Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć w jakim celu od 1 lipca zmieniacie obecne warunki sprzedaży na allegro cz? Działamy jako outlet, mamy produkty nowe, powystawowe, używane, od jakiegoś czasu sprzedajemy również w Czechach. Kliencie z Czech kupują u nas produkty w każdym stanie, kupują nawet więcej powystawowych niż nowych. Dostajemy same pozytywne opinie, nie mamy żadnego negatywa z Czech. Dlaczego od 1 lipca blokujecie nam sprzedaż połowy asortymentu na tym rynku? Wasze tłumaczenie z maila "Dzięki tej zmianie oferta na Allegro będzie jeszcze bardziej atrakcyjna dla lokalnych kupujących.", jak ta zmiana ma sprawić, że oferta będzie atrakcyjniejsza, jak na to wpłynie blokada sprzedaży produktów innych niż ze stanem nowy? Chyba czas przenieść się na inne platformy, bo już naprawdę brak nam sił na te wasze coraz to głupsze wymysły.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Decyzja zapadła chyba na bazie ego prezesa, co chce być **piiip**em a był lokalnym **piiip**em. Sorry ale z **piiip**em nie macie szans tam kapitał płynie a tu inwestorzy niezadowoleni skończy się kurek z sianem i będzie rekatywacja wielka…. a jak tymczasowe to do kiedy? Realnie przynosiło nam wszystkim to zyski.
Dlaczego już nie można sprzedawać przedmiotów używanych na rynkach zagranicznych? Słowacy i Czesi chętnie kupowali.
@spiderman777 Odsyłam Cię do wątku, gdzie Mateusz wszystko szczegółowo wyjaśnił.
Wiadomo dlaczego....dla naszego dobra , prawda?:(
@N_Nitka28 @matt_rose "wszystko szczegółowo wyjaśnił" - mam wątpliwości.
Zwłaszcza tekst jaki otrzymaliśmy jako powód zmiany:
Mam wiele przykładów produktów gdzie klienci kupowali używane, zamiast nowych.
Pierwsze lepsze przykłady (wystarczy wyszukać w wyszukiwarce allegro):
Więc proszę o realne plany jak przywrócić sprzedaż sprzętu używanego na rynkach zagranicznych.
W naszej firmie poczyniliśmy olbrzymie koszty, żeby dotrzeć do klientów zza granicy.
Sam zakup materiałów do pakowanych brandowany w danym języku - taśmy, kartony, ulotki.
Zdenerwować się to mało powiedziane.
@LubieSmalec Dziękuję za podzielenie się z nami Twoją opinią na temat wprowadzonej zmiany. Zapewniam, że cały czas pracujemy nad rozwojem platformy Allegro, by zapewnić najwyższy standard zakupów oraz sprzedaży. Tak, jak już wspomniał Mateusz "Zapowiedziane zmiany na rynkach zagranicznych mają więc charakter tymczasowy. Pracujemy nad rozwiązaniami, które ułatwią i uatrakcyjnią bezpieczne i świadome zakupy także produktów innych niż nowe wśród zagranicznych klientów."
Trzymam za słowo.
Myślę, że społeczność będzie bacznie obserwować rozwój tego wątku i łatwo nie odpuści.
Zadałem to pytanie poprzednio, nie dostałem odpowiedzi, napiszę ponownie. Skoro to zmiana tymczasowa bo potwierdzasz, miesiąc temu oraz wczoraj nie napisaliście tego w mailu wysłanym do sprzedawców?
?
Zapomniałem Cię oznaczyć w poście stąd ta wiadomość, @w_kiwi proszę o zapoznanie się z wiadomością powyżej.
Kuźwa....uatrakcyjnią i ułatwią.....na razie w ramach tego uatrakcyjniania zabraliście tym klientom w ogóle możliwość tych zakupów. Widocznie byly one atrakcyjne i łatwo dostępne skoro kupowali.... mam już trochę lat i pamiętam za komuny takie okrągłe zdania....w roku 1986 komuniści pozwolili sprzedawać rolnikom świnie w inne miejsca niż skupy państwowe. Czyli chłop sprzedawał swoją świnię a dla komunistów był to kuźwa eksperyment:):) to co widzimy tutaj brzmi niestety bardzo podobnie...serio...
@AkcesoriaIT W oficjalnej komunikacji do sprzedawców informujemy o już zaakceptowanych. Allegro zmienia się bardzo dynamicznie. Nie informujemy o wszystkich planach oraz obszarach, nad którymi pracujemy. Jest to po prostu niemożliwe.
Hahaha dlatego pewnie od nowego roku zamykacie sprzedaż używanych rzeczy również na allegro.pl Wszystko dla dobra klienta i sprzedawcy. Dobrze, że jednak miesiąc wcześniej nas poinformuje cię. To rzeczywiście duża pomoc. Rozumiem, doceniam i dziękuję.
Czas najwyższy na wycofanie się z tej bezsensownej zmiany !!!!
Dla przykładu podam kilka ocen od kupujących z CZ, SK, czy HU, którzy kupili ode mnie używane części do AGD:
to dla twojego dobra
Prosta sprawa skoro ludzie z zagranicy kupowali nasze używane rzeczy to chyba ich potrzebowali . To oczywistość. W jaki sposób allegro " uatrakcyjnia " ofertę ograniczając dostęp do produktów które konsumenci lubili i kupowali? Czy ktoś mi to wyjaśni? Myślę ze wiem w czym rzecz - lobbing dużych koncernów sprzedających rzeczy nowe. Wg mnie nie ma innego sensownego wytłumaczenia. A jak będziemy za dużo się rzucać to się zlikwiduje allegro gadane.....dla naszego dobra ma się rozumieć:):)
I się zaczęło - dziś pierwsze pytanie zza granicy ze Słowacji - dlaczego nie masz tych fajnych figurek lego castle i western? oni nie mieli żadnej wiedzy że allegro uatrakcyjnia im ofertę......
No i powstaje pytanie, mimo tego, że temat został przez moderatorów oznaczony jako "ROZWIĄZANO', kiedy wreszcie Allegro wycofa się z tej kompletnie bezsensownej decyzji.
Jak też miałem już kilka pytań, dlaczego nie ma moich ofert na CZ, SK i HU.
Pytanie do Allegro: kiedy wreszcie wycofacie się z tej bezmyślnej decyzji ???
U nas to samo.Klienci piszą dlaczego nie ma naszych ofert na zagranicznych rynkach.Nie rozumiem po co ta bezsensowna zmiana?Sprzedaż spadła i to jest na naszą korzyść..........
Mam już kilka transakcji od klientów z Czech i Słowacji, którzy kupują towary używane przez polskie allegro.pl. Niestety nie przysługuje im darmowa dostawa Smart i inne benefity.
Wniosek jest prosty: klienci z zagranicy nadal chcą kupować używane towary, ale muszą to robić tak, aby nie korzystać z allegro.cz i allegro.sk.
Pytanie do ALLEGRO: czy o to wam właśnie chodziło, aby klient z Czech i Słowacji kupował używane produkty tylko na polskim allegro? Chyba nie....
Co gorsza: odpowiedzi już się nie spodziewam od moderatorów.
PS. Pomysł był chory od początku, ale chyba ktoś z allegro za ten pomysł to nagrodę otrzymał. Szkoda, że nie ja; szkoda, że ja i wielu innych ma tylko na tym stratę, a nie zysk, jak to w handlu powinno być.
Zmiana tymczasowa, a tymczasem używanych bez EAN nawet na allegro.pl nie można wystawić.…