Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drodzy Bracia i Siostry,
Allegro zablokowało mi konto za sprzedaż nieoryginalnych akcesoriów samochodowych.
Od razu dodam, iż w każdym ogłoszeniu była informacja, że są to zamienniki oraz taka klauzula:
„Dostępne w ofercie akcesoria nadwozia są zamiennikami. Służą one do samodzielnego montażu na karoserię samochodu i są przeznaczone wyłącznie do przywrócenia oryginalnego wyglądu pojazdu.”
Próbowałem na wszelkie możliwe sposoby zmieniać opis i treść ogłoszeń, aby jasno i klarownie wybrzmiewało, że są to akcesoria zamienne i nie pomogło nic. Tzn. po dwóch razach od usunięcia kilku ogłoszeń zablokowali mi konto jako naruszenie regulaminu i praw osób trzecich w ramach tzw. "ochrony marek". Czy ktoś z Was miał podobną sytuację i udało mu się odzyskać konto? A idąc dalej czy udało mu się ponownie wrócić do sprzedaży zamienników? Ps. Czy klauzula o częściach zamiennych w ogóle działa?
Pozdrawiam
@KOGIEL_T rozumiem, z drugiej strony, jeśli piszę odpowiednie do/ zamienniki do Audi, VW, Skoda etc. to jak to inaczej sformułować, aby kupujący wiedział i jednak sie zainteresował ofertą bo po to sprzedajemy :). Oczywiście dochodzi też wariant zdjęć, no bo pomimo, że zamiennik to logo widnieje, wymiary również de facto muszą być kompatybilne z oryginałem, aby pasowały. Jest jakaś opcja, aby to było zgodne, a jednocześnie wyszukiwalne?
@xadaam zobaczymy, może dziewczyny coś pomogą
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@xadaam niestety w tym przypadku jedyną możliwością wyjaśnienia sprawy jest kontakt mailowy z działem bezpieczeństwa.