dodatkowo otrzymał oczywiście monety od allegro, bo oni je rozdają do woli jak ktoś jest roszczeniowy. Podczas rozmowy z klientem i konsultantem stanęło, że produkt ma być odesłany dopiero po 10.02, ponieważ klienta nie ma w tej chwili w domu. Wyraziłem na to zgodę. 2 dni później allegro wysyła zapytanie do klienta, czy doszedł do porozumienia. Oczywiście jeszcze nie odesłał paczki, bo mamy styczeń, więc sprawa jest w toku. To oni sugerują mu AP. Gość sam nie wie co ma robić, więc klika dyskusja nierozwiązana i zgłasza się do AP, pomimo, że sam w dyskusji napisał, że paczkę odeśle za 10 dni i wtedy otrzyma zwrot wpłaty. Po kolejnym dniu napisał mi, że on jednak nie będzie odsyłał, ale żebym mu zapłacił 15zł (jedną kasę dostał do allegro, teraz chce ode mnie). Dodatkowo allegro wysłało go na policję.

I teraz ja się pytam, w jakim celu klient jest wysyłany na policję ? Żeby policja odesłała za niego zakupiony produkt ? Czy ktoś z allegro jest mi w stanie to wytłumaczyć ?

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Client:130480685
#9 Pomysłodawca#

I jak ma się do tego  rura , rura na Policję🤣

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@msniezek  "Jeżeli pytacie o procedury kontrolne czy odwoławcze - jedną z nich jest właśnie Gadane. "

Dziękuję za szczere wyjaśnienie, już wcześniej domyślałem się że  żadnych procedur postępowania w przypadku reklamacji, dyskusji itp  spisanych nie macie. Doradcy pracują po omacku,  decyzja często zależy od przypadkowych czynników, nie będę tutaj publicznie domyślał się jakich czynników.

Odwoływanie sie od niesłusznych decyzji poprzez Gadane  to bardzo nowatorskie rozwiązanie, dziewczyny starają się owszem jak mogą  ale  przecież to chyba nie jest ich rola.  Może księdza zatrudnijcie będzie rozstrzygał spory  zgodnie z duchem Bożym, będzie to miało przynajmniej jakiś sens, jakieś  umocowanie społeczne.

Na ostatnie twierdzenie "pójdziemy siedzieć"  napiszę tak:  nie wywołuj wilka z lasu, bo takie myśli lubią się spełniać. Ale ty raczej pretendujesz do Nobla z ekonomii, za nowatorskie rozwiązania.

Chociaż prawdę mówiąc nie wiem czy te rozwiązania to twoje wynalazki czy twoich przełożonych.

oznacz moderatorów

mirex2005
#13 Ambasador#

Pewnie u nas będzie podobnie z dyskusją. Klient kupił wycieraczki zapomniał oddać w ciągu 14 dni części zakupu (dobrał do smart pewnie) i zakłada dyskusje, że jest 16 dzień od odebrania a chce przedłużyć i zwrócić. My się zgadzamy na przyjęcie i piszemy, żeby odesłał. Klient prosi o etykietę lub kod do zwrotu. My proponujemy mu odpłatnie taką etykietę a mądry kupujący zakłada reklamację w związku z uszkodzeniem opakowania. Bo co on będzie płacił. Po wymianie ciosów postanowiliśmy, że za 20 zł nie będziemy tracić czasu i podarowaliśmy klientowi etykietę. Na razie cisza w dyskusji. Pewnie zaraz 14 dzień bot zapyta czy udało się rozwiązać problem i zaproponują zamknąć dyskusje i wniosek do AP. Zobaczymy. Może też wyślą go na policję 😉

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Nawet nie czytam wszystkiego, bo to "za dużo".

Odpowiedzi przez serwis Allegro w zakładanych dyskusjach są czasem wręcz absurdalne.

W większości przypadków są to booty, "gotowce"lub AI .

Tylko sprzedawca ma odpowiadać "realnie" - Allegro odpowiada bez sensu, żadnego "ładu i składu", bez zapoznania się z sytuacją. Najgorzej jest trafić na "weekend" - wtedy siedzą jacyś stażyści, nowicjusze, którzy nie znają ani prawa, ani regulaminu Allegro - z automatu przyznają wszystkie korzyści kupującym, łamiąc wszelkie zasady.

Lepiej w tygodni napisać do Allegro przez formularz kontaktowy, żeby ktoś zajął się dyskusją. 

Czasem trafi się na jakiegoś normalnego człowieka, ale to dosłownie już "czasem" - żeby konkretnie zajął się tematem. 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Tylko że jak napiszesz w tygodniu to nie wiadomo kiedy ktoś zajmie się tematem. Jak kolejka długa to może być że dopiero w weekend więc i tak klops 

oznacz moderatorów