anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunęliśmy Twoją ofertę sprzedaży - upomnienie od Allegro

marian13132
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Zostały mi usunięte dwie oferty. Według informacji od Allegro "Wskazana wartość parametru Stan w Twojej ofercie nie pokrywała się z informacjami zawartymi w opisie przedmiotu."

W opisie aukcji nie było żadnej  informacji, że przedmiot jest używany. Pisałem kilka maili i nie otrzymałem żadnej konkretnej odpowiedzi na maila. 

Oferta nr nr: 13572751779   

Ofert nr: 13572757473

Taśma TOUCHPAD Asus X550 R510 X550C X555

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @marian13132, z tego co sprawdziłem, chodzi o zawarcie w opisie obu ofert informacji:

"Stan bardzo dobry"

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

marian13132
#8 Zapaleniec

Proszę o wskazanie punktu w regulaminie, który zakazuje takiego opisu? Co innego jak bym napisał " Niewielkie ślady użytkowania" czy inne podobne, ale informacja "Stan bardzo dobry" nie wyklucza "Stan nowy"

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@marian13132 Człowiek jest to w stanie zrozumieć ,ale boty weryfikujące opisy tego nie kumają.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@marian13132 w przypadku nowych przedmiotów nie ma czegoś takiego jak "stan bardzo dobry". Nowy produkt jest w stanie idealnym i nie nosi śladów użytkowania. Podanie informacji "stan bardzo dobry" sugeruje, że produkt nie jest nowy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@Syrena_zT Tak samo jak Ty uważasz że stan "nowy" jest tożsamy ze stanem "idealny", tak ja uważam że stan nowy, to nowy i określenie idealny jest również nieodpowiednie. Jest to moje subiektywne odczucie, bo osobiście nie użyłbym określenia "stan idealny" w odniesieniu do nowego produktu. W moim odczuciu stan "nowy" to nowy i koniec, nie wymaga dalszego doprecyzowania - a określenie "stan idealny" to dla mnie "jak nowy", a nie "nowy". 

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@TechartGSM zgodzę się, że nowy to nowy, w moim odczuciu "idealny" dobrze go opisuje, oczywiście możesz mieć inne zdanie w tym temacie i faktycznie przy stanie nowym nie są potrzebne dodatkowe przymiotniki potwierdzające jego stan. 
Natomiast chyba nie uważasz, że opis "stan bardzo dobry" jest tożsamy z "nowy", szczególnie że piszesz "określenie "stan idealny" to dla mnie "jak nowy", a nie "nowy". "

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@Syrena_zT Mam rozumieć że jak @marian13132 w opisie swojej oferty napisze "stan idealny nie nosi śladów użytkowania", to nie usuniecie jego oferty, zgadza się?

oznacz moderatorów

w_kiwi

@TechartGSM Alicja wyjaśniła, jak rozumiemy stan "nowy". Jest to towar fabrycznie zapakowany, nienaruszony, natomiast nie ma potrzeby zamieszczania takiej informacji w ofercie. Skoro sprzedawca wystawia produkt i w parametrze "stan" zamieszcza wartość "nowy", to dodawanie opisu stanu jest niezasadne.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów