Proszę o interwencję adminów. Ponieważ nadal Allegro umożliwia wpisywanie zagranicznego numeru telefonu przy zamówieniach Inpost, a później Inpost wraz z Allegro uniemożliwiają wygenerowanie etykiety nadawczej do zamówienia, a w konsekwencji uniemożliwiają realizację opłaconego zamówienia, proszę o szczegóły postępowania w sprawie zamówienia: 8615db70-0755-11f1-83ee-ade6fa8c8ff0
Napisałem do Kupującego, żeby podał polski numer telefonu, ale odpowiedzi nie otrzymałem, przesyłki opłaconej nie można nadać. Jakie Allegro ma rozwiązanie takiej sytuacji?
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
W takich sytuacjach wpisuję swój polski numer telefonu (telefon nadawcy).
Kupujący i tak dostanie kod odbioru na stronie Allegro / w aplikacji / na maila i odbierze towar, tym bardziej, że jest już opłacony.
Pozdrawiam
@motocze rozumiem, że dostanie na mail kod odbioru, a w jaki sposób trafi ta paczka do aplikacji kupującego, skoro podałem swój numer do wysłania przesyłki, a nie kupującego?
@ComfortArt w tej sytuacji możesz albo poczekać na odpowiedź kupującego, albo wpisać inny polski numer telefonu, aby nadac przesyłkę. Kupujący otrzyma informację o tym, że przesyłka czeka na odbiór e-mailowo.
@la_nika a jak odbierze z aplikacji? Podałem swój numer, wysłałem, w jaki sposób Kupujący to odbierze? Rozumiem, że dostanie informację na e-mail, ale przecież paczka jest przypisana do innego numeru telefonu.
@ComfortArt Jeśli podałeś swój numer, to Ty otrzymasz kod odbioru, który będziesz mógł przekazać klientowi. Natomiast rzeczywiście będzie potrzebował kodu oraz numeru telefonu.
Tylko jaki procent klientów używa email do sprawdzania powiadomień nt. paczki? Zapewne znikomy - większość korzysta z powiadomień SMS/aplikacji (która jest powiązana z numerem telefonu).
Raczej chodziło mi o aplikację i stronę Allegro, w której są statusy przesyłki i kody odbioru, a nie InPost.
No sorry, jeśli ktoś wybrał Paczkomat i podał zagraniczny numer telefonu to na pewno jest w temacie i nie pierwszy raz coś zamawia i jakoś wcześniej odbierał.