Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego po raz kolejny mam się weryfikować? Nikt nie potrafi wytłumaczyć dlaczego, a ustawa o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy itd. nic nie mówi o tym że operator może sobie od czasu do czasu taką weryfikację przeprowadzać na jego "widzi mi się"
Banki jakoś takiej weryfikacji nie robią.
A mistrzostwo nazywać to prośbą gdy grozi się zawieszeniem sprzedaży.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie szukaj tu logiki bo i tak nie znajdziesz. Allegro ma swoje zasady i jak chcesz tu tańczyć to tylko w rytm ich muzyki.
podbijam temat @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@it24_pl Takie są zasady korzystania z usług operatora opłatnści - operator ma prawo do wykonania reweryfikacji, aby upewnić się, że nikt inny nie ma dostępu do Twojego konta.
w_kiwi którego konta? bankowego? czy na allegro?
Bo jeśli chodzi o bankowe, to Bank w którym mam konto tego nie robi od kilku dobrych lat, a operator płatności chce to robić? A ta sama ustawa ich obowiązuje.
A jeśli chodzi o konto allegro, to nikomu ja nie udostępniałem danych do logowania, i nikt nie ma dostępu po za mną, nikt nie został dopisany, i jej to też pod Waszą kontrolą, konto bym już miał zablokowane gdyby było coś nie tak. Chyba że był wyciek, to powinniście mnie o tym poinformować. A wtedy sprawa rozbija się dodatkowo o Policję.
Podsumowując, to jest nad interpretowanie ustawy na którą się operator powołuje. Nie przeprowadzono analizy i nie ma podstaw do ponownej weryfikacji. Dane które są w posiadaniu operatora są nadal aktualne. edit. W ustawie nie ma słowa o jakiś reweryfikacjach.
Cześć, @it24_pl. Szczegóły dotyczące procesu ponownej weryfikacji i podstawę prawną znajdziesz w tym artykule.
MiMary https://uodo.gov.pl/pl/138/2476 proszę sobie poczytać. Nic się nie zmieniło a więc nie macie podstawy prawnej ponownej weryfikacji. Ile razy można to tłumaczyć?
MiMary bo już nie mogę edytować. Nie dajecie mi konkretnego powodu. Np. prosimy o ponowną weryfikację bo skończyła się ważność dokumentu na podstawie którego była przeprowadzona poprzednia weryfikacja. To jest powód dla którego moglibyście na podstawie tej ustawy wymagać ponownego wysłania skanu. Tyle że to jest przykład, bo w moim przypadku to nie ma obecnie miejsca. A "może się coś zmieniło" czy "taki mamy kaprys" nie daje Wam prawa do ponownej weryfikacji na podstawie ustawy.
@it24_pl Weryfikacji zapewne nie wymaga same Allegro, ale operator płatności. Tutaj nie ma żadnej reguły, nawet jeśli prowadzisz działalność od 20 lat na tym samym adresie i numerze konta, ni z tego ni z owego mogą zażądać weryfikacji. Pewnie jakaś sztuczna "inteligencja" macza w tym paluchy
SpeedyGonzalezz Ja wiem kto wymaga, ale dzieje się to za pośrednictwem allegro. Operator płatności już mnie zweryfikował, i nie ma potrzeby robić to teraz ponownie. Ustawa AML (bo tak się ją określa) nie przewiduje takiego obowiązku, a dodając do tego RODO - operator działa bezprawnie, wymagając ode mnie ponownie skanów dokumentów, skoro je już raz otrzymał.