anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

usunięte oferty z powodu kategoria serio ?

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

Usunięto mi 4 oferty 

Lancome L Absolu Rouge Drama Ink Lipstick 274 nr: 17128724183 Sisley Eau De Campagne Savon Soap Mydło Perfumowane nr: 16740507357 La Mer Cleansing Gel żel oczyszczający nr: 16625938845 Biotherm Homme Aquapower Care Dynamic Hydration nr: 16626584524

wszystkie miały kody ean, gdzie po wpisaniu kodu pojawiła się w allegro  kategoria

i teraz tak samo te kody, które mają te  produkty są w tych samych  kategoriach co mi usunięto .. 

czy mogą państwo mi to wyjaśnić 

co to za chore systemy o 3 rano wychwyciły rażącą niezgodność sugerująca wręcz  grożąca, że mi konto zawiesicie 

serio ?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

Chyba jakaś masowa akcja była. U mnie to samo - usunięta maska do włosów, która była w kategorii dermokosmetyki do włosów. Produkt też dodany po EAN i dane zaciągnięte z katalogu. Wcześniej jakieś masowe akcje "przenieśliśmy ofertę do innej kategorii" - to tu nie można było tego zrobić? Produkt nie był w kategorii żelazka ani opony samochodowe tylko maska do włosów w kategorii "dermokosmetyki do włosów".

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

tak u mnie też tak było, że najpierw przenoszono oferty z Derm kosmetyków do innej 

Dziś w nocy- dziś 4 oferty usunięte 

gdzie wcześniej zgłaszałam błędy do nich 

Co więcej dział od katalogu inf. mnie ze są w dobrej 

a dział x od usuwania ze w złej 

czujecie to ?

ciekawe ile punktów ujemnych 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Health___Beauty do tej pory nie otrzymałem od allegro oficjalnej odpowiedzi, dlaczego działają jak wyżej - oferty istniejące do 10-15lat nagle są usuwane, a inne są przenoszone

why?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@RED och, przecież odpowiedź jest w mailu: "Nasze automatyczne systemy znalazły i usunęły twoją ofertę". Coraz bardziej strach się bać tych "automatycznych systemów".

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

tak jakby się dokładniej przyjrzeć problemowi - to każde działanie serwisu w tym temacie jest niewłaściwe

przenoszenie ofert do innej kategorii z inną prowizją - też nie jest do końca zgodne z prawem,

sprzedawca umawia się przecież z serwisem na określone opłaty

co innego gdyby oferta się nie wznowiła automatycznie

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@RED  no ja miałam przeprawę z miesiąc temu jak mi przeniesiono suplement diety do kategorii ZDROWIE. To już nie tylko kwestia innych prowizji ale przede wszystkim tego, że suplement diety NIE JEST produktem ani wyrobem medycznym ale niestety do konsultantów to nie dociera. Im pasuje kategoria zdrowie więc będzie zdrowie. Miałam akurat wtedy ostatnią sztukę, więcej nie zamawiam, bo nie mam zamiaru wpakować się w problemy przez to, że Allegro wie lepiej. Nie był to jakiś super popularny produkt więc żadna strata ale gdyby trafiło na coś dobrze się sprzedającego to byłby kłopot.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Proszę, podaj numer przykładowej oferty. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL Produkt o kodzie EAN 3614273250665 jest w kategorii pomadki, natomiast oferta 17128724183 była w dermokosmetykach, dlatego usunięcie było prawidłowe. To samo w przypadku pozostałych ofert. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijaz
#12 Orędownik#

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Ale co zasadne 

pani chyba nie zrozumiała tego co napisałam 

Raz jeszcze wyjaśnię i proszę to zrozumieć 

Jest produkt z oferty 17128724183  ma on kod ean który nadany jest od producenta 

wpisuje ten kod - i w waszym katalogu jest on w derm kosmetykach pomadki 

zgłaszam bląd ze ta pomadka powinna być w normalnych pomadkach ze tak to nazwe 

dział katalogu odrzuca je 

wiec kod ean tkwi dalej w katygorii błednej 

wasz dział od ofert usuwa i narzuca mi to ze ja za to odpowiadam .  

to ja się pytam do kogo to zgłaszam ?

Jedden dział usuwa drugi zostawia 

wiec po co trzymać kody w kategoriach błędnych 

po co ?

wiec oferta  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@w_kiwi  ja się na tym nie znam, ale tu są pomadki:

https://allegro.pl/kategoria/makijaz-pomadki-258386

i tu są pomadki 😉

https://allegro.pl/kategoria/usta-pomadki-45675

oznacz moderatorów

AlleMakijaz
#12 Orędownik#

tu chodzi o to ze dany kod z produktu jest u  nich ( Allegro ) w złej kategorii 

Zgłaszałam im te uwagi poprzez zgłoś błąd ale odrzucili 

wiec uznałam ze tak sa to pomadki jako dermoksmetyk 

co więcej wiele innych odcieni tego rodzaju pomadki są także w tej Derm kosmetycznej kategorii 

Zostawiłam to, bo skoro dział katalogowy odrzuca zgłosznia błedów to chyba widzą lepiej 

Niestety dział handlowy uważa inaczej 

to skąd mam wziąć nowy ean aby wystawić pomadkę w Pomadkach zwykłych 

to jest cyrk 

najgorsze, ŻE jutro w jakości będzie - 20 punktów za to cudo  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @AlleMakijaz. Obecnie produkt z kodem EAN 3614273250665 znajduje się w kategorii Uroda -> Makijaż -> Usta -> Pomadki (45675), więc ofertę możesz powiązać z tym samym produktem.
Oferta 17128724183 była przedtem powiązana właśnie z tym produktem - jego kategoria została zmieniona. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijaz
#12 Orędownik#

zmieniona bo poł dnia dziś się wykłócić musiałam aby w końcu doszło do zmiany 

musiałam wam wysyłać skany Kodów z produktów 

naprawdę weźcie to ogrania zaczynajcie 

oznacz moderatorów