anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka paczek w dniu 31 grudnia

kakabe_2007
#11 Animator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Rozmawiałem przed chwilą z kurierem InPostu i DHL obaj panowie poinformowali mnie że w dniu 31.12.2024 nie będą odbierali nadanych paczek w paczkomacie. Centrum Sortowania również nie będzie w sylwestra wysyłało paczek w Polskę........

Pytanie - dlaczego przy swoich ofertach widzę datę dostarczenia na 2 stycznia 2025 r skoro przesyłki z paczkomatu zostaną odebrane dopiero w dniu 2 stycznia ??????

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

_Likos_
#21 Demiurg#

Podpinam sie . U nas także : Orlen i UPS - kurierzy na urlopie( może bedzie zastepstwo a może nie), DPD i Inpost odbiór tylko rano . Odział DPD czynny max do 14 wiec zdążymy nadac wyłącznie paczki kupione doo 12:30.

O Orlen i UPS boimy sie że nikt nie przyjedzie ( okrojone składy na oddziałach) 

Jak będą liczone statystyki ? Czy będą jakieś automatyczne wykluczenia jak w Wigilie czy tez statystyki będą normalnie i trzeba będzie zgłaszać nieodebrane przesyłki ?????

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@_Likos_  ja właśnie rozmawiałam z kurierem Orlenu i mi powiedział, ze normalnie jutro odbierają paczki.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@Health___Beauty  wiem, niby normalnie ale nasz kurier z regionu ma wolne i sam powiedział ze nie wie czy i kto bedzie wyznaczony na zastępstwo, Podobnie mamy z UPSem - może ktoś przyedzie a może nie . Oczywiście zlecenie na odbiór pójdzie a jak nie przyjadą to bedziemy pisac o wykluczenie ze statystyk

Ehh wariacki okres , dopiero od wtorku wróci wszystko do normy

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@_Likos_  no jest masakra - ja właśnie odkryłam, że kurier DHL w piątek nie odebrał paczek z żabki, dziś po odbiór póki co też nie przyjechał ale może jeszcze dojedzie. 

Do normy to wszystko wróci od 7.01 ale rzeczywiście w tym czasie wigilijno-noworocznym-trzejkrólowym te paczki nie powinny się liczyć do statystyk, bo każdy pracuje jak chce. Pewnie też inaczej jest w dużych miastach, a inaczej w mniejszych ośrodkach. 

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Allegro powinno wyłączyć te dziecięce zabawy w statystyki i oceny aż do ŚWIĘTA SZEŚCIU KRÓLI.

Pozdro dla Rysia Petru z Biedronki. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@kakabe_2007 @_Likos_ a u mnie normalnie pracują właśnie potwierdziłem + na stronie InPost przecież 31 jest normalnym dniem 😄

3. Okres noworoczny (1).png

________
Κώστας
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@kostas11  no właśnie nie normalnie. Normalnie mam oddział do 20 jak frachty odjeżdzają. a Jutro niby do 16 ale rozmawiałem z kurierem i jasno im powiedzieli ze na 16 maja być na oddziale bo o 16 zamykają.

Czyli odbiór będzie przed południem a po południu tylko na szybko wrzucają drugi rzut paczkomatów i koniec

Tego maila z inpostu tez mam

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

@kostas11  Kolego - rozmawiałem z człowiekiem, który obsługuje te paczkomaty i odbiera z nich paczki, który myślę że wie jak jutro będzie pracował i co będzie robił ......

W piątek 27 grudnia też był normalnym dniem pracy a jednak kurierzy One Box UPS i DPD nie odebrali przesyłek co skutkowało punktami karnymi za nieterminową wysyłkę ......

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Screenshot_37.png

Coś chyba trochę przesadził ten inpostowy. ich informacja mówi co innego. Pewnie jeszcze zależy od strefy ale przynajmniej do południa powinni wszędzie odbierać.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

@AnnaG-Antyki  Myśłę że ani odrobinę nie przesadził .... widać uzależnione jest to od miasta

W dużych miastach być może będą pracowali tak jak pokazuje ich strona ale w małych miejscowościach może to wyglądać zgoła inaczej tym bardziej że są to firmy podwykonawcze Inpostu i mogą działać na zupełnie innych zasadach. W mojej miejscowości godzina graniczna w normalny dzień to 15:00 i w soboty nie pracują.

oznacz moderatorów

magic-trinkets
#10 Popularyzator#

Nic nie jest ustalone.
Z tego co obserwowałam, zamówienie podjazdu na ups jest możliwe na 2 stycznia.
Orlen można podjazd robić nawet na 1 stycznia, a od kuriera mam informację, że jutro nie odbierają przesyłek i najbliższe odbiory będą 2 stycznia.

orlen podjazdy.png

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @kakabe_2007. Konsultuję ten temat, niedługo wrócę z dalszymi informacjami.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Pulse
#10 Popularyzator#

Trochę późno chyba sami do końca nie wiecie co się dzieje, ale po statystykach polecicie oczywiście.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Pulse, jeśli masz zamówienia, których termin wysyłki przypadnie na 31 grudnia i nie nadasz ich zgodnie z deklaracją, to wykluczymy je z miar Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. Więcej informacji znajdziesz w tym artykule

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

magic-trinkets
#10 Popularyzator#

Proszę się odnieść do mojego postu.
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/wysy%C5%82ka-paczek-w-dniu-31-grudnia/m-p/...
Jak i do informacji jakie przed chwilką uzyskałam od kuriera inpost.

A mianowicie, że kurierzy inpost nie będą jutro wybierać przesyłek z paczkomatu.
Jak i nie będą podjazdy realizowane. Kurier grzecznościowo może jutro do mnie podjechać, ale będzie w godzinach porannych i odbierze przesyłki, ale przesyłki będą miały status "w inwentaryzacji", bo sortownia nie będzie pracowała.

oznacz moderatorów

bikefast-pl
#8 Zapaleniec#

Mi kierownik INPOST powiedział, że jak w wigilie. Bez odbiorów. Frachty nie pojadą.
Ja wrzucam w paczkomat do 12:00. Ma być tak samo jak w wigilię. W wigilię zabrali z paczkomatu ale skanowane na oddziale były dopiero 27.12. Pytanie czy kurier ma to wtedy na aucie, czy zdają na bazę ale nie skanują?

Przykładowy link do paczki nadanej w wigilię 24.12 br.
https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=689500146462030110203977

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#11 Animator#

Jest jeszcze jeden problem a mianowicie,

Allegro w dalszym ciągu wyświetla klientom że zamówienia dziś złożone dotrą do nich w czwartek ...... i znów Allegro próbuje wywołać "wojenkę" między sprzedającymi a kupującymi informując ich że kupiony towar otrzymają w czwartek 😡

"Kochane Allegro" - przestańcie informować kupujących o dostawie w czwartek !!!!

Napiszcie ludziom zgodnie z prawdą że towar otrzymają w piątek !!!!

oznacz moderatorów

magic-trinkets
#10 Popularyzator#

Oczywiście, brak ustaleń z firmami kurierskimi, niezsynchronizowane dane wyświetlane w zamówieniach, błędne możliwości (lub ich brak) zamawiania podjazdów.
Wszystko to wprowadza w błąd kupujących jak i sprzedających.
Nie przypominam sobie podobnych sytuacji w poprzednich latach. W tym roku nikt nad tym nie panuje.

oznacz moderatorów

magic-trinkets
#10 Popularyzator#

na chwilę obecną godzina 21;46 30 grudnia 2024 wyświetlane sa godziny odbioru poprzez przewoźników na jutro---a nikt NIE ODBIERZE !! !! plus dostawa 2  stycznia 2025 !! a jest TO NIE REALNE BO 2 STYCZNIA DOPIERO POBIORĄ przesyłki----czy szanowne Allegro zamierza to skorygować czy tylko kroić nas na 30-35% obrotu i mieć to w d......uzym poważaniu !!!

oznacz moderatorów