anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamykanie zamkniętych ofert plus ostrzeżenie i punkty

eAskir
#9 Pomysłodawca#

Dziś po raz kolejny dostaje mail od allegro:

"Usunęliśmy Twoje oferty sprzedaży - upomnienie od Allegro"

"

Dzień dobry eAskir,

dostaliśmy zgłoszenie, że Twoja oferta może naruszać regulamin Allegro i/lub przepisy prawa. Zweryfikowaliśmy ją i usunęliśmy ze wszystkich rynków, na których była dostępna.

Jeśli w Twojej ofercie były opcje promowania, zakończyliśmy je.

Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.

W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

Jeżeli chcesz oferować produkt z innym parametrem “stan”, wystaw nową ofertę."

----

Wszystko super tylko że po pierwszym takim mailu zamknąłem oferty na których mógł być zmieniony stan i wystawiłem nowe . Dla allegro to bez znaczenia bo mail dotyczy właśnie takich dwóch zamkniętych ofert do których już wystawiłem nowe. Co mogłem jeszcze więcej zrobić?!

Zgłosiłem więc problem do allegro na co boot udający człowieka odpowiada:

Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość. 

Niedozwolona jest zmiana parametru "stan" przedmiotu w czasie trwania oferty.
Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.
Jeżeli chcą Państwo oferować produkt z innym parametrem “stan”, prosimy o wystawienie nowej oferty.

Pozdrawiam
// J***b S*****k
Zespół Allegro

Po tej jakże wyczerpującej informacji powielającej treść pierwotnego maila rozumiem że Musk wpadł do Allegro i wyrzuca pracowników a w ich miejsce wchodzi AI

No właśnie jakiś czas temu wystawiłem nowe oferty z nowym stanem więc dlaczego zostałem ukarany? O tym bezsensownym przepisie regulaminu dwa tygodnie temu nawet nie wiedziałem - jak się dowiedziałem wprowadziłem zmiany ale dla allegro to nie ważne bo:
- regulamin złamany kara musi być. Ja przypominam że płacimy wam prowizje za pomoc w sprzedaży a nie seanse sado-maso!
Jak w biblii masz jabłko ale go nie jedz - masz opcje w allegro ale jej nie rusz!
Allegro wam się wydaje że jesteście BOGIEM? Podobno Chińczycy już was dogonili pod względem liczby użytkowników w Polsce
A sprzedaż jak spadała tak spada - 19lat w serwisie psu w d**ę
Kolejny raz tracę czas na walkę o anulację ostrzeżeń i punktów za ZAMKNIETĘ PRZEZE MNIE OFERTY
oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0