Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Takie pytanie dla pewności jeśli chodzi o zmianę firmy na koncie.
Ogólnie przeczytałem na Allegro jak to wygląda lecz mam takie uzupelniające pytanie jak będę chciał zmienić dane a poprzednia firma juz dokonała zbycia na moja firmę to czy ona ma być zamknięta w CEIDG czy też dopiero po zmianie danych na ALLEGRO należy ją zamknąc.
Pozdrawiam
@grazas12 kupujesz firmę a nie DG ? Przecież po zbyciu powiedzmy sklepu X z kontem allegro, właściciel może mieć też firmę Y o innym profilu więc jak ma zamknąć DG ?
Poczytaj troszku wcale nie jest to łatwa droga ze zmianą właściciela konta 😞
Jak sprzedał daną firmę to jej nie ma, a więc co ma to wspólnego z zamknięciem DG?
@grazas12 Jeśli jest to zbycie całości przedsiębiorstwa, to obie firmy powinny być aktywne w momencie podpisania umowy. Natomiast dane będą mogły finalnie zostać zmienione dopiero po zakończeniu działalności zbywanej firmy.
Jeśli jest to zbycie części przedsiębiorstwa, to obie firmy tak samo powinny być aktywne w momencie podpisania umowy, ale później nie jest to już istotne, czy firma jest zamknięta, czy nie. Ważne, żebyście na umowie wyszczególnili, co wchodzi w skład zbywanej części przedsiębiorstwa.