Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o zamknięcie dyskusji do zamówienia bo nie widzę sensu żeby mi wisiała przez miesiąc o ile nie będziecie chcieli mu wypłacać czegoś z POK-u
@az1rael Poduszka amortyzatora. Nie mogę za bardzo zrobić zdjęcia bo jest zapakowana fabrycznie, ale WSZYSTKIE części meyle mają na sobie oznaczenie MEYLE i numer części dlatego łatwo poznać.
@gdvorek Widziałem, odeślę mu na ten sam adres co podał w zamówieniu bo nie podał innego ale wątpię że odbierze więc dla mnie tylko koszty, ale jak tam sobie chcecie.
@mix-mce będzie tak jak u nas - allegro wypłaci takiemu podmieniaczowi kasę z ap i łaskawie Cię tym nie obciąży
allegro takimi działaniami wręcz zachęca do "podmianek"
był kiedyś artykuł w prasie, że trafiło na policjanta sprzedającego na lokalnie - wysłał swoich kolegów do takiego gagatka i znaleźli u niego właściwy towar - chodziło o używany monitor lcd
RED, Dasz radę znaleźć link lub nazwę artykułu? fajnie temat brzmi na każde uszy.
@az1rael wiem że się czepiam ale ta historia to chyba jedyny popularny przykład, zresztą nie jest problemem kogoś oskarżyć, problemem jest coś udowodnić.
Druga rzecz, przychodzi były policjant i student na policję zgłosić oszustwo, komu powiedzą że jest mała szansa na ukaranie sprawcy? Nie mówiąc już o szumie medialnym.
Facet z mojej sprawy paczkę odebrał, dyskusję zamknął, nic się już nie odezwał i na tym mam nadzieję się skończy, za 3 tyg komentarz zniknie ze statystyk i można żyć dalej.
@mix-mce no widzisz nie wiesz jak działa kk i udowadnianie ty nic nie musisz udowadniać tylko od tego jest prokurator
@az1rael bez przesady, jeśli nie ma jasnych dowodów to nikt takiej sprawy nawet nie podejmie, nie mówiąc już o rozprawach. Ile razy już był płacz bo ktoś komuś okno wybił i sprawę umorzono na etapie postępowania chociaż domniemany sprawca mieszkał za płotem.
O oszustwach internetowych nie wspomnę bo tu lista osób które pieniędzy nie odzyskała jest dużo dłuższa. Dajesz żulowi flaszkę i telefon żeby założył na siebie konto w banku, robisz lipną ofertę sprzedaży złotego iphona za 8k i parę innych "okazji", zgarniasz przelew, wypłacasz przez bitcoin i niech szukają. Oczywiście VPN obowiązkowy a najlepiej VPN + publiczny hotspot.
@mix-mce to co opisujesz to jest co innego niż ordynarne januszerstwo kupujących na allegro którzy myślą że wyłudzą towar i wpłatę za towar bo albo odda allegro z konta sprzedawcy albo ze swojego. Oni nawet nie ukrywają się że mają takie zamiary, a udowodnić, że ktoś zamontował fabryczną zakupioną część z nr jest bardzo prosto. Zwyczajnie ta januszeria zakupowa nie podejrzewa że ktoś w końcu wezwie organy ścigania
@az1rael o ten przykład chodziło
@az1rael Piękne, zdjęcie gagatka powinno wisieć nad przyciskiem "załóż dyskusję", żeby zniechęcić co niektórych 😄