@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Wczoraj otrzymałem informacje o nieudanej próbie doręczenia zwrotu realizowanego przez Orlen.
Firma była wczoraj otwarta do godziny 20:00, ale kurier się nie pojawił.
Nr przesyłki: A004UKJXR9
Nr zwrotu
Z66W/2026
Nr zamówienia
8f4dcae0-68b7-11f1-bd6c-79418af453d8
Dzisiaj kurier doręczył poniższy zwrot:
Nr zwrotu
ZR30/2026
Nr zamówienia
0d4401b0-64cd-11f1-b4f3-6b58f855eab7
A po paru minutach otrzymałem dwa powiadomienia mailowe, że kurier doręczył oba powyższe zwroty
mimo tego, że otrzymałem tylko jedną paczkę.
Jaka jest procedura działania w takiej sytuacji?
Rozmawiałem z kurierem i nie potrafi tego wytłumaczyć. Twierdzi, że wczoraj nie miał dla nas żadnej paczki, a dzisiaj miał tylko tą jedną, którą przywiózł.
Cześć @Puzonix, przekazałem sprawę do odpowiedniego działu w celu zweryfikowania statusu niedoręczonej przesyłki.
@matt_rose Status jest akurat oczywisty: "Potwierdzenie doręczenia przesyłki" jak wynika z maila, którego wysłał automat allegro. Tylko, że żadnego doręczenia nie było.
@matt_rose Temat do zamknięcia. Przed chwilą drugą przesyłkę przywiózł kurier allegro one. Zbiegiem okoliczności oznaczył paczkę jako doręczoną w czasie kiedy swoją paczkę doręczał Orlen. Nie potrafił wytłumaczyć dlaczego oznaczył ją jako doręczoną o godzinie 12 skoro doręczył ją po godzinie 14.
Pytanie: dlaczego w mailu z informacją o zwrocie jest wpisane tylko allegro delivery bez informacji, który konkretnie przewoźnik doręczy paczkę? Niepotrzebnie zrobiłem zamieszanie kurierowi Orlen i niepotrzebnie traciłem czas na zakładanie tego wątku.
Cieszę się, że się znalazła 🙂 Przekażę Twoje uwagi dotyczące informacji o zwrotach.