Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Że wielu sprzedawców nie podniosło jeszcze cen.
No i tutaj pojawia się pytanie - czy pod koniec miesiąca dostaną jedynie paniki, czy zawału?
Jest jeszcze opcja, że mieli aż tak duże marże, ale sądząc po niektórych produktach i znajomości cen w zakupie nie jest to możliwe - czyli po prostu nie czytają forum
Daj temu czas
Akurat ta podwyżka to jak na standardy Allegro było mocno "promowana" - kilka razy mailing, wiadomości w aktualnościach, nawet w powiadomieniach się pojawiło. Nie trzeba czytać forum. Ale patrząc co się dzieje większość sprzedawców obudzi się pod koniec miesiąca z płaczem. Bo może i widzieli coś o podwyżce ale myśleli, że to tak symbolicznie będzie 😉
Z jednej strony tak, z drugie ani w aktualności ani w mailach nie było powiadomienia o wszystkich podwyżkach. Ja np. dopiero wczoraj po sprawdzeniu rozliczeń zorientowałam się, że podwyższyli też minimalną prowizję jednostkową.
@foto-hurtownia @Health___Beauty @NipponShorty
Oczywiście, że większość nie czyta forum. Tutaj jest aktywnych kilkudziesięciu hobbystów, a nieznaczny promil zagląda od czasu do czasu, albo gdy mają jakiś problem.
Tych maili od Allegro większość też nie czyta, bo jest ich tak dużo, że trudno z tego szumu wyłowić istotne zmiany.
Nawet na koniec miesiąca nie wszyscy się połapią, bo obecnie opłaty są pobierane na bieżąco, więc mniej bolą.
Cała operacja ze strony Allegro została przeprowadzona dość sprytnie, bo podwyżki są rozbite w kilku miejscach, dopiero po podliczeniu całości będzie widać efekt. A mogę się założyć, że nawet do podsumowania kosztów i faktur wielu sprzedawców nie zagląda (zwłaszcza ci, którzy od obsługi Allegro mają pracowników).
@foto-hurtownia W naszej kategorii też prawie nic nie się nie zmieniło więc będzie straszny lament bo różnice na drobnicy są ogromne. Spora część ofert jest wystawiona poniżej kosztów
Allegro Paczkomaty InPost
Numer nadania:
~~~~
Kod:
INP_P1_PACZKOMATY
~~
Szczegóły:
Zwrot opłaty z powodu braku odbioru lub odstąpienia od umowy.
3,99 zł
teraz allegro zwraca hajs za zwrot przesyłki przez kupujących ?????
tak, od wczoraj wracają
pewnie od ukoik coś dostali, że mają zwracać jak transakcja nie dochodzi do skutku 😜
@sklep_solpio raczej widzą problem dobierania do smarta i zwracania części zamówienia i wkurzenie sprzedawców 🙂 UOKiK nie zajmuje się relacjami B2B to regulują umowy 🙂
@kostas11 nie mam czasu na czytanie co tam allegro wysyła dlatego wchodzę tutaj 😉 czy ja wiem ile miałeś sytuacji, w której allegro idzie na rękę sprzedającym ?: )
.
Wam też zaczęło naliczać opłaty za dostawę z opóźnieniem? Mi w zeszłym tygodniu jednego dnia zabrało za 3 dni wysyłek pocztą, dzisiaj na przykład od rana naliczone opłaty smart od przesyłek odebranych z paczkomatów z 28.02 (?!?)
@foto-hurtownia Nie nie, źle zrozumiałeś. Do tej pory pobierali opłaty za wysyłki tego samego dnia co fakt nadania na poczcie albo odebrania przez klienta z automatu paczkowego, np. Orlen. Teraz opóźnienia w księgowaniu opłat po kilka ładnych dni. Potem Ci się wydaje że masz jakieś pieniądze, a tu bach - 500 pobrało na opłaty za przesyłki z kilku dni...
@TechartGSM no ale chyba wcześniej "dostałeś" 500 extra jak nie pobrało od razu, nie?
@Health___Beauty Oczywiście, tylko do tej pory wstawałem rano i widziałem ile mam faktycznie pieniędzy, nie śledzę czy pobrało za wysyłki czy nie... A tu się nagle okazuje że trzy dni nie pobiera nic, a czwartego za cztery od razu... Zamazuje to trochę obraz...
@foto-hurtownia @TechartGSM Opłaty pobierane były po doręczeniu paczki, ale od czwartku coś się zepsuło i w ogóle nie były pobierane opłaty za przesyłki i dopłaty za Smart.
Wszystko ruszyło wczoraj.
@fox_paws , no właśnie - i bum, kumulacja.
@TechartGSM A, to zawsze u nas tak było akurat.