Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Mam problem z wskaźnikiem „wysyłka w terminie”, który został obniżony przez dwa zamówienia. Ponieważ dopiero zaczynam sprzedaż, każde zamówienie mocno wpływa na moje statystyki.
Pierwsze zamówienie miało miejsce 18 lutego, kiedy od 8:00 do 12:00 występowały problemy z Allegro Delivery. O 12:20 zaniosłem paczkę do POP, jednak na miejscu poinformowano mnie, że system Allegro Delivery nadal nie działa i poproszono mnie o zostawienie paczki – miała zostać nadana, gdy system zacznie działać. Graniczna godzina nadania w tym punkcie to 13:15, a paczka została nadana o 13:16…
Czy macie jakieś sposoby na rozwiązanie takich sytuacji? W końcu to problem Allegro Delivery i punktu nadawczego, a mimo to obniżana jest moja statystyka.
Drugie zamówienie zostało złożone w sobotę na paczkomat Orlen. Nadałem je w sobotę, ale wiadomo, że w weekendy paczki nie są odbierane. Czy istnieje możliwość edycji godzin pracy lub jakakolwiek opcja w ustawieniach, która pozwoliłaby, aby paczki zamawiane w sobotę mogły być nadawane w poniedziałek bez negatywnego wpływu na „wysyłkę w terminie”?
Z góry dziękuję za pomoc!
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Cześć! @SimplyRims Masz dwa zamówienia oznaczone jako opóźnione.
792fa160-ebb4-11ef-ab7b-bf132847ff38 z 15 lutego.
212d12d0-ece6-11ef-adee-713e4a246aac z 17 lutego.
Jeśli opóźnienie wynika z winy przewoźnika, możemy wykluczyć je z jakości sprzedaży (dla przewoźników innych niż Allegro Delivery możemy potrzebować potwierdzenia od przewoźnika, że opóźnienie wynika z ich winy). Poprosiłam o wykluczenie tego zamówienia z Twojej jakości.
Jeśli chodzi o ORLEN paczkę to kurierzy pracują też w sobotę, a Ty nadałeś tę przesyłkę w poniedziałek, Kurier odebrał ją następnego dnia i dlatego dotarła dopiero dziś do kupującego.
Faktycznie, pomyliłem datę, 17 lutego były roboty techniczne w Allegro Delivery o których pisałem wyżej, a 15 lutego to było akurat zamówienie w sobotę złożone o 16.50 przez Allegro Delivery - do paczkomatu Orlen i jak widać w historii zamówienia paczka była nadana 15 Feb 2025, 21:20 , czyli nawet jeżeli kurierzy Orlen pracują w sobotę, to pewnie nie o takich późnych godzinach, w związku z tym paczka została odebrana tylko w poniedziałek. I nie wiem jak akurat w tej sytuacji mogłem wysłać zgodnie z wysyłką terminową
@SimplyRims oba zamówienia wykluczyliśmy. Jutro nie będą już się liczyć w jakości Twojej sprzedaży 🙂
Dziękuję bardzo za rozwikłanie problemu 🙂