anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wykluczenie przesyłek ze statystyk

MAMY ROZWIĄZANIE!
actp-sklep
#11 Animator

Dzień dobry.

Proszę o usunięcie dwóch przesyłek ze statystyk dot. wysyłki w deklarowanym terminie.

1.  cb040220-b1b1-11ef-bbbf-e37cc071e5b0

Kupujący nie podał wymiarów w aukcji personalizowanej i przesłał je następnego dnia wieczorem.

2.  eaf9e490-b7d4-11ef-8cb6-69003d3d768b

Paczka została nadana 12.12.2024 o godz.9:45 w automacie AllegroOne. Kurier nie zabrał przesyłki, chociaż był na miejscu, bo przy mnie wkładał paczki do automatu 🙂

Z góry dziękuję i życzę wszystkim miłego dnia!

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
341 ODPOWIEDZI 341
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @funsportt, oba zamówienia zostały przekazane do wykluczenia.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Dreptaki_sklep
#10 Popularyzator

Dzień dobry, Proszę o wykluczenie ze statystyk zamówienia 358707f0-8591-11f1-8f98-d10c0e785412

Paczka została nadana w terminie (22 lipca w punkcie). Niestety kurier odebrał j dopiero 31 lipca (po złożeniu przez mnie reklamacji - jeszcze nie rozpatrzonej - nr 232836/2026). W międzyczasie klient zgłosił zwrot ale paczka i tak jedzie do punktu odbioru, choć nikt na nią już tam nie czeka. 

Zrzut ekranu 2026-08-01 091844.png

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Dreptaki_sklep Skierowałam wskazane zamówienie do wykluczenia. Będzie to widoczne po nocnym przeliczeniu jakości sprzedaży.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
slaydis
#7 Wielbiciel

dlaczego zamówienie 7a790400-8f21-11f1-aabe-ddaae05a83c4 opłacone 3.8 i odebrane przez kuriera 3.8 widnieje jako nieterminowe ?!? powinno mi polepszać nawet szybką dostawę. o co chodzi ?

oznacz moderatorów
slaydis
#7 Wielbiciel

dodam że paczkę 7a790400-8f21-11f1-aabe-ddaae05a83c4 odebrał Wasz kurier podczas stałego zlecenia podjazdu 3.8 (a nie została podjęta z maszyny przez kuriera 4go bo nikt jej do maszyny nie wkładał)

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@slaydis przesyłka o której piszesz, czyli A00588E8T5 została nadana w automacie paczkowym A00588E8T5 03.08 o 15:32:03 (po godzinie granicznej). Kurier odebrał ją 04.08, deklaracja nadania paczki była do 03.08 z tego właśnie powodu negatywnie wpływa na Twoją jakość. 
Dodam, że nie jest możliwe, żeby przesyłka posiadała systemowe statusy pochodzące z automatu paczkowego, jeżeli jej tam fizycznie nie było. 

Alicja
oznacz moderatorów
slaydis
#7 Wielbiciel

no właśnie nie, od 01.07 nie nadaję w automatach paczkowych, bo potwierdziliście mi stałe zlecenia odbioru (a i tak nadawałam tylko w soboty rano)... i paczkę 7a790400-8f21-11f1-aabe-ddaae05a83c4 kurier odebrał ją w ramach stałego zlecenia z innymi przesyłkami z tego dnia... proszę o wyłączenie ze statystyk bo w statusach wkradł się błąd

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@slaydis zapewniam że nie może tu być mowy o błędzie. Nie mamy jednego statusu związanego z obsługą tej paczki przez automat paczkowy, ale szereg statusów potwierdzających to. Jak nadanie paczki w automacie, przyjęcie paczki na stan, odbiór przesyłki z automatu przez kuriera. Nie mamy żadnych statusów potwierdzających, że przesyłka została nadana w ramach podjazdu kuriera.
Nie mamy możliwości wyłączenia tego zamówienia z jakości. 

Alicja
oznacz moderatorów
slaydis
#7 Wielbiciel

proszę na kamerze paczkomatu sprawdzić kto władał tą paczkę 3.8.2026 o godz. 15:32, okaże się że nikogo nie było pod paczkomatem 3.8.2026 o godz. 15:32, bo kurier wspomnianą paczkę kurier odebrał ode mnie o 14:30 gdy odbierał wszystkie przesyłki w ramach stałego zlecenia... gdzie mogę złożyć oficjalną reklamację ? bo nie zgadzam się by WASZ BŁĄD SYSTEMU przez miesiąc obniżał mi statystyki o 4 punkciki !

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@slaydis Skierowałam prośbę o weryfikację opisywanej sytuacji do odpowiedniego zespołu. Wyjaśnimy to z oddziałem i jeśli otrzymam potwierdzenie, będę mogła skierować przesyłkę do wykluczenia ze statystyk. Oczywiście, jeśli chcesz złożyć reklamację, możesz zrobić to tutaj

Wiktoria
oznacz moderatorów
slaydis
#7 Wielbiciel

coś wiadomo ? 🙂

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@slaydis 

Paczka była nadana w automacie paczkowym. W tej sytuacji zachęcam Ciebie żebyś złożył reklamację i na drodze reklamacyjnej wyjaśniał sprawę.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
slaydis
#7 Wielbiciel

złożyłam, miałam nadzieję że "odpowiedni zespół" wspomniany przez w_kiwi już ustalił że kamerka Waszego automatu paczkowego o 15:32 3.8.2026 nie zarejestrowała ani mnie ani mojego-Waszego kuriera który paczkę odebrał o 14:30 3.8.2026 i mogłabym uzupełnić reklamację o te ustalenia 🙂

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@slaydis 

Otrzymaliśmy informację, że statusy nie kłamią, paczka była nadana w automacie, więc dlatego zachęcam do złożenia tej reklamacji, jeśli się z tym nie zgadzasz.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
funsportt
#7 Wielbiciel

Proszę o wykluczenie z wpływu najakość sprzedaży przesyłki z zamówienia 825e1823-7e89-11f1-b6f0-7b78a2ca77a5 Paczka została  nadana zgodnie z terminem i doręczona kolejnego dnia. 

Numer przesyłki został dodany do zamówienia

https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=523000015149340144416788

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @funsportt. Proszę, podaj adres Paczkomatu/PaczkoPunktu, w którym została nadana przesyłka.  

Marysia
oznacz moderatorów
funsportt
#7 Wielbiciel

Mail Boxes Etc. - Centrum MBE 3121

Krakusa i Wandy 34/u, 75-032 Koszalin

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@funsportt Przesyłka z zamówienia 825e1823-7e89-11f1-b6f0-7b78a2ca77a5 została nadana w punkcie po godzinach granicznych InPost i dlatego kurier odebrał ją dopiero następnego dnia. Nie mogę wykluczyć tej transakcji z jakości sprzedaży. 

Marysia
oznacz moderatorów
funsportt
#7 Wielbiciel

Nie mogę się z Panią zgodzić.

Godzina graniczna dla tego kodu pocztowego to 16:00.

Kupujący dokonał zakupu 6 sierpnia o godzinie 13:32

Paczka została nadana w punkcie 6 sierpnia o 15:15

Została doręczona 7 sierpnia o 11.20

Nie dość, że nie powinna wpływać negatywnie na statystykę wysyłki, to powinna nawet być wzięta pod uwagę do szybkiej wysyłki.

Dlatego ponawiam prośbę o wykluczenie z negatywnej statystyki.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@funsportt Podany przez Ciebie numer zamówienia 825e1823-7e89-11f1-b6f0-7b78a2ca77a5 dotyczy zakupu z inną datą. Proszę, podaj numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja. 

Marysia
oznacz moderatorów