anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zmiana danych na koncie firmowym

Idź do rozwiązania
grazas12
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry 

Takie pytanie dla pewności jeśli chodzi o zmianę firmy na koncie.

Ogólnie przeczytałem na Allegro jak to wygląda lecz mam takie uzupelniające pytanie jak będę chciał zmienić dane a poprzednia firma juz dokonała zbycia na moja firmę to czy ona  ma być zamknięta w CEIDG czy też dopiero po zmianie danych na ALLEGRO należy ją zamknąc.

Pozdrawiam  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
kostas11
#21 Demiurg#

@grazas12 kupujesz firmę a nie DG ? Przecież po zbyciu powiedzmy sklepu X z kontem allegro, właściciel może mieć też firmę Y o innym profilu więc jak ma zamknąć DG ?

Poczytaj troszku wcale nie jest to łatwa droga ze zmianą właściciela konta 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Jak sprzedał daną firmę to jej nie ma, a więc co ma to wspólnego z zamknięciem DG?

oznacz moderatorów
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@grazas12 Jeśli jest to zbycie całości przedsiębiorstwa, to obie firmy powinny być aktywne w momencie podpisania umowy. Natomiast dane będą mogły finalnie zostać zmienione dopiero po zakończeniu działalności zbywanej firmy. 

Jeśli jest to zbycie części przedsiębiorstwa, to obie firmy tak samo powinny być aktywne w momencie podpisania umowy, ale później nie jest to już istotne, czy firma jest zamknięta, czy nie. Ważne, żebyście na umowie wyszczególnili, co wchodzi w skład zbywanej części przedsiębiorstwa. 

Ola
Moderatorka