Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Mamy część ofert w wielowariantowości produktowej, a część w ofertowej jest jakiś sposób można to szybko zmienić, żeby ciągneło warianty z katalogu produktu, bo połowe aukcji niestety mamy bez wielowariantowości.
@VayaMedical Cześć, na allegro.cz nie ma w ogóle wielowariantowości ofertowej, jest tylko produktowa
Tyle wiem tylko da się to jakoś szybko zmienić na warianty produktowe?
@VayaMedical Łączenie działa tak samo jak na allegro.pl - dzieje się to automatycznie na podstawie parametrów.
Jeśli występują problemy i mimo zgodnych parametrów produkty się nie łączą, to z artykułu https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/czym-sa-warianty-produktowe-4RKPG2ZgnFX pobierzesz specjalny plik. Uzupełnij go i prześlij go nam przez formularz.
Niestety nie widzę w tym formularzu opcji, żeby dodać załącznik.
Dziękuje Pani ślicznie za pomoc. Ostatnie pytanie uzupełniam ten plik i np mamy kompresy w zbiorczych opakowaniach, ale też sprzedajemy ja na sztuki i chciał bym żeby były zbiorcze pudełka i produkt na sztuki w jednej wielowariantowości. Mam je uzupełniać np. variant_1 czy rozbić to variant_1, variant_2?
@VayaMedical W takim przypadku zarówno produkt w opakowaniu zbiorczym, jak i produkt w postaci jednej sztuki powinny mieć dwa osobne numery EAN i stanowić będą dwa różne produkty.
Mam na każdy produkt osobny ean, ale chciał bym, żeby klient miał wybór na jednej aukcji albo zbiorcze opakowanie, albo kupić na sztuki. Jest taka możliwość ? Na polskim rynku mamy właśnie w ten sposób kilka aukcji zrobionych.
@VayaMedical Tak, ale to będą musiały zostać połączone dwa osobne produkty (jedno w opakowaniu zbiorczym i jedno pojedyncze) 🙂 Czyli w pliku uzupełnij je jako dwie osobne pozycje
Czyli potem połącze je tak jak było kiedyś z wariantami ofertowymi i będą się wyświetlać w jednej aukcji ?
@VayaMedical Na podstawie parametrów one powinny połączyć się automatycznie, albo połączy je ręcznie pracownik Allegro na podstawie Twojego zgłoszonego pliku
Oki, super. Wróce do tego posta, jak klepną mi te produkty i pokieruje mnie Pani dalej co zrobić. Dziękuje za pomoc.
Tu gdzie jest strzałka przeciągnij lub dodaj plik, ja mam niestety dodaj produkt...
@VayaMedical kliknij proszę najpierw "wybierz sposób kontaktu", przeklikaj pomoc Alliny klikając "wybierz sposób kontaktu", a możliwość dodania załącznika pojawi się tam, gdzie Ola wskazała.