anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdecydujcie się wreszcie.

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Wzięłam się za wystawianie zakończonych przez " Allegrową inteligencję " aukcji. Aukcja w zakończonych widnieje jako połączona z katalogiem. Klikam więc " wystaw podobną " a Zrzuty 2025-08-29 20-38.jpgefekty tego widać na kolejnych zrzutach,.

Zrzuty 2025-08-29 20-42.jpg

Zrzuty 2025-08-29 20-45.jpg

Zrzuty 2025-08-29 20-49.jpg

I to by było na tyle. Mam nadzieję że ktoś się zajmie tematem.

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

ogryz7
#12 Orędownik

CEMI nie jest producentem w.g. allegro. Kiedyś wpisywało się "Producent: inny" oraz "Producent własna wartość: CEMI". Dziś możesz jedynie zaznaczyć "Producent: bez marki", drugie pole jest wygaszane.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@ogryz7  Mnie nie chodzi o to czy jest producentem czy nie, tylko o konsekwencję.  Kiedy wpisuję CEMI jako producenta alternatywnego to system stwierdza że to jest błąd gdyż taka wartość występuję w spisie producentów. A kiedy wpisuję w głównym spisie producentów to nie widzi tego i żąda podania producenta. Pomijam fakt że CEMI było największym i jedynym producentem elektroniki w RP więc jako taki powinien w wykazie być.

oznacz moderatorów

ogryz7
#12 Orędownik

@cztery_bez_atu 

Kumam. Ja nie wystawiam przez formularz, korzystam z BL. W ogóle nie mogę wystawić układów pod marką CEMI - muszę wybrać bez marki, bo parametr "Producent: inny" jest niedostępny, albo zwraca błąd - nie pamiętam teraz.

Mało tego: jeśli sprzedajesz te układy jako nowe, to zobaczysz kolejne błędy. Musisz jeszcze podać dane producenta, łącznie z numerem telefonu lub adresem email, osobę odpowiedzialną i informacje o bezpieczeństwie. Dla układów, których producent nie istnieje od ponad 30 lat 🤣

Zaznaczenie "Produkt wprowadzony przed 13.12.2024" nic już nie daje.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@ogryz7  Dobrze chociaż że ( jak na razie ) nie wymagają zaświadczeń ( od producentów którzy od dawna już nie istnieją ) że to naprawdę oni te konkretne elementy wyprodukowali.

A tak w ogóle to portalu **piiip**  te przepisy nie obowiązują? Podobnie jak przepis o tym że towar nowy to wyłącznie oryginalnie zapakowany przez producenta w zamkniętym fabrycznie opakowaniu? A co by nie mówić to wspomniany portal jest ciut wiekszy niż Allegro ale z rozmów z tymi którzy tam sprzedają wynika że tam takich cyrków nie odstawiają. Przed chwilą sprawdziłam czy w treści aukcji u nich jest podany gdziekolwiek namiar na producenta, może zbyt słabo szukałam ale nie znalazłam. 

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Będzie ktoś tak uprzejmy i zajmie się tematem?

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Czyżby był to tak "śmierdzący "  temat że od 4 dni nikt go nie chce tknąć?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @cztery_bez_atu, podaj proszę numer oferty, z której chcesz wystawić podobną.
Skonsultuję to z odpowiednim działem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@matt_rose 

Witam. Przed chwilą jeszcze raz sprawdziłam. Błąd nadal istnieje i ma się dobrze. 

Numer aukcji:  17841718846

Mam nadzieję że nie skończy się to wyłącznie obietnicą, tak jak innego moderatora.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@cztery_bez_atu dzięki. już to konsultuję 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT 

Na moje oko to jakoś bardzo " duszno " te konsultacje idą. Od momentu zgłoszenia upłynęło 6 dni a efekt ? Okrąglutkie ZERO. A wiadomo z prawa Murphy'ego że sprawy problematyczne z upływem czasu mają tendencje zmieniania się z trudnych na jeszcze trudniejsze. Wygląda na to że będę musiała poradzić sobie jak zwykle. Sposobem.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@cztery_bez_atu od momentu konsultacji minęły dwa dni 😉 Daj mi proszę jeszcze chwilę, czekam na informację od zespołu opiekującego się tym zagadnieniem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT

@cztery_bez_atu w parametrze Producent występuje wartość "Ce-Mi" - dlatego nie jest przepuszczana custom value wpisana przez Ciebie - "cemi".
Wystarczy, że w parametrze [producent] wpiszesz "Ce-Mi", a formularz nie powinien już pokazywać błędu. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT 

Tyle że to nie jest prawidłowa nazwa tylko jakiś " inteligentny inaczej " ją wpisał żeby mieć spokój tak jak ktoś zadeklarował że odbiornik radiowy ( na zrzucie niżej )  to jest układ scalony i aukcje można wystawić, ale czasem nawet już po kilku godzinach są kończone, a zmienić nazwy producenta nie mogę.

Zrzuty 2025-05-25 błędy odbiornik jako 74S112.jpg

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@cztery_bez_atu zgłosiłam już potrzebę dodania "cemi" do słownika. Natomiast na ten moment rozwiązanie jest takie jak wyżej. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

CEMI nie jest marką.

Prawidła nazwa to "Naukowo-Produkcyjne Centrum Półprzewodników Unitra-CEMI". W skrócie Unitra-CEMI.

W skład zrzeszenia wchodziły następujące firmy:

- Fabryka Półprzewodników TEWA w Warszawie

- Zakłady Przemysłu Elektronicznego KAZEL w Koszalinie

- Zakład Elektroniczny w Toruniu.

Poza Unitra-CEMI była też Unitra-Unima i Unitra-CEMI Szczytno (na logo jest Unitra - CEMI Szczytno).

Ps. Nazwy tych firm i zrzeszeń występowały zarówno w wersji z myślnikiem, jak i z odstępem. 

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@pecela  mam już swoje lata a elektroniką handluję od ponad 40 lat, jednak nigdzie nie spotkałam się z takim zapisem nazwy ( CE-MI ).  Jesteś w stanie podać jakiś namiar na źródło? To tylko jako ciekawostka, głównie chodzi mi o to że kiedy akceptuję tę nazwę to czasem nawet po kilkunastu minutach aukcja jest odłączana od produktu a tym samym kończona i stąd moje " wezwanie aby się zdecydowali czy " chodzi o rybki, czy o akwarium ". Z tym też dałam sobie radę ale mam świadomość że kwestią czasu jest kiedy boty to wyłapią i zabawa zacznie się od nowa.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@cztery_bez_atu

Unitra-CEMI, a nie CE-MI. Nigdzie nie użyłem formy z myślnikiem wewnątrz frazy CEMI. 

1000029698.jpg

1000029696.jpg

1000029697.jpg

oznacz moderatorów

atechnik_sklep
#14 Krzewiciel

Na układach scalonych jeśli już była nazwa to "CEMI" więc trzymajmy się tego a nie "UNITRA CEMI" czy innych wersji. 

Popatrz na https://allegrolokalnie.pl/oferty/uklady-scalone/analogowe-67266/q/Uk%C5%82ad%20scalony%20CEMI%20UL?...

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@atechnik_sklep  I o to własnie mi chodziło. Popularnie raczej używało się nazwy CEMI niż UNITRA  a ktoś mądry inaczej chciał być oryginalny  i wpisał  to z myślnikiem a Allegro bez wgłębiania się w szczegóły to " przyklepało ".  Przecież poprawienie tego jak i wielu innych byków w katalogu nie powinno stanowić problemu a okazuje się że jednak jest to problem.

oznacz moderatorów