anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiany dotyczące zagranicznej sprzedaży - 01.07.2025

MAMY ROZWIĄZANIE!
elawydmuch
#9 Pomysłodawca

Witam, 

Chciałbym się dowiedzieć w jakim celu od 1 lipca zmieniacie obecne warunki sprzedaży na allegro cz? Działamy jako outlet, mamy produkty nowe, powystawowe, używane, od jakiegoś czasu sprzedajemy również w Czechach. Kliencie z Czech kupują u nas produkty w każdym stanie, kupują nawet więcej powystawowych niż nowych. Dostajemy same pozytywne opinie, nie mamy żadnego negatywa z Czech. Dlaczego od 1 lipca blokujecie nam sprzedaż połowy asortymentu na tym rynku? Wasze tłumaczenie z maila "Dzięki tej zmianie oferta na Allegro będzie jeszcze bardziej atrakcyjna dla lokalnych kupujących.", jak ta zmiana ma sprawić, że oferta będzie atrakcyjniejsza, jak na to wpłynie blokada sprzedaży produktów innych niż ze stanem nowy? Chyba czas przenieść się na inne platformy, bo już naprawdę brak nam sił na te wasze coraz to głupsze wymysły.

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
127 ODPOWIEDZI 127
PWDKMP
#8 Zapaleniec

Mam już kilka transakcji od klientów z Czech i Słowacji, którzy kupują towary używane przez polskie allegro.pl. Niestety nie przysługuje im darmowa dostawa Smart i inne benefity.
Wniosek jest prosty: klienci z zagranicy nadal chcą kupować używane towary, ale muszą to robić tak, aby nie korzystać z allegro.cz i allegro.sk.
Pytanie do ALLEGRO: czy o to wam właśnie chodziło, aby klient z Czech i Słowacji kupował używane produkty tylko na polskim allegro? Chyba nie....
Co gorsza: odpowiedzi już się nie spodziewam od moderatorów.
PS. Pomysł był chory od początku, ale chyba ktoś z allegro za ten pomysł to nagrodę otrzymał. Szkoda, że nie ja; szkoda, że ja i wielu innych ma tylko na tym stratę, a nie zysk, jak to w handlu powinno być.

oznacz moderatorów
vinyloveplyty
#10 Popularyzator

Zmiana tymczasowa, a tymczasem używanych bez EAN nawet na allegro.pl nie można wystawić.…

oznacz moderatorów
Junior-Max
#7 Wielbiciel

Sprzedajemy części samochodowe używane od teraz na czeskim słowackim oraz węgierskim rynku zniknęły wszystkie graty wszystkich sprzedawców jest to chora decyzja nasza sprzedaz spadła o 75% poniewaz ucieliscie nam 3 kraje 

oznacz moderatorów
cywil_music
#7 Wielbiciel

Niestety Allegro zablokowało sprzedaż towarów używanych z kategorii Muzyka w Czechach, Słowacji... Jest to kolejny etap wycinania rzeczy używanych na Allegro...

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cywil_music żeby tylko .... tu się balansuje na skraju przepaści , inwestycja w cenę  to ogromne ryzyko jeśli nie Masz innego kanału odejścia towaru .

oznacz moderatorów
ja_Nitka
#13 Ambasador

@cywil_music  Allegro zablokowało sprzedaż WSZYSTKICH towarów używanych na rynkach zagranicznych, jakiś miesiąc temu

to ich 'decyzja biznesowa' ... i nie ma dyskusji ... 

oznacz moderatorów
MIDAS-LODZ1
#7 Wielbiciel

Allegro jeszcze wycofuję archiwum, które było wygodne i można było ocenić właśnie jakiś używany produkt. Faktycznie idzie to w kierunku wycofania się całkowicie ze sprzedaży używanych rzeczy. Przekierują by korzystać z allegro lokalnie pewno ...

oznacz moderatorów
interkul
#7 Wielbiciel

Kolejna z miliona głupich zmian na allegro w ostatnim czasie, już się nawet przyzwyczaiłem, że jeżeli będą jakieś zmiany, to na gorsze.

oznacz moderatorów