Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałabym poznać tą złotą myśl która przewodziła w tych waszych rozświetlonych umysłach co tu jest nie tak że oferty zostały usunięte ?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
17173195367, 13842501050, 14988460490, 14988451583, 17864788327, 17064650425, 17173406405
@megii_ss informacje o powodzie zakończenia ofert, powinnaś otrzymać w wiadomości mailowej. Dodatkowo zgłosiłam prośbę o weryfikację wskazanych ofert. 🙂
|
Skoro opis ofert usuniętych wyglądał tak, w czym jest problem ?
Jak już tak chcecie utruć życie innym i jeszcze bardziej zostać znienawidzonym - choć czy można już być bardziej ?? hm........
Propobuje wziąć się do roboty i zacząć przeglądać i weryfikować oferty a nie polegać na waszych automatycznych systemach które są tak dobre jak ciepła wódka....
Miesiąc temu zgłosiłam oferty w innym wątku które rażąco łamią regulamin i co ? i jajco ! 3/4 ofert nadal aktywnych a wy jak zawsze powielacie te wasze marne regułki o podejmowanych działaniach które nie zawsze są widoczne 🤣
MACAN - allegro uznało, że stan jest macany, a nie nowy. 😂
@megii_ss wracam z bardziej szczegółową informacją. W ofertach jest wskazany parametr stan jako nowy, jednak na zdjęciach wydaje się że produkt jest zabrudzony/z przetarciami - dlatego został uznany za błędny.
Daj proszę znać, czy produkt jest faktycznie nowy zgodnie z naszą definicją: "Nowy – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli kompletny, nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i bez jakichkolwiek wad lub defektów. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu, które jest nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (takimi jak plomby na pudełkach czy metki na ubraniach)."
Ja chyba śnie na jawie - i sama nie wierzę w to co czytam
bo na zdjęciach wydaje się że produkt ...... - ale co i komu się wydaje to mi to koło ..... lata. Skoro wystawiam produkt z parametrem jako nowy to ja biorę pełną odpowiedzialność za to że tak jest a nie ten ktoś co się mu wydaje albo mu się nie wydaje.
Produkt nowy tj. nieotwarty, w opakowaniu które jest nieotwarte i tak dalej. To proszę mnie oświecić jak mam wystawić ofertę z produktem który posiadam. Mam zadzwonić do wróżki żeby mi zdjęcia wyczarowała i wysłała ? Czy wy już do końca na głowy poupadaliście ??
Ja wiem że o co chodzi - bo z ofert z parametrm nowe jest mniejsza prowizja, ale jak już wystawię ofertę jako używane to cyk 20% się przygarnie do koryta - tu o to chodzi a nie czy się komuś wydaje a może ma zwidy.
Otóż to, i oni nie chcą tego zrozumieć - co my mamy wrzucać zdjęcie kartonika i pisać, że w środku jest dana część. Jakby chociaż przez chwilę poczytali co piszemy...
Sprzedajemy w detalu - zwykle do ludzi, którzy się nie znają a czasami nawet nie wiedzą czy ich auto jest przed czy po liftingu... w naszym interesie jest napisać wszystko co się da o części i wrzucić tyle zdjęć ile się da, żeby wiedzieli co kupują. Tylko ASO wie co potrzebuje po numerze katalogowym - i oni nie kupują na Allegro.
Wasze katalogi produktów, pasujące modele - to NIE DZIAŁA tak jak powinno. Pełno w nich błędów i nie jestem w stanie już policzyć ile to razy sami parowaliście wystawiane przeze mnie oryginaly z chinskimi zamiennikami...
Teraz jeszcze te filtry..
Napisałem to za każdym razem do supportu i tu też napiszę. Życzę wam, by w najbliższym czasie na rynku pojawiła się jakaś sensowna konkurencja i zabrała wam sporo obrotów. To może wtedy zrobicie jakikolwiek ukłon w stronę sprzedających.
wystawianie ofert gdzie na miniaturce jest kartonik, opakowanie jest także niedozwolone choć sami tworząc te zasady ich nie respektują
https://help.allegro.com/pl/sell/a/czym-sa-miniaturki-i-jak-je-stosowac-zgodnie-z-naszymi-zasadami-D...
to samo tyczy się miniaturek gdzie jest rysunek techniczny
i tak patrząc na twoje oferty to się nie dziwię że są usuwane 😉
Możesz mi powiedzieć dlaczego? Miniaturki? Opisy?
@megii_ss rozumiem, że sytuacja nie jest komfortowa i może wywoływać emocje - ale prośba o zachowanie kultury w wypowiedziach. Wyjaśniam ten temat z działem, który odpowiada za weryfikację ofert.
długo ten wasz specjalistyczny dział będzie jeszcze wyjaśniał czy to co się komuś wydaje to mu się wydaje czy nie ?
3 dzień czekam aż ten wspaniały dział weźmie się do roboty !
@megii_ss Nie mamy jeszcze żadnych informacji. Przykro mi.
Tobie nadal jest przykro czy już masz lepszy humor i jeszcze lepsze wieści bo to co się wyprawia woła o pomstę do nieba. Ile jeszcze można czekać ?? Wasza niekompetencja jest przerażająca, a jeszcze bardziej przerażające jest to że na was nieudaczników którzy się tak tytułujecie moderatorami, specjalistami i diabli wiedzą jakimi przydomkami aby podnieść swoje małego ego nie ma obsolutnie żadnego bata.
nalegam na przywrócenie zakończonych bezpodstawnie przez was ofert
A moze mi Pani powiedziec dlaczego moje oferty stały sie nagle niewidocxne? Jakby nie buly w ogole ptomowane,choc na eyroznienia i promocje wydaje co miesiiac tysiace zloyych? Wszystko jest dokladnie pokazane w ponizszym filmiku. Nagle z psrunastu ofert, ktore zawsze mialem na pierwzzej stronie, nie ma ani jednej w pierwszych dwustu przedmiotach.
@royal_agd odniosłam się już do Twojej sprawy, w tym wątku. 😊
witaj w klubie.
Przed chwilą odkryłam że w większości aukcji w których miałam wpisanego Polskiego producenta został on podmieniony na innego i aukcje systemowo są odłączane od produktu i kończone. A żeby było śmieszniej to podmiana na prawidłowego jest nie możliwa, system z uporem godnym lepszej sprawy podsuwa tego jedynego i mogę jedynie wystawić aukcję z nie znanym producentem co znów kończy się odłączeniem. Allegro dba abyśmy mieli co robić.
@megii_ss bo to jest jakość allegro
tutaj sam serwis podmienia treść oferty np: eany by później usunąć oferty
nam nagminnie serwis usuwa oferty firmy tp-link i della
podmieniają eany, a potem usuwają ofertę
podobnie jest z klawiaturami
wg allegro w Polsce posługujemy się klawiaturami arabskimi
https://allegro.pl/kategoria/klawiatury-przewodowe-4574?uklad-klawiatury=ARABIC%20(qwerty)
do tego sklep osa oszukuje konsumentów chcących kupować
klawiatury
tutaj przykład
https://allegro.pl/kategoria/klawiatury-przewodowe-4574?string=klawiatura%20keysonic
po wyborze klawiatura keysonic pierwsza wyświetla się oferta allegro
z klawiaturą a4tech gdzie
widzicie ofertę o nazwie Klawiatura membranowa KV-300H
jak wejdziecie głębiej to nazwa się zmienia
i najlepsze
@megii_ss allegro wystawia produkt rozpakowany, wyjęty z kartonika
@Sa_nova i przybrudzony i nie nowy
Postanowiłem coś tu napisać bo też od kilku tygodni nic innego nie robię tylko wystawiam ponownie te same oferty.
Powód ten sam: Parametr stan nie pokrywa się ze stanem faktycznym przedmiotu.
Argumentacja: UWAGA - oczywiscie przejrzystosc i bezpieczenstwo zakupów dla kupujących.
Kilkukrotnie probowalem rozmawiac z supportem, że te filtry nie powinny wrzucać do jednego worka ofert z ubraniami i zderzakami bo czesci karoserii maja to do siebie ze nawet nowe z ASO mają widoczne slady magazynowania i transportu. Zderzak nowy w podkładzie do pierwszego lakieru z widocznymi rysami magazynowymi nadal jest NOWY. To Pan z supportu odpisał mi cytuję, że jeżeli przedmiot ma rozerwaną plombę albo odciętą metkę to już nie może być wystawiony jako nowy.... jakby ktoś kiedyś kupił pojedynczy zderzak z oryginalną metką to proszę mi dać znać.
Zrobiło się to już męczące... chcesz uczciwie opisać przedmiot, żeby kupujący nie miał wątpliwości co kupuje a Wy nie pozwalacie tego zrobić. Widzę 2 rozwiązania tego problemu.
1) wystawiać zupełnie bez opisów żeby wasze cudowne AI nie miało czego wyłapać
2) i tego pewnie byscie chcieli: sprzedawac nowe rzeczy z paramatrem uzywane i inkasowac 20% prowizji...
Serio, zrobiliscie manewr z ta prowizją niezly i teraz robicie wszystko co sie da by jak najmniej rzeczy mozna było wystawic jako "nowe".
Pytanie do Pani Moderatorki bo wasz support pozostawia to bez odpowiedzi.
Skoro tak bardzo leży wam na sercu dobro i przejrzystość ofert dla kupujących - DLACZEGO nie usuwacie mi ofert gdzie omyłkowo sprzedaję nowy przedmiot jako używany? W opisie wyraźnie napisane że przedmiot jest nowy a przez pomyłkę stan "używany". Przecież w tym przypadku parametr stan również nie pokrywa się ze stanem faktycznym 😉
Jak mam chwile to przegladam swoje oferty zeby poprawic te opisy i wyłapałem kilka takich moich ofert. I ani jednej z nich mi nie pokazaliscie żebym poprawił...